ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

MCQ | WebApp Design in Software Engineering

Software Engineering | WebApp Design MCQ: This section contains the multiple-choice questions on WebApp Design in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 20, 2021

A wide range of technical and non-technical tasks are involved in WebApp design. Graphic design is responsible for developing the look and feel of content, whereas interface design is responsible for developing the aesthetic layout of the user interface, and architectural and navigational design is responsible for modeling the technical structure of the WebApp, among other things.

Here, you will find the MCQs on WebApp design in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to WebApp design in Software Engineering.

Q1. Design for WebApps encompasses,

  1. Design activities only
  2. Technical and nontechnical activities
  3. Testing activities only
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Technical and nontechnical activities

Explanation:

Design for WebApps encompasses technical and nontechnical activities.


Q2. WebApp, creating ___ and planning the navigation that occurs within the WebApp.

  1. The aesthetic layout of the user interface
  2. Defining the overall architectural structure
  3. Developing the content and functionality that reside within the architecture
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

WebApp, establishing the visual layout of the user interface, defi ning the overall architectural framework, producing the content and functionality that exist within the architecture, and organizing the navigation that occurs within the WebApp.


Q3. Amongst the followings who participate in the creation of a WebApp design model?

  1. Web engineers
  2. Graphic designers
  3. Content developers
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Web engineers, graphic designers, content developers, and other stakeholders all participate in the creation of a WebApp design model.


Q4. Web Design allows you to create a model that can be assessed for quality and improved before content and code are generated.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

We can design a model that can be evaluated for quality and improved before content and code are generated, tests are undertaken, and end users become involved in large numbers. The design phase is when the quality of a WebApp is established.


Q5. The major steps encompasses by WebApp design,

  1. Information obtained during requirements modeling
  2. Content design uses the content model developed during analysis
  3. Architectural design focuses on the overall hypermedia structure of all content objects and functions
  4. None of the mentioned above

Answer: D) None of the mentioned above

Explanation:

The major steps encompass by WebApp design are information obtained during requirements modeling, content design uses the content model developed during analysis and architectural design focuses on the overall hypermedia structure of all content objects and functions.


ADVERTISEMENT

Q6. Interface design establishes the layout and interaction mechanisms that define the user interface.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Interface design is the process of determining the layout and interaction techniques that will be used to form the user interface.


Q7. Navigation design defines,

  1. How the end user navigates through the hypermedia structure
  2. Component design represents the detailed internal structure
  3. Functional elements of the WebApp
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

When it comes to web applications, navigation design defines how an end user navigates across a hypermedia framework, while component design represents the detailed internal structure of functional pieces within a WebApp.


Q8. A design model that encompasses content, aesthetics, architecture, interface, navigation, and component-level design issues is the ____.

  1. Primary work product
  2. Secondary work
  3. Internal architecture
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Primary work product

Explanation:

The primary work product created during WebApp design is a design model that incorporates content, aesthetics, architecture, interface, navigation, and component-level design challenges. This design model is used to guide the development of the WebApp.


Q9. Each element of the design model is reviewed in an effort to uncover errors.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Each part of the design model is scrutinized in an attempt to identify any flaws, inconsistencies, or omissions that may have occurred.


Q10. Amongst which of the following provide a useful basis for assessing the quality of Web-based systems.

  1. Usability, functionality
  2. Reliability, efficiency
  3. Maintainability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Utilities such as usability and functionality as well as dependability, efficiency, and maintainability are the most important of these basic properties, and they serve as a helpful foundation for evaluating the overall quality of Web-based systems.


ADVERTISEMENT

Q11. Design goals that are applicable to virtually every WebApp regardless of application domain, size, or complexity.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Design goals that are applicable to virtually every WebApp regardless of application domain, size, or complexity.


Q12. Amongst which of the following is / are adopted by a design pyramid for Webapps.

  1. Component design & Architecture design
  2. Navigation design & Content design
  3. Aesthetic design & Interface design
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A design pyramid for Webapps includes component design, architecture design, Navigation design, content design, aesthetic design and interface design.


Q13. One of the challenges of interface design for WebApps is the ___ of the user's entry point.

  1. Indeterminate nature
  2. Determinate nature
  3. Descriptive nature
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Indeterminate nature

Explanation:

One of the difficulties in designing user interfaces for WebApps is the unpredictable nature of the user's entrance point into the application. Thus, the user may enter the WebApp from a familiar site or may be linked to a lower level of the WebApp's architectural hierarchy.


Q14. The objectives of a WebApp interface are to,

  1. Establish a consistent window into the content and functionality provided by the interface
  2. Guide the user through a series of interactions with the WebApp
  3. Organize the navigation options and content available to the user
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The objectives of a WebApp interface are to establish a consistent window into the content and functionality provided by the interface, guide the user through a series of interactions with the WebApp and organize the navigation options and content available to the user.


Q15. To achieve a consistent interface, you should first use aesthetic design to establish a coherent look.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is necessary to initially employ aesthetic design to establish a consistent "look" in order to achieve a consistent interface. This involves a variety of qualities, but the layout and design of navigation mechanisms must be the primary focus.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.