ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Performance Testing in Software Engineering

Software Engineering | Performance Testing MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Performance Testing in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 23, 2021

System performance testing is the process of determining how well a system performs in terms of responsiveness and stability under a specific workload. Performance tests are often carried out to evaluate the speed, resilience, and dependability of an application, as well as the size of the application. Performance testing tools are to look for bottlenecks that can cause poor performance or simulate conditions that may cause a website to fail completely.

Here, you will find the MCQs on performance testing in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to performance testing in Software Engineering.

Q1. Performance testing is used to uncover ___ problems.

  1. Performance
  2. Validation
  3. Verification
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Performance

Explanation:

A performance test is used to identify and resolve performance issues that can arise as a result of a lack of server-side resources, insufficient network bandwidth, insufficient database capabilities, faulty or inadequate operating system capabilities, poorly designed WebApp functionality, and other hardware or software issues that can result in degraded client-server performance.


Q2. Amongst which of the following is / are the intent of Performance testing.

  1. To understand how the system responds as loading
  2. To collect metrics that will lead to design modifications to improve performance
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The intent of performance testing is to understand how the system responds as loading and to collect metrics that will lead to design modifications to improve performance.


Q3. Amongst which of the following is / are the Performance Testing Objectives.

  1. At what point does performance become unacceptable
  2. System components are responsible for performance degradation
  3. Average response time for users under a variety of loading conditions
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The Objectives of performance testing are to answer the questions like at what point does performance become unacceptable, system components are responsible for performance degradation, and average response time for users under a variety of loading conditions.


Q4. Load testing examines real-world loading at a variety of load levels and in a variety of combinations.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Testing in real-world conditions at a range of load levels and in a variety of configurations is known as load testing.


Q5. Stress testing forces loading to be increased to the breaking point to determine how much capacity the WebApp environment can handle.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Stress testing involves increasing the amount of load until it reaches the breaking point in order to assess how much capacity the WebApp environment can manage.


ADVERTISEMENT

Q6. The intent of load testing is to determine how the ___ will respond to various loading conditions.

  1. WebApp
  2. Server-side environment
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The purpose of load testing is to assess how the WebApp and its server-side environment will behave to a variety of different loading circumstances and scenarios.


Q7. Stress testing is a continuation of load testing.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Stress testing is a continuation of load testing.


Q8. The intent of stress testing is to find,

  1. Does the system degrade "gently," or does the server shut down as capacity is exceeded?
  2. Does the server queue resource requests and empty the queue once capacity demands diminish?
  3. If the system does fail, how long will it take to come back online?
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The intent of stress testing is to answer the questions like Does the system degrade "gently," or does the server shut down as capacity is exceeded? Does the server queue resource requests and empty the queue once capacity demands diminish? and If the system does fail, how long will it take to come back online?


Q9. A variation of stress testing is sometimes referred to as spike/bounce testing.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Spike/bounce testing is a type of stress testing that is occasionally used in conjunction with other types of stress testing.


Q10. By bouncing system loading, you can determine how well the server can marshal resources to meet very high demand.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is possible to determine how well a server can marshal resources to satisfy extremely high demand and then release them when normal conditions return by bouncing system loading.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.