ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Art of Debugging in Software Engineering

Software Engineering | Art of Debugging MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Art of Debugging in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 25, 2021

Debugging is the process of identifying and correcting mistakes in software code that have already occurred or that may occur in the future. Debugging tools automate the process of debugging software problems, making it easier for those that need to do so. The goal is to provide information that would be difficult to collect if one were to approach the debugging process in a manual manner.

Here, you will find the MCQs on the Art of Debugging in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Debugging in Software Engineering.

Q1. Debugging occurs as a consequence of,

  1. Successful testing
  2. Testing failure
  3. Design issues
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Successful testing

Explanation:

Debugging takes place as a result of a successful testing session. Thus, when an issue is discovered during the testing phase, debugging is the procedure that leads to the error being eliminated.


Q2. The debugging process begins with the execution of a test case,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Beginning with the execution of a test case, the debugging procedure can begin. When the results are evaluated, it is discovered that there is a discrepancy between the expected and actual performance.


Q3. The debugging process attempts to match symptom with cause, thereby leading to error correction.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The debugging process aims to match a symptom with its underlying cause, resulting in the rectification of an issue.


Q4. Amongst which of the following is / are the debugging process outcomes,

  1. The cause will be found and corrected
  2. The cause will not be found.
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The debugging process will typically result in one of two outcomes: either the cause will be identified and corrected, or the cause will not be identified and corrected. When debugging, the individual doing the task may hypothesize a cause, write a test case to help validate that suspicion, and proceed to error correction in an iterative method.


Q5. Debugging has one overriding objective,

  1. To find the effectiveness of software
  2. To find and correct the cause of a software error or defect
  3. To find the hidden patterns
  4. None of the mentioned above

Answer: B) To find and correct the cause of a software error or defect

Explanation:

When it comes to software debugging, there is just one overarching goal: to identify and rectify the source of a software issue or flaw. The goal is achieved through a combination of systematic evaluation, intuition, and good fortune, among other things.


ADVERTISEMENT

Q6. Amongst which of the following is / are the debugging strategies,

  1. Brute force
  2. Backtracking, and cause elimination
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Brute force, backtracking, and cause elimination are the three debugging methodologies that have been proposed so far. Each of these tactics can be carried out manually, however contemporary debugging tools may make the process a lot more streamlined and efficient.


Q7. The brute force category of debugging is probably the most common and least efficient method.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is likely that the brute force category of debugging is the most commonly used and least efficient approach to determining the source of a software fault. We can apply brute force debugging methods when all else fails.


Q8. Backtracking is a fairly common debugging approach that can be used successfully in small programs.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A common debugging technique, backtracking, can be used successfully in small programs since it is simple and easy to implement. When a symptom is discovered, the source code is tracked backward until the reason is discovered.


Q9. Cause elimination is manifested by induction or deduction and introduces the concept of binary partitioning.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is possible to demonstrate cause elimination using induction or deduction, and this process introduces the concept of binary partitioning. The data pertaining to the occurrence of the error is categorized in order to pinpoint potential causes.


Q10. Automated Debugging. Each of these debugging approaches can be supplemented with debugging tools.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The use of automated debugging procedures can be augmented with debugging tools that can provide semi-automatic support while debugging strategies are tried.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.