ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Software Quality in Software Engineering

Software Engineering | Software Quality MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Software Quality in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on June 28, 2021

Q1. Amongst which of the following is/are the important factor of software quality?

  1. It reduces the amount of rework
  2. It reduces the costs
  3. It improves performance
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Software quality is important because it reduces the amount of rework, reduces the developing costs and improves performance of software.


Q2. What are the major steps involves in software quality?

  1. Software engineering process and practices
  2. Project management
  3. Quality control and quality assurance
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The major steps involve in software quality are software engineering process and practices, project management, quality control and quality assurance.


Q3. What is the work product?

  1. Product which meets customer’s needs
  2. Product accuracy
  3. Product reliability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Software that satisfies the needs of its customers, works accurately and consistently, and adds value to everyone who uses it.


Q4. How can we trace the quality of software?

  1. Using quality control activities
  2. Using system structure
  3. Using validation
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Using quality control activities

Explanation:

We can trace the quality of software using quality control activities. These operations assess quality by looking for errors and faults before they are sent to the field.


Q5. "Quality is a complex and multifaceted concept", ___ define this concept?

  1. David Garvin
  2. Galvin
  3. A. Roy
  4. None of the mentioned above

Answer: A) David Garvin

Explanation:

David Garvin of the Harvard Business School defines that "Quality is a complex and multifaceted concept".


ADVERTISEMENT

Q6. Quality of design includes the degree to which the design meets the ___ specified in the requirements model.

  1. Functions and features
  2. Testing and development
  3. Design and structuring
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Functions and features

Explanation:

The degree to which the design meets the functions and features defined in the requirements model is referred to as design quality in software development.


Q7. Quality of conformance focuses on the degree to which the implementation follows the ___.

  1. Design
  2. Testing
  3. Implementation
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Design

Explanation:

The degree to which the implementation follows the design and the resulting system meets the system's requirements and performance goals is referred to as quality of conformance.


Q8. As per the Robert Glass,
User satisfaction = compliant product + ___ + delivery within budget and schedule

  1. Testing
  2. Good quality
  3. Design
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Good quality

Explanation:

As per the Robert Glass,

User satisfaction = compliant product + good quality + delivery within budget and schedule

According to Glass, quality is crucial, but if the user isn't satisfied, nothing else matters.


Q9. Durability of software refers,

  1. To run the developed system to a long duration
  2. To test the developed system successfully
  3. To design the proposed system
  4. None of the mentioned above

Answer: A) To run the developed system to a long duration

Explanation:

Durability of software refers to run the developed system to a long duration.


Q10. What are the McCall’s Quality Factors?

  1. Product revision
  2. Product transition
  3. Product operation
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Product revision, product transition, and product operation are the McCall’s quality factors where product revision includes maintainability, flexibility, testability and product transition includes portability, reusability, and interoperability while product operation includes correctness, usability, efficiency, reliability and integrity.


ADVERTISEMENT

Q11. Software efficiency denotes,

  1. Amount of computing resources
  2. Code required by a program
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Software efficiency denotes the number of computational resources and code that a program needs to do its task.


Q12. Software reusability refers,

  1. Reusability of a program or parts of a program
  2. Testing
  3. Design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Reusability of a program or parts of a program

Explanation:

Software reusability refers the reusability of a program or parts of a program.


Q13. Interoperability in software shows,

  1. System development
  2. Couple one system to another
  3. System implementation
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Couple one system to another

Explanation:

Interoperability in software couples one system to another. The goal of interoperability is for various systems to be able to "communicate" to one another and "understand" the data they exchange.


Q14. Amongst which of the following is / are the ISO 9126 Quality Factors,

  1. Functionality, Reliability
  2. Usability, Efficiency
  3. Maintainability, Portability
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

ISO 9126 Quality Factors are functionality, reliability, usability, efficiency, maintainability and portability.


Q15. A software team can develop a set of quality characteristics,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A software team can develop a set of quality characteristics.




ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.