ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | SQL – BETWEEN, CRUD Operations

SQL BETWEEN, CRUD Operations MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on SQL BETWEEN, CRUD Operations.
Submitted by Anushree Goswami, on October 31, 2021

1. SQL BETWEEN is a ________operator.

  1. Relational
  2. Logical
  3. Arithmetic
  4. Assignment

Answer: B) Logical

Explanation:

SQL BETWEEN is a logical operator and within the range specified in the query, it retrieves the records from the table.


2. SQL BETWEEN operators can be used to select the –

  1. Dates
  2. Texts
  3. Numbers
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

SQL BETWEEN operators can be used to select the dates, texts or numbers.


3. SQL BETWEEN operators include –

  1. Starting Value
  2. In Between Value
  3. Ending Value
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

SQL BETWEEN operators include the starting value, in between value and the ending value.


4. In which clause does the BETWEEN operator is used?

  1. IF
  2. AS
  3. WHERE
  4. EXCEPT

Answer: C) WHERE

Explanation:

In WHERE clause, BETWEEN operator is used.


5. BETWEEN operator is used with which SQL Statements –

  1. SELECT
  2. DELETE
  3. INSERT
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

BETWEEN operators is used with SELECT, DELETE and INSERT SQL Statements.


6. BETWEEN Operator returns the TRUE value if the column value is –

  1. <=Value1 & >=Value2
  2. <=Value1 & <=Value2
  3. >=Value1 & >=Value2
  4. >=Value1 & <=Value2

Answer: D) >=Value1 & <=Value2

Explanation:

BETWEEN Operator returns the TRUE value if the column value is >=Value1 & <=Value2.


7. In CRUD Operator, U is an acronym of –

  1. Upper
  2. Unique
  3. Update
  4. Uppercase

Answer: C) Update

Explanation:

U in CRUD Operator refers to Update.


8. C in CRUD Operator means –

  1. To add or insert data
  2. To retrieve or fetch data
  3. To update the data
  4. To delete the data

Answer: A) To add or insert data

Explanation:

C in CRUD Operator is an acronym of Create which means to add or insert data in the table.


9. Read in CRUD Operator means –

  1. To retrieve data
  2. To fetch data
  3. Both A. and B.
  4. None of the above

Answer: C) Both A. and B.

Explanation:

Read in CRUD Operator means to retrieve and fetch the data from the table.


10. Using the DELETE Query from the CRUD Operator, we can delete –

  1. Only one row
  2. All the rows
  3. Only two rows
  4. None of the above

Answer: B) All the rows

Explanation:

Using the DELETE Query from the CRUD Operator, we can delete all the rows from the table.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.