ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Agile Development in Software Engineering

Software Engineering | Agile Development MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Agile Development in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 01, 2021

Agile software development refers to a collection of software development approaches that are focused on iterative development and in which requirements and solutions evolve through cooperation between self-organizing, cross-functional teams.

Here, you will find the MCQs on Agile software development. These MCQs will enhance the learning and knowledge base in Agile software development in Software Engineering.

Q1. Agile software engineering refers,

  1. A philosophy and a set of development guidelines
  2. An active and continuous communication between developers and customers
  3. Encourages customer satisfaction
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Agile software engineering refers a philosophy and a set of development guidelines; it is an active and continuous communication between developers and customers and Encourages customer satisfaction.


Q2. In Agile software engineering, agile team is,

  1. Self-organizing and in control of its own destiny
  2. Fosters communication
  3. Collaboration among all who serve on it
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In Agile software engineering, agile team is self-organizing and in control of its own destiny; fosters communication and collaboration among all who serve on it.


Q3. Agile software engineering demonstrated to deliver successful systems quickly.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Agile software engineering demonstrated to deliver successful systems quickly.


Q4. According to Jacobson’s view, amongst which of the following is most suitable in terms of the pervasiveness of ___ is the primary driver for agility.

  1. Change
  2. Objective
  3. Team
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Change

Explanation:

According to Jacobson’s view, amongst which of the following is most suitable in terms of the pervasiveness of change is the primary driver for agility.


Q5. Agility can be applied to any software process using design a process in such a way that,

  1. Allows the project team to adapt tasks
  2. Conduct planning to get the fluidity of an agile development approach
  3. An incremental delivery strategy that gets working software to the customer
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Agility can be applied to any software process using design a process that Allows the project team to adapt tasks; conduct planning to get the fluidity of an agile development approach and an incremental delivery strategy that gets working software to the customer.


ADVERTISEMENT

Q6. An agile software process is characterized in a way that reduces a number of important assumptions about the majority of software project.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

An agile software process is characterized in a way that reduces a number of important assumptions about the majority of software project.


Q7. Amongst which of the following is/are the Agility Principles,

  1. To satisfy the customer through early and continuous delivery
  2. Deliver working software frequently
  3. Build projects around motivated individuals
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The Agility principles are to satisfy the customer through early and continuous delivery; deliver working software frequently and build projects around motivated individuals.


Q8. Extreme Programming (XP) is an approach of,

  1. Agile software development
  2. Iterative process of software development
  3. Prototype of software development
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Agile software development

Explanation:

Extreme Programming (XP) is an approach of agile software development.


Q9. There are ___ phases in Scrum,

  1. Five
  2. Four
  3. Three
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Three

Explanation:

There are three phases in Scrum. The first phase consists of an outline planning phase, which is followed by a succession of sprint cycles, and finally, the project closure phase.


Q10. Dynamic systems development method of agile software development which provides a framework for,

  1. Building and maintaining systems
  2. Meets time constraints
  3. Uses of incremental prototyping in a controlled project environment
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Dynamic systems development method of agile software development which provides a framework for building and maintaining systems, meets time constraints and uses of incremental prototyping in a controlled project environment.


ADVERTISEMENT

Q11. Amongst which of the following is/are the type of agile methodologies,

  1. Scrum
  2. FDD
  3. DSDM
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Scrum, FDD and DSDM are the type of agile methodologies.


Q12. The core framework activities of Extreme Programming (XP) process are,

  1. Planning, Coding, Testing, Design
  2. Coding, Testing, Planning, Design
  3. Planning, Design, Coding, Testing
  4. Testing, Design, Coding, Planning

Answer: C) Planning, Design, Coding, Testing

Explanation:

The core framework activities of Extreme Programming (XP) process are Planning, Coding, Testing and Design.


Q13. User requirements are expressed as Scenarios in Extreme Programming.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

User requirements are expressed as Scenarios in Extreme Programming.


Q14. It is depended to customer to customer to get involve in test development and validation in Extreme Programming.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is depended to customer to customer to get involve in test development and validation in Extreme Programming.


Q15. The core functionality of scrum master is / are,

  1. To improving the performance of the team
  2. To track and monitoring project development
  3. To obtain the project activity properly
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The core functionality of scrum master is to improving the performance of the team, to track and monitoring project development and To obtain the project activity properly.




ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.