ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Quality Factor in Software Engineering

Software Engineering | Quality Factor MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Quality Factor in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on July 24, 2021

Quality factors seek to design and manage the quality of software in a manner that best ensures that the product satisfies the quality standards required by the customer while also fulfilling any necessary regulatory and development criteria, if applicable.

Here, you will find the MCQs on Quality Management in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Quality Factors in Software Engineering.

Q1. Amongst which of the following is / are the Garvin’s Quality Dimensions,

  1. Performance Quality, Feature quality
  2. Reliability, Conformance
  3. Durability, Serviceability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Garvin proposes that quality should be viewed from a multidimensional perspective that begins with an assessment of compliance and ends with a transcendental viewpoint, starting with the assessment of conformance. These factors are Performance Quality, Feature quality, Reliability, Conformance, Durability, Serviceability.


Q2. Amongst which of the following is / are the McCall’s Quality Factors,

  1. Product Operation (Correctness, Usability, Efficiency, Reliability, Integrity)
  2. Product Revision (Maintainability, Flexibility, Testability)
  3. Product Transition (Portability, Reusability, Interoperability)
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Using a useful classification of elements that influence software quality, McCall, Richards, and Walters present their findings. These factors are - product operation (correctness, usability, efficiency, reliability, and integrity), product revision (maintainability, flexibility, and testability) and product transition (portability, reusability, and interoperability).


Q3. The ISO 9126 standard was developed in an attempt to identify the key quality attributes for computer software.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The ISO 9126 standard was created in an attempt to determine the most important quality features for computer software. It is now in use.


Q4. ISO 9126 Quality Factors are,

  1. Functionality, Reliability  
  2. Usability, Efficiency
  3. Maintainability, Portability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

ISO 9126 quality factors are functionality, reliability, usability, efficiency maintainability, portability.


Q5. Intuitiveness represents the degree to which the interface follows expected usage patterns so that even a novice can use it without significant training.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The degree to which the interface follows expected usage patterns so that even a novice may use it without extensive training is represented by intuitiveness.


ADVERTISEMENT

Q6. Quality control encompasses,

  1. A set of software engineering principles, ensures that work product meets its quality goals
  2. Models are reviewed to ensure that they are complete and consistent
  3. Code may be inspected in order to uncover and correct errors before testing commences
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Quality control refers to a collection of software engineering operations that are performed to guarantee that each work output fulfills the quality objectives in the project specification. Models are set to verify that they complete and consistent. Before testing begins, it is possible to inspect the code in order to identify and remedy any mistakes.


Q7. Quality Assurance establishes,

  1. Infrastructure that supports solid software engineering methods
  2. Rational project management, and
  3. Quality control actions
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Quality assurance is the process of establishing the infrastructure that will enable sound software engineering processes, rational project management, and quality control procedures.


Q8. The goal of quality assurance is to provide management and technical staff with the data necessary to be informed about product quality.

  1. True
  2. False

Answer: A) True


Q9. Quality has been defined as an effective software process applied in a manner that creates a useful product.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

High-quality software is described as a software process that is effective and is implemented in a way to produce an end-user-friendly product that adds demonstrable value to the lives of both those who make it and those who use it.


Q10. The factors time and effort required to produce "perfect" software,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

To put it another way, everyone wants to construct high-quality systems, but the time and effort required to create "perfect" software is too expensive.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.