ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | SQL – Script

SQL Script MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on SQL Script.
Submitted by Anushree Goswami, on October 10, 2021

1. Select the correct statement about SQL Scripts?

  1. At the run time, the SQL*Plus commands are ignored.
  2. SQL Scripts and SQL Commands in the SQL Scripts have no interaction.
  3. Through the SQL Script editor, SQL Commands are cut and pasted.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Explanation: Points to be noted about SQL Scripts are –

  1. At the run time, the SQL*Plus commands are ignored.
  2. SQL Scripts and SQL Commands in the SQL Scripts have no interaction.
  3. Through the SQL Script editor, SQL Commands are cut and pasted.

2. _____ variables are not supported by SQL Script.

  1. Bind
  2. Dynamic
  3. Both A) and B)
  4. None of the above

Answer: C) Both A) and B)

Explanation:

Bind or Dynamic variables are not supported by SQL Script.


3. Name of the control in SQL Script –

  1. Script
  2. Owner
  3. Opinion
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Name of the controls in SQL Script are Script, Owner and Opinion.


4. In the script field, script is found by entering the –

  1. Script Name
  2. Script Number
  3. Script ID
  4. Script Symbol

Answer: A) Script Name

Explanation:

In the script field, script is finding by entering the partial name or script name.


5. The description in SQL Script, displays script in –

  1. One Line
  2. Two Line
  3. Three Line
  4. Many Lines

Answer: A) One Line

Explanation:

The description in SQL Script, displays the script in One Line.


ADVERTISEMENT

6. Description allows the Script to load the –

  1. Owner of the script
  2. Script name
  3. Script Editor
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Description allows the Script to load the owner of the script, script name and script editor.


7. What does task list consist of in SQL Script?

  1. Import
  2. Show Quotas
  3. Manage Results
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Task list consist of Import, Export, Show Quotas and Manage Results in SQL Script.


8. The ____ size of the result is shown by Script Quota.

  1. Minimum
  2. Maximum
  3. Average
  4. None of the above

Answer: B) Maximum

Explanation:

The maximum size of the result is shown by Script Quota.


9. What is Export Script by default?

  1. Workspace_name_size/sql
  2. Workspace_number_script/sql
  3. Workspace_name_script/sql
  4. Workspace_name_script/spl

Answer: C) Workspace_name_script/sql

Explanation:

Export script is by default "Workspace_name_script/sql/".


10. What is the shortcut key to open SQL Script?

  1. Ctrl+Shift+S
  2. Ctrl+Shift+Q
  3. Ctrl+Shift+N
  4. Ctrl+Shift+O

Answer: D) Ctrl+Shift+O

Explanation:

Shortcut key to open SQL Script Ctrl+Shift+O.


11. In order to delete the Script in the Script Editor, the following steps need to be followed:

  1. In the Script Editor, select the script to be deleted.
  2. Go to the workspace home page and select SQL Workshop, then SQL Scripts. On the screen, you will see the SQL Scripts page.
  3. Remove the script from the Script Repository by clicking the Delete button. Prior to the deletion of the script, we are required to confirm our action.

Options:

  1. iii > i > ii
  2. iii > ii > i
  3. ii > i > iii
  4. i > ii > iii

Answer: C) ii > i > iii

Explanation:

The correct order in which the steps need to be followed in order to delete the script in the script editor is as follows:

  1. Go to the workspace home page and select SQL Workshop, then SQL Scripts. On the screen, you will see the SQL Scripts page.
  2. In the Script Editor, select the script to be deleted.
  3. Remove the script from the Script Repository by clicking the Delete button. Prior to the deletion of the script, we are required to confirm our action.

12. Scripts ____ from various workspaces can be imported through import.

  1. Exported
  2. Imported
  3. Changed
  4. Saved

Answer: A) Exported

Explanation:

Scripts exported from various workspaces can be imported through import.


13. With export, you can ____ SQL Scripts from the SQL repositories in your workspace.

  1. Export
  2. Import
  3. Save
  4. Exchange

Answer: B) Import

Explanation:

With export, you can import SQL Scripts from the SQL repositories in your workspace.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.