ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Review Techniques in Software Engineering

Software Engineering | Review Techniques MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Review Techniques in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 01, 2021

In the early stages of software development, Software Review is a systematic inspection of a piece of software by one or more individuals who collaborate to identify and correct flaws and problems.

Here, you will find the MCQs on Review Techniques in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Review Techniques in Software Engineering.

Q1. Technical reviews are the most effective mechanism for finding mistakes early in the software process.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Technical reviews are the most effective mechanism for finding mistakes early in the software process.


Q2. Who performs technical reviews?

  1. Software engineer
  2. Network engineer
  3. System administrator
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Software engineer

Explanation:

Software engineers collaborate with their colleagues to conduct technical evaluations, often known as peer reviews.


Q3. Amongst which of the following is / are the significance of Review Techniques,

  1. Find an error early in the process, it is less expensive to correct
  2. Relatively minor error left untreated early in the process
  3. Reviews save time by reducing the amount of rework that will be required late in the project
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The significance of Review Techniques find an error early in the process, it is less expensive to correct, relatively minor error left untreated early in the process can be amplified into a major set of errors later in the project, reviews save time by reducing the amount of rework that will be required late in the project.


Q4. The primary objective of technical reviews is to find errors during the process so that they do not become defects after release of the software.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The major goal of technical reviews is to identify mistakes early in the development process so that they do not manifest themselves as faults once the software is released. The goal of technical reviews is to identify faults as early as possible so that they do not spread to the next step in the software development process.


Q5. As per the industry studies, design activities introduce between 50 and 65 percent of all errors while review techniques have been shown to be up to 75 percent effective.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

According to industry research, design activities are responsible for between 50 and 65 percent of all errors, but review approaches have been demonstrated to be up to 75 percent successful in reducing error rates.


ADVERTISEMENT

Q6. A defect amplification model can be used to,

  1. Illustrate the generation and detection of errors during the design
  2. Code generation actions of a software process
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In software development, a defect amplify cation model can be used to demonstrate the formation and detection of mistakes during the design and code generation steps of the software development process.


Q7. Technical reviews are one of many actions that are required as part of good software engineering practice.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

One of the numerous actions that is necessary as part of excellent software engineering practice is the conduct of technical reviews.


Q8. Review metrics can be collected for each review that is conducted,

  1. Preparation effort, Ep, Assessment effort, Ea
  2. Rework effort, Er, Work product size, WPS
  3. Minor errors found, Errminor, Major errors found, Errmajor
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Review metrics can be collected for each review that is conducted to Preparation effort, Ep, Assessment effort, Ea, Preparation effort, Ep, Assessment effort, Ea, Minor errors found, Errminor, Major errors found, Errmajor.


Q9. The total review effort and the total number of errors can be computed using,

  1. Ereview = Ep + Ea + Er and Errtot = Errminor + Errmajor
  2. Epenalty = Ep + Ea + Er and Errtot = Errminor + Errminor
  3. Ereview = Ep + Ea + Er and Errpartial = Errmajor + Errmajor
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Ereview = Ep + Ea + Er and Errtot = Errminor + Errmajor

Explanation:

The total review effort and the total number of errors can be computed using Ereview = Ep + Ea + Eand Errtot = Errminor + Errmajor


Q10. Cost-Effectiveness of Reviews can be computed using,

  1. Average data computation
  2. Downstream quality of the software is measured via testing
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Reviews can only be evaluated for their effectiveness and cost benefit after they have been completed, review metrics have been collected, average data has been computed, and the downstream quality of the software has been determined through testing.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.