ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

MCQ | Component-Level Design in Software Engineering

Software Engineering | Component-Level Design MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Component-Level Design in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 14, 2021

The data structures, algorithms, interface features, and communication mechanisms assigned to each component for system development are defined at the component-level design level. A complete set of software components is defined during architectural design.

Here, you will find the MCQs on component-level design in software engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to component-level design in software engineering.

Q1. In component-level design in software engineering, component refers?

  1. A module
  2. A building block for computer software
  3. A deployable unit of computer software
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In component-level design in software engineering, component refers to a module, a building block for computer software and a deployable unit of computer software.


Q2.During the ____ process, a complete set of software components is defined,

  1. Architectural design
  2. System design
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Architectural design

Explanation:

During the architectural design process, a complete set of software components is defined. It is not possible to express the internal data structures and processing details of each component at a level of abstraction that is comparable to that of code.


Q3. A component is a modular building block for computer software.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A component is a modular building block for computer software. This concept enables modular programming.


Q4.If you're working in the field of object-oriented software engineering, a ___ is a collection of classes that work together.

  1. Testing
  2. Design
  3. Component
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Component

Explanation:

In the field of object-oriented software engineering, a component is a collection of classes that work together.


Q5. A traditional component, also called a module, resides within the ____.

  1. Software architecture
  2. Software testing
  3. Software debugging
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Software architecture

Explanation:

A traditional component, also known as a module, is a part of the software architecture that performs one of three important functions: control, problem domain component that enforces a complete or partial function required by the customer, and infrastructure component that handles problem domain processing.


ADVERTISEMENT

Q6. Component-level design draws on information developed as part of the requirements model and represented as part of the architectural model.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The information gathered as part of the requirements model and represented as part of the architectural model is used in the component-level design of the system.


Q7. With reference to object-oriented software engineering approach, ___ focuses on the elaboration of problem.

  1. Component-level design
  2. Architectural design
  3. Internal and External design
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Component-level design

Explanation:

A component-level design method, when used in conjunction with an object-oriented software engineering strategy, focuses on the elaboration of problem domain specific classes as well as the specification and refining of infrastructure classes contained within the requirements model.


Q8. Within the context of component-level design for object-oriented systems, cohesion implies that ____.

  1. A component or class encapsulates only attributes
  2. Operations that are closely related to one another
  3. Class or component itself
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

According to component-level design for object-oriented systems, cohesiveness implies that a component or class contains only characteristics and operations that are closely related to one another and that are also closely related to the component or class that encapsulates them.


Q9. Classes and components that exhibit functional, layer, and communicational cohesion are relatively easy to implement, test, and maintain.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is relatively simple to create classes and components that are cohesive in terms of their functional, layer, and communicational cohesiveness. They are also quite easy to test and maintain.


Q10. Communication and collaboration are essential elements of any object-oriented system.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Communicating with and collaborating with other essential elements are critical components of any object-oriented system.


ADVERTISEMENT

Q11. ____ is a qualitative measure of the degree to which classes are connected to one another?

  1. Coupling
  2. Cohesion
  3. Interpretation
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Coupling

Explanation:

In qualitative terms, coupling is a measure of the degree to which classes are linked to one another. Coupling increases as classes (and components) become more dependant with one another. When designing at the component level, one of the most essential goals is to keep coupling as low as feasible.


Q12. Software must communicate internally and externally.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Software must be able to communicate with itself and with others. Whenever possible, a designer should strive to limit coupling while also understanding the repercussions of excessive coupling in the event that it cannot be avoided.


Q13. To conduct component-level design, we should identify all design classes that correspond to the problem domain.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

To conduct component-level design, we should identify all design classes that correspond to the problem domain.


Q14. Is, 'Identify all design classes that correspond to the infrastructure domain' a step to conducting component-level design.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

'Identify all design classes that correspond to the infrastructure domain' is a step to conduct component-level design.


Q15. Content design at the ___ focuses on content objects and the manner in which they may be packaged for presentation to a WebApp end user.

  1. Interface design
  2. Component level
  3. Architectural design
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Component level

Explanation:

Component content design is concerned with content items and the method in which they may be packaged for presentation to a WebApp end user, as opposed to the component level.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.