ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Requirements in Software Engineering

Software Engineering | Requirements MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Requirements in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on June 28, 2021

Q1. Understanding requirements in software engineering is,

  1. To understand of what the business impact of the software
  2. What the customer wants
  3. How end users will interact with the software
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Understanding requirements in software engineering is to understand of what the business impact of the software, what the customer wants and how end users will interact with the software.


Q2. In Software Engineering works, amongst which of the following is / are responsible for software requirements,

  1. Software engineers or system engineers
  2. Analysts
  3. Project stakeholders
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In Software Engineering works, software engineers or system engineers, Analysts and project stakeholders are responsible for software requirements.


Q3. Why requirement is important in Software Engineering?

  1. To design and build an elegant computer program
  2. To understand what the customer wants
  3. To identify the resource availability for proposed system
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Requirement is important in software engineering to design and build an elegant computer program, to understand what the customer wants and to identify the resource availability for proposed system.


Q4. Amongst which of the following is / are the necessary steps for requirements engineering,

  1. To define the scope and nature of the problem
  2. To define what is required
  3. To specify the problem and reviewed or validated to understand the problem
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The necessary steps for requirements engineering is to define the scope and nature of the problem, to define what is required and to specify the problem and reviewed or validated to understand the problem.


Q5. The goal of requirements engineering is to provide a written understanding of the problem to all parties involved.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The goal of requirements engineering is to provide a written understanding of the problem to all parties involved. This can be accomplished through the creation of a variety of work products, including usage scenarios, functions and features lists, requirements models, and specifications.


ADVERTISEMENT

Q6. The distinct tasks encompasses by requirements engineering are inception, elicitation, elaboration, negotiation, specification, ____.

  1. Validation and management
  2. Design and specification
  3. Testing and coding
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Validation and management

Explanation:

The distinct tasks encompass by requirements engineering are inception, elicitation, elaboration, negotiation, specification, validation and management.


Q7. In requirements engineering tasks inception denotes,

  1. Understanding of the problem and nature of the solution
  2. Effectiveness of preliminary communication
  3. Collaboration between the other stakeholders and the software team
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In requirements engineering tasks inception denotes about the understanding of the problem and nature of the solution, effectiveness of preliminary communication and Collaboration between the other stakeholders and the software team.


Q8. In requirements engineering tasks Elicitation refers,

  1. To establish business goals
  2. To establish communication
  3. To establish integration
  4. None of the mentioned above

Answer: A) To establish business goals

Explanation:

In requirements engineering tasks Elicitation refers to establish business goals. Once the goals have been identified, a prioritizing system has been formed, and a design justification for a prospective architecture has been developed, the process is complete.


Q9. Elaboration in requirements engineering tasks is driven by,

  1. Creation and refinement of user scenarios
  2. How the end user interacts with the system
  3. Business domain entities that is visible to the end user
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Elaboration in requirements engineering tasks is driven by the creation and refinement of user scenarios, how the end user interact with the system and Business domain entities that is visible to the end user.


Q10. Negotiation in requirements engineering is an approach of,

  1. Prioritizes requirements
  2. Assesses their cost and risk
  3. Addresses internal conflicts
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Negotiation in requirements engineering is an approach of prioritizes requirements, assesses their cost and risk and addresses internal conflicts.


ADVERTISEMENT

Q11. A specification in requirements engineering is a written document, a set of graphical models and a formal mathematical model.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A specification is a in requirements engineering written document, a set of graphical models and a formal mathematical model.


Q12. Validation mechanism is a,

  1. Technical review
  2. Design overview
  3. Testing mechanism
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Technical review

Explanation:

Validation mechanism is a technical review. The review team that validates the software should be user friendly.


Q13. Requirements management is a set of activities that help the project team identify, control, and track requirements,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

When it comes to project requirements management, there are a number of tasks that may be performed to assist the project team in identifying, controlling, and tracking requirements and changes to requirements as the project progresses.


Q14. Requirements engineering tools assist in,

  1. Requirements gathering
  2. Requirements modeling
  3. Requirements management and requirements validation
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Requirements engineering tools assist in requirements gathering, requirements modeling, requirements management and requirements validation.


Q15. The job of a requirements engineer is,

  1. To identify areas of commonality
  2. To identify areas of conflict or inconsistency
  3. To identify the requirements that is desired by one stakeholder
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The job of a requirements engineer is to identify areas of commonality, to identify areas of conflict or inconsistency and to identify the requirements that is desired by one stakeholder.




ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.