ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | MobileApp Design in Software Engineering

Software Engineering | MobileApp Design MCQ: This section contains the multiple-choice questions on MobileApp Design in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 24, 2021

When it comes to build software for small, wireless computing devices such as MobileApp and other hand-held devices, mobile application development is the collection of processes and procedures that are involved. As with web application development, the origins of mobile application development may be traced back to more traditional software development methods.

Here, you will the MCQs on MobileApp design in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to MobileApp design in Software Engineering.

Q1. MobileApp design encompasses,

  1. Establishing the look and feel of the mobile application
  2. Creating the aesthetic layout of the user interface
  3. Establishing the rhythm of user interaction
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Aspects of MobileApp design include establishing the look and feel of the mobile application, creating an aesthetic layout of the user interface, establishing the rhythm of user interaction, defining the overall architectural structure, developing the content and functionality within the MobileApp.


Q2. During MobileApp design special attention needs to be given to the elements that add context awareness to the MobileApp.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

MobileApp design pays special attention needs to be given to the elements that add context awareness to the MobileApp.


Q3. Amongst followings who participate in the creation of a MobileApp design model.

  1. Software engineers
  2. Graphic designers
  3. Content developers
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Participants in the development of a MobileApp design model include software engineers, visual designers, content developers, security professionals, and a variety of other individuals and organizations, among others.


Q4. Amongst which of the followings is / are the significance of MobileApp design,

  1. Design allows you to create a model that can be assessed for quality
  2. Design helps to test the code of applications
  3. Design helps to analyze market trends
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Design allows you to create a model that can be assessed for quality

Explanation:

You can design a model that can be evaluated for quality and improved before content and code are generated, tests are undertaken, and end users become involved in large numbers.


Q5. Design is the place where MobileApp quality is established.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Design is the place where MobileApp quality is established. Users do not make any considerations when it comes to the performance of a mobile application. The consumers will delete the program and give it a worse rating in the app stores if the mobile application does not function as intended.


ADVERTISEMENT

Q6. MobileApp developers determine which functions will be implemented in the native app running on the mobile device.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Development teams for mobile applications select which functions will be implemented in the native app running on the mobile device and which functions will be implemented as Web or cloud services.


Q7. Interface design establishes the layout and,

  1. Test the application
  2. Interaction mechanisms
  3. Design coding app
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Interaction mechanisms

Explanation:

Interface design is the process of establishing the layout and interaction mechanisms that characterize a user's interaction with a product.


Q8. MobileApp makes appropriate use of context affects both interface design and content design.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

MobileApp makes appropriate use of context affects both interface design and content design.


Q9. Navigation design defines how the end user navigates through the content structure.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The navigation design defines how the end user navigates across the content structure, while the component design depicts the detailed internal structure of the MobileApp's functional elements. Navigation design and component design are two different things.


Q10. A design model that encompasses content, aesthetics, architecture, interface, navigation, and component-level design issues is considered as,

  1. Secondary product
  2. Primary work product
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Primary work product

Explanation:

While developing a MobileApp, the major work product that is produced is a design model that addresses all aspects of the application's design such as content, appearance, architecture, interface, navigation, and component-level concerns.


ADVERTISEMENT

Q11. A biggest challenge of Mobile design is to meet,

  1. Users Perception
  2. Users expectation
  3. Freedom that portable devices give
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A biggest challenge of mobile design is to meet the users perception, users expectation and freedom that portable devices give.


Q12. Like all computing devices, mobile platforms are differentiated by the software using,

  1. The software they deliver - a combination of operating system
  2. Small subset of the hundreds of thousands of MobileApps
  3. Individuals with little formal training to create and sell apps alongside other apps
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Mobile platforms are differentiated by the software using the software they deliver - a combination of operating system, small subset of the hundreds of thousands of MobileApps and individuals with little formal training to create and sell apps alongside other apps.


Q13. Amongst which of the following is / are the Technical Considerations of MobileApp design,

  1. Multiple hardware and software platforms
  2. Many development frameworks and programming languages
  3. UI limitations and complexities of interaction with sensors and cameras
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The Technical Considerations of MobileApp design are Multiple hardware and software platforms, Many development frameworks and programming languages and UI limitations and complexities of interaction with sensors and cameras.


Q14. To develop mobileapps, amongst which are to be take care,

  1. Formulation
  2. Planning
  3. Analysis
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

To develop Mobileapps, Formulation, Planning and Analysis must be taking care. MobileApp designers utilize uniform symbol representations across many platforms to ensure consistency of the applications. The designers should include being sensitive to the user's expectation of privacy when it comes to displaying private or sensitive information on the screen of a mobile device.


Q15. Amongst which of the following MobileApp Quality depends,

  1. Functionality, reliability,
  2. Usability, efficiency
  3. Maintainability and portability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

MobileApp is dictated by six important quality factors: functionality, reliability, usability, efficiency, maintainability, and portability. The significance of user-centered design activities in each of the usability areas, such as the user interface, external accessory interface, and service interface, has been demonstrated.


Q16. Do you believe that ubiquity, personalization, flexibility, and localization should be overriding design goals for every MobileApp,

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

As per the researcher Andreou, ubiquity, personalization, flexibility, and localization should be overriding design goals for every MobileApp. The effects of poor usability may mean that users cannot complete their tasks or will not be satisfied with the results.


Q17. The end-user satisfaction with a MobileApp is dictated important quality factor / factors. Amongst which of the following is / are the important quality factor,

  1. Functionality, reliability
  2. Usability, efficiency
  3. Maintainability and portability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

According to Andreou, end-user satisfaction with a MobileApp is controlled by six critical quality factors: functionality, reliability, usability, efficiency, maintainability, and portability.


Q18. MobileApp designers use consistent icon representations and placement across multiple platforms. Amongst which of the following this feature relates -

  1. User Interface Design
  2. Backend design
  3. Design Test Cases
  4. None of the mentioned above

Answer: A) User Interface Design

Explanation:

User Interface Design directs to MobileApp designers to use consistent icon representations and placement across multiple platforms. By describing a user interface with abstract, platform-neutral models, the development of consistent, acceptable multiplatform user interfaces for mobile devices is substantially facilitated, and thus more cost-effective.


Q19. Context-Aware Apps allows,

  1. The creation of new applications based on the location of the mobile device
  2. The functionality to be delivered by the device
  3. To help tailor personal computer applications for mobile devices
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Context-Aware Apps allows the creation of new applications based on the location of the mobile device, the functionality to be delivered by the device, to help tailor personal computer applications for mobile devices.


Q20. Using highly adaptive, contextual interfaces is a good way to deal with device limitations like screen size and memory.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Using highly adaptive, contextual interfaces to deal with device limits such as screen size and memory is an effective technique to deal with these issues. Support for context-aware user interaction demands the creation of software architectures that are tailored to the needs of the user interface.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.