ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Human Aspects in Software Engineering

Software Engineering | Human Aspects MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Human Aspects in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 01, 2021

Software engineering is the branch of engineering associated with software development and testing of products and services.

Human aspects of Software engineering are well known, as the software world developed rapidly, the more the software engineering community accepts that the people involved in software development processes, rather than the procedures themselves or the technology, require more attention than either. This fact highlights and introduced the agile method to software engineering, and it may help to explain why the agile methodology has gained widespread support among software developers so quickly.

Here, you will find the MCQs on the basics of Human aspects of Software engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to human aspects of software engineering.

Q1. Human aspects of Software Engineering refers,

  1. Individuals and teams do software engineering work
  2. May one person has much of the responsibility
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Human aspects of Software Engineering refer individuals and teams do software engineering work. In some cases, one person has much of the responsibility but in most of the cases a team of developer works.


Q2. Why human aspects of Software Engineering important?

  1. To make sure that software engineers on a team to play well with their colleagues
  2. To make sure that the dynamics of the team are right
  3. To identify the developer sometimes have a reputation of not playing well with others
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Human aspects of Software Engineering are important to recognize software engineers on a team to play well with their colleagues, to make sure that the dynamics of the team are right and to identify the developer sometimes have a reputation of not playing well with others.


Q3. Amongst which of the following is / are the technical stuff desire to a software engineer,

  1. Understand the problem
  2. Design an effective solution
  3. Coding and testing
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The technical stuff desire to a software engineer is to understand the problem, to design an effective solution, Coding and testing.


Q4. As per Roger S. Pressman, an effective software engineer has a sense of individual responsibility.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

An effective software engineer has a sense of individual responsibility. The desire to follow through on her promises to peers, stakeholders, and management is implied by this statement.


Q5. Amongst which of the following is / are the characteristics of a software engineer,

  1. An effective software engineer has an acute awareness of the needs of other members of his team
  2. An effective software engineer is brutally honest
  3. An effective software engineer exhibits resilience under pressure
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The characteristics of an effective software engineer are has an acute awareness of the needs of other members of his team; brutally honest and exhibits resilience under pressure.


ADVERTISEMENT

Q6. The psychology of software engineering focuses on,

  1. To recognize the problem to be solved
  2. The problem-solving skills required to solve it
  3. To complete the solution within the constraints
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The psychology of software engineering focuses on to recognize the problem to be solved; the problem-solving skills required to solve it and to complete the solution within the constraints.


Q7. To avoid a frenzied work environment, the team should,

  1. Have access to all information required to do the job
  2. Should not be modified the objectives unless absolutely necessary
  3. Avoid frustration
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

To avoid a frenzied work environment, the team should avoid frustration; have access to all information required to do the job and should not be modified the objectives unless absolutely necessary.


Q8. In addition to the five toxins mentioned by Jackman, a software team frequently struggles with the differing human traits of its members. Some team members are,

  1. Extroverts
  2. Others, introverts
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In addition to the five toxins mentioned by Jackman, a software team frequently struggles with the differing human traits of its members. Some team members are extroverts and others, introverts.


Q9. The "best" team structure depends on the ____.

  1. Management style of your organization
  2. Team integration
  3. Team organization
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Management style of your organization

Explanation:

The "best" team structure depends on the management style of your organization.


Q10. A closed paradigm for software engineering teams is,

  1. Teams can work well when producing software
  2. Quite similar to past efforts
  3. Less likely to be innovative
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A closed paradigm for software engineering teams is that teams can work well when producing software; quite similar to past efforts and less likely to be innovative.


ADVERTISEMENT

Q11. A random paradigm for software engineering teams is,

  1. A team loosely and depends on individual initiative
  2. Useful in case of innovation or technological breakthrough is required
  3. Teams may resist when "orderly performance" is required.
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A random paradigm for software engineering teams is that a team loosely and depends on individual initiative, Useful in case of innovation or technological breakthrough is required and teams may resist when "orderly performance" is required.


Q12. An open paradigm for software engineering teams is,

  1. To achieves some of the controls associated with the closed paradigm
  2. To useful in case of innovation
  3. Work is performed collaboratively
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An open paradigm for software engineering teams is that a team achieves some of the controls associated with the closed paradigm; it is useful in case of innovation and work is performed collaboratively.


Q13. A synchronous paradigm for software engineering teams relies on,

  1. The natural compartmentalization of a problem
  2. Organizes team members to work on pieces of the problem
  3. Active communication among team members
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A synchronous paradigm for software engineering teams is focuses on the natural compartmentalization of a problem; organizes team members to work on pieces of the problem and keep active communication among team members.


Q14. The generic agile team is,

  1. A small and highly motivated project team
  2. An expert's team
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) A small and highly motivated project team

Explanation:

The generic agile team is a small and highly motivated project team.


Q15. An agile process models give the agile team significant autonomy to make the ____.

  1. Project management and technical decisions
  2. Identification of business processes
  3. Recognizes business opportunity
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Project management and technical decisions

Explanation:

Agile process models grant great autonomy to the agile team in terms of project management and technical decisions needed to get the task done within time frame.


Q16. In the generic agile team, as the project proceeds the team self-organizes to focus,

  1. Individual competency
  2. Conduct daily team meetings
  3. To coordinate and synchronize the work
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In the generic agile team, as the project proceeds the team self-organizes to focus on individual competency, conduct daily team meetings and to coordinate and synchronize the work.


Q17. They are the principles that serve as a foundation for any work done as part of extreme programming (XP),

  1. Communication
  2. Simplicity, feedback
  3. Courage and respect
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The principles that serve as a foundation for any work done as part of extreme programming (XP) are communication, simplicity, feedback, courage and respect.


Q18. Extreme programming (XP) emphasizes close, informal (verbal) collaboration between customers and developers.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Extreme programming (XP) emphasizes close, informal (verbal) collaboration between customers and developers.


Q19. Feedback is derived from the source / sources,

  1. Implemented software itself
  2. The customer
  3. Software team members
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Feedback is derived from three sources; implemented software itself, the customer and software team members.


Q20. A system for accessing all software engineering work products, artifacts, and project-related information is provided via cloud computing.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A system for accessing all software engineering work products, artifacts, and project-related information is provided via cloud computing.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.