ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Project Scheduling in Software Engineering

Software Engineering | Project Scheduling MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Project Scheduling in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on September 10, 2021

Here you will find the MCQs on project scheduling for software projects in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to project scheduling for software projects in Software Engineering.

Q1. A schedule that has been defined at a degree of resolution that allows progress to be monitored and the project to be controlled, is called,

  1. Project tracking
  2. Project scheduling
  3. Project network
  4. Project monitoring

Answer: B) Project scheduling

Explanation:

To keep track of project activities and their progress in order to guarantee that delays are identified and addressed "one day at a time." It is necessary to have a schedule that has been specified at a level of resolution that permits progress to be monitored and the project to be controlled in order to achieve this.


Q2. Software project scheduling is an activity that distributes estimated effort across the planned project duration,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Program scheduling is the process of distributing projected effort over the planned project length by allocating that effort to specified software engineering activities. Throughout the year, the timetable is subject to change.


Q3. During early stages of project planning, a macroscopic schedule is developed.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

During the initial stages of project planning, a macroscopically detailed timetable is created. This sort of schedule outlines all major process framework activities, as well as the product functions to which they are applied, in a logical and consistent manner.


Q4. Amongst which of the following is / are the scheduling for software engineering projects can be viewed,

  1. An end date for release of a computer-based system has already been established.  
  2. Effort is distributed to make best use of resources, and an end date is defined after careful analysis
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C) Both A and B

Explanation:

When it comes to scheduling software engineering projects, two distinct viewpoints might be taken into consideration. When it comes to the first, a deadline for the release of a computer-based system has already been set in stone. After a thorough examination of the program, the effort is distributed in order to make the most use of available resources, and an end date is determined.


Q5. Amongst which of the following is / are the basic Principles of software project scheduling,

  1. Compartmentalization, Interdependency, Time allocation
  2. Effort validation
  3. Defined responsibilities, defined outcomes, defined milestone
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The basic principles of software project scheduling are compartmentalization, interdependency, time allocation, effort validation, defined responsibilities, defined outcomes, and defined milestone.


ADVERTISEMENT

Q6. Regardless of the process model that is chosen, the work that a software team performs is achieved through a ____.

  1. Set of system
  2. Set of tasks
  3. Set of development
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Set of tasks

Explanation:

However, the job that a software team accomplishes is accomplished through a series of actions that allow you to conceive, develop, and eventually support computer software.


Q7. In order to develop a project schedule, a task set must be distributed on the project time line.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In order to build a project schedule, it is necessary to distribute a job set across the project's timeline. The tasks assigned to the software team will vary based on the project type and the level of rigor with which the team chooses to complete its work.


Q8. Concept development projects are initiated when the potential for some new technology must be explored.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is necessary to undertake concept development initiatives when the potential of a new technology has to be investigated. Although there is no guarantee that the technology will be usable, a consumer believes that it has the potential to be beneficial.


Q9. ____ determines the overall scope of the project.

  1. Concept scoping
  2. Technology risk assessment
  3. Proof of concept
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Concept scoping

Explanation:

The entire scope of the project is determined through the concept scoping process. Preliminary concept planning determines whether or not the organization is capable of carrying out the work specified by the project scope. When a new technology is demonstrated to be viable in the context of software, this is known as proof of concept.


Q10. ____ implements the concept representation in a manner that can be reviewed by a customer.

  1. Concept implementation
  2. Concept scoping
  3. Technology risk assessment
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Concept implementation

Explanation:

Idea implementation is the process of putting a concept representation into action in a way that can be examined by a customer. It is also used for "marketing" purposes when a concept must be marketed to other customers or management.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.