ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Product Metrics in Software Engineering

Software Engineering | Product Metrics MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Product Metrics in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 31, 2021

Product metrics are software product measures that can be used at any step of the development process, from requirements to fully operational systems and beyond. Product metrics are only connected to software features and not to hardware. Product metrics can be divided into two categories: Dynamic metrics are metrics that are gathered from measurements taken while a program is running.

Here you will find the MCQs on Product Metrics and verification in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Product metrics in Software Engineering.

Q1. Software engineers use ___ to help them build higher-quality software.

  1. Measurable attributes
  2. Work products
  3. Product metrics
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Product metrics

Explanation:

Product metrics are used by software developers to aid them in the development of higher-quality software. As a result, product metrics enable more objective and quantitative evaluation of the analytical, design, coding, and testing phases of the product development process.


Q2. ___ metric can be used effectively as a means for measuring the functionality delivered by a system.

  1. The function point
  2. Product metrics
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) The function point

Explanation:

The function point metric can be used to measure the functionality provided by a system and is a useful tool for doing so.


Q3. Product metrics for ___ can be applied not only to the design model, but also to the requirements model.

  1. Class-Oriented system
  2. Object-Oriented system
  3. Work products
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Object-Oriented system

Explanation:

In the case of an Object-Oriented system, product metrics can be applied not just to the design model, but also to the requirements model.


Q4. ____ provide information on the ease or difficulty associated with integration testing.

  1. Product metrics
  2. Work products
  3. Architectural design metrics
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Architectural design metrics

Explanation:

Using architectural design metrics, you may determine the ease or difficulty of integration testing, and whether or not you need specialist testing software. Based on cyclomatic complexity (a component-level design parameter), basis path testing can be performed on a system.


Q5. A broad array of design metrics that have a direct influence on the ___ of an Object-Oriented system.

  1. Work products
  2. Testability
  3. Class-Oriented system
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Testability

Explanation:

A broad range of design metrics that have a direct impact on the “testability” of an object-oriented system. The measurements take into account issues such as encapsulation and inheritance.


ADVERTISEMENT

Q6. Product metrics that are computed from data collected from,

  1. The Requirements and Design Models
  2. Source Code
  3. Test Cases
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Product metrics that are calculated from data collected from requirements and design models, source code, and test cases are known as product metrics.


Q7. Measurement assigns numbers or symbols to attributes of entities in the real word.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Measurement is the process of assigning numerical or symbolic values to qualities of entities in the real world. This can only be accomplished through the use of a measuring model that has a consistent set of principles.


Q8. A metric should have desirable mathematical properties.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A metric should have good mathematical qualities. That is, the metric’s value should be in a relevant range. Also, a metric that professes to be on a rational scale should not be made of components that are only measurable on an ordinal scale.


Q9. When a metric represents a software characteristic that increases when ___ when undesirable traits are encountered.

  1. Positive traits occur or decrease
  2. Positive traits does not occur
  3. Positive traits occur or increases
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Positive traits occur or decrease

Explanation:

When a metric indicates software characteristic that grows when \spositive qualities occur or drops when negative traits are encountered, \sthe value of the metric should increase or decreases in the same manner.


Q10. Each metric should be validated empirically in a wide variety of contexts before being published or used to make decisions.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Before any metric is published or used to make judgments, it should be experimentally validated in a wide range of circumstances, according to the authors. A metric should be able to measure the component of interest without being influenced by other factors.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.