ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Requirements Modeling: Behavior, Patterns, and, Web/Mobile Apps in Software Engineering

Software Engineering | Requirements Modeling: Behavior, Patterns, and, Web/Mobile Apps MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Requirements Modeling: Behavior, Patterns, and, Web/Mobile Apps in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on June 29, 2021

Q1. Behavior, patterns, and web/mobile apps are the dimensions of the ___ in Software Engineering.

  1. Requirements model
  2. Data flow diagram
  3. Structural design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Requirements model

Explanation:

Behavior, patterns, and web/mobile apps are the dimensions of the requirements model in Software Engineering.


Q2. ____ are a mechanism for collecting domain knowledge in a way that allows it to be reapplied when a new problem is encountered.

  1. Software design
  2. Software patterns
  3. Software testing
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Software patterns

Explanation:

It is possible to capture domain knowledge in a way that permits it to be reapplied when a new problem is encountered using software patterns.


Q3. A behavioral model specifies that how a software will respond to an external events or stimuli.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A behavioral model specifies that how a software will respond to an external events or stimuli.


Q4. To create a behavioral model we should focus on,

  1. To evaluate all use cases
  2. To identify events that drives the interaction sequence to specific objects
  3. To build a state diagram and review the behavioral model to verify accuracy and consistency
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

To create a behavioral model we should focus on to evaluate all use cases, to identify events that drive the interaction sequence to specific objects and to build a state diagram and review the behavioral model to verify accuracy and consistency.


Q5. With reference to events with the use case, when a system and an actor exchange information, an event is created in the system.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

When a system and an actor exchange information, an event is created in the system. The information that has been exchanged is not what constitutes an event; rather, the fact that information has been exchanged constitutes an event.


ADVERTISEMENT

Q6. With reference to behavioral modeling, amongst which of the following is / are the characterizations of states.

  1. State of each class as the system performs its function
  2. State of the system as observed from the outside as the system performs its function
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

With reference to behavioral modeling, the characterizations of states are state of each class as the system performs its function and state of the system as observed from the outside as the system performs its function.


Q7. A UML is a component of a behavioral model, it represents,

  1. Active states for each class
  2. The events that cause changes between these active states
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A UML is a component of a behavioral model; it represents active states for each class and the events that cause changes between these active states.


Q8. Is Sequence Diagram a behavioral representation in UML?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Sequence Diagram a behavioral representation in UML. Indicates the manner in which events induce transitions from one item to another. After events have been found through the examination of a use case, the modeler develops a sequence diagram to represent them. In terms of time, it is a representation of how events cause flow from one item to another in relation to time.


Q9. Software patterns are a mechanism for capturing ____.

  1. Domain knowledge
  2. Expert knowledge
  3. Technical knowledge
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Domain knowledge

Explanation:

Software patterns are a mechanism for capturing Domain knowledge. It is possible to capture domain knowledge in a way that permits it to be reapplied when a new problem is encountered using software patterns.


Q10. The use case implies a variety of functionality,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A wide range of functionality is implied by the use case, which would be refined and elaborated upon during the requirements gathering and modeling phases.


ADVERTISEMENT

Q11. A study of an existing system refers,

  1. System Analysis
  2. System design
  3. System testing
  4. None of the mentioned above

Answer: B) System design

Explanation:

A study of an existing system refers to System Analysis. System analysis is carried out for the purpose of examining a system or its components in order to determine their objectives, or goals.


Q12. Amongst which of the following refers the objectives of modeling,

  1. A representation of the object-oriented classes
  2. Collaborations that allow a system to function
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Collaborations that allow a system to function

Explanation:

Modeling is a representation of the object-oriented classes and collaborations that allow a system to function. Throughout requirements modeling, our primary focus is on what, and how. Within the problem or business domain, the model should be focused on requirements that are visible to the observer.


Q13. Amongst which of the following is / are correct with reference to element of the requirements model. Element of the requirements model should be,

  1. Add to an overall understanding of software requirements
  2. Provide insight into the information domain
  3. Function and behavior of the system
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Element of the requirements model should be added to an overall understanding of software requirements, provide insight into the information domain and function and behavior of the system.


Q14. Amongst which of the following is / are the analysis rules of thumb,

  1. The model should focus on requirements
  2. Delay consideration of infrastructure
  3. Minimize coupling throughout the system
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Analysis rules of thumb are the model should focus on requirements, delay consideration of infrastructure and minimize coupling throughout the system.


Q15. Domain analysis model includes,

  1. Class taxonomies
  2. Reuse standards
  3. Functional models and Domain languages
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Domain analysis model includes class taxonomies, reuse standards and functional models and domain languages. Software domain analysis is the process of identifying, analyzing, and specifying common requirements from a single application domain, with the goal of reusing these requirements across various projects within that application domain.


Q16. Object-oriented analysis focuses on the definition of,

  1. Classes
  2. Collaboration of classes with one another to effect customer requirements
  3. UML and the Unified Process
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Object-oriented analysis focuses on the definition of classes, collaboration of classes with one another to effect customer requirements and UML and the unified processes.


Q17. Amongst which of the following is / are the requirements engineering tasks,

  1. Inception
  2. Elicitation
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The requirements engineering tasks are inception and elicitation. The requirements tasks provide the information that will need to begin writing use cases.


Q18. The functional requirements includes,

  1. Requirements gathering meetings
  2. Define the scope of the problem
  3. Identifies operational goals
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Quality function deployment (QFD), requirements gathering, requirements engineering procedures are used to identify stakeholders and describe the scope of the problem. They are also used to set broad operational goals, create priorities, and outline all known functional needs.


Q19. With reference to nature of the application of Requirements Modeling Output, a content model identifies the spectrum of content. It includes,

  1. Text
  2. Graphics and images
  3. Video and audio data
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A content model identifies the spectrum of content. It includes Text, Graphics and images, Video and audio data.


Q20. Requirements analysis provides a disciplined mechanism for representing and evaluating application content and function,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is a disciplined mechanism for expressing and analyzing application content and function, as well as the forms of interaction that users will face, as well as the environment and infrastructure in which the WebApp or mobile app will be deployed.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.