ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Metrics for Software Quality in Software Engineering

Software Engineering | Metrics for Software Quality MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Metrics for Software Quality in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on September 06, 2021

Software metrics emphasize on quality assets of the software product, process, and project. Software Metrics are used to measure numerous aspects of software, and these software metrics are referred to as software metrics. software metric incorporates software quality metrics in it and mainly consists of three types of metrics: product metrics, process metrics, and project metrics.

Here you will find the MCQs on Metrics for Software Quality in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to metrics for software quality in software engineering.

Q1. The quality of a system, application, or product is only as good as the requirements that describe the problem, the design that models the solution, the code that leads to a ____.

  1. Executable program
  2. System network
  3. System storage
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Executable program

Explanation:

The criteria that describe the problem, the design that models the solution, the code that leads to an executable program and the tests that exercise the software to reveal defects determine the quality of a system, application, or product.


Q2. Measurement can used to assess the quality of the requirements and ____.

  1. Design models
  2. The source code
  3. Test cases
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

As the program is being developed, measurement can be used to analyze the quality of the requirements and design models, the source code, and the test cases that have been created.


Q3. A project manager must also evaluate quality as the project progresses.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

As the project advances, the project manager must assess quality. Individual software engineers' private metrics are merged to produce project-level outcomes.


Q4. Many quality measures can be collected, the primary thrust at the project level is to measure errors and defects.

  1. True
  2. False

Answer: C) True

Explanation:

Although a variety of quality indicators can be gathered, the major focus at the project level is on measuring errors and defects. Individual and group software quality assurance and control actions are evaluated using metrics resulting from these measurements.


Q5. Errors uncovered per review hour, and errors uncovered per testing hour provide insight into the efficacy of each of the activities implied by the metric.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Work product errors per function point, mistakes exposed per review hour, and errors uncovered per testing hour are all metrics that provide insight into the efficacy of the actions that the metric implies.


ADVERTISEMENT

Q6. Amongst which of the following is / are the measuring software quality,

  1. Correctness
  2. Maintainability
  3. Integrity and usability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Many indications of software quality, such as correctness, maintainability, integrity, and usability, might be helpful to the project team. For many businesses, software is a strategic business concern. If the development process can be enhanced, it will have a direct influence on the bottom line.


Q7. Quality Measuring Correctness refers,

  1. The degree to which the software performs its required function
  2. Problems reported by a user of the program
  3. Defects are counted over a standard period of time
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The degree to which software executes its desired function, problems reported by a program user, and defects are counted over a set period of time is referred to as quality measuring correctness.


Q8. Maintainability is the ease with which a program can be corrected if an error is encountered,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The simplicity, with which a program may be rectified if a mistake occurs, modified if its environment changes, or upgraded if the client requests a change in requirements is defined as maintainability.


Q9. A quality metric that provides benefit at both the project and process level is ____.

  1. Defect occurrences
  2. Defect removal efficiency
  3. Defect count
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Defect removal efficiency

Explanation:

Defect removal efficiency is a quality indicator that benefits both the project and the process (DRE). DRE is a measure of the quality assurance and control actions' filtering capacity as they are applied throughout all process framework activities.


Q10. To evaluate the productivity and quality measures, a software team can establish meaningful goals,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A software team (and its management) can set relevant goals for improving the development process by evaluating productivity and quality measures.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.