ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Process and Project Metrics in Software Engineering

Software Engineering | Process and Project Metrics MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Process and Project Metrics in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on September 06, 2021

In contrast to reviews and testing, which begin after software models and code have been produced, formal modeling and verification contain specialized modeling methodologies along with prescribed verification approaches. Without the correct modeling methodology, verification is impossible to achieve.

Here you will find the MCQs on Process and Project Metrics in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Formal modeling and verification in Software Engineering.

Q1. ____ enables us to gain insight into the process and the project by providing a mechanism for objective evaluation.

  1. Integration
  2. Measurement
  3. Maintenance
  4. Development

Answer: B) Measurement

Explanation:

By offering a tool for objective evaluation, measurement allows us to acquire insight into the process and the project.


Q2. Software process and project metrics are ___ that enable you to gain insight into the efficacy of the software process and the projects.

  1. Quantitative measures
  2. Qualitative measures
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Quantitative measures

Explanation:

Software process and project metrics are quantitative measures that can be used to assess the efficacy of a software process and the projects that are carried out using it as a framework.


Q3. ___ are used to pinpoint problem areas so that remedies can be developed and the software process can be improved.

  1. Project maintenance
  2. Project specification
  3. Project metrics
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Project metrics

Explanation:

Project metrics are used to detect issue areas in order to generate solutions and improve the software process.


Q4. Software metrics are analyzed and assessed by ____.

  1. Database administrator
  2. System engineer
  3. Mechanical engineers
  4. Software managers

Answer: D) Software managers

Explanation:

Software managers examine and evaluate software metrics. Software engineers are frequently tasked with collecting data.


Q5. To initiate the process, defining a limited set of process, project, and product measures that are easy to collect.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Begin by identifying a small number of easy-to-collect process, project, and product metrics. Size- or function-oriented metrics are frequently used to standardize these measures.


ADVERTISEMENT

Q6. A set of software metrics that provides ___ into the process and understanding of the project.

  1. Insight
  2. Decision
  3. Management
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Insight

Explanation:

A set of software metrics that provide information about the project's process and understanding.


Q7. A ___ is concerned primarily with productivity and quality metrics.

  1. Software team
  2. Software design
  3. Software testing
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Software team

Explanation:

A software team is primarily concerned with productivity and quality metrics, which are measures of software development "output" as a function of effort and time spent, as well as assessments of the work products' "fitness for use."


Q8. ____ are collected across all projects and over long periods of time.

  1. Product metrics
  2. System metrics
  3. Process metrics
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Process metrics

Explanation:

Process measurements are gathered over a lengthy period of time and across all initiatives. Their goal is to provide a set of process indicators that will lead to long-term improvements in software processes.


Q9. Amongst which of the following is / are the project metrics enable a software project manager to -

  1. Assess the status of an ongoing project, track potential risks
  2. Uncover problem areas before they go "critical", adjust work flow or tasks
  3. Evaluates the project team's ability to control quality of software work products
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The goal is to create a set of process indicators that will lead to long-term improvements in software processes. A software project manager can use project metrics to assess the status of an ongoing project, track potential risks, identify problem areas before they become "critical," adjust work flow or tasks, and assess the project team's ability to control the quality of software work products before they become "critical."


Q10. Amongst which of the following is / are the "software metrics etiquette" that is appropriate for both managers and practitioners.

  1. Use common sense and organizational sensitivity when interpreting metrics data
  2. Provide regular feedback to the individuals and teams who collect measures and metric
  3. Work with practitioners and teams to set clear goals and metrics that will be used to achieve them
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An "etiquette" for software metrics that is appropriate for both managers and practitioners; When interpreting metrics data, use common sense and organizational sensitivity. Individuals and teams who collect measures and metrics should receive regular feedback. Set explicit goals and metrics that will be utilized to achieve them with practitioners and teams.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.