ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Requirements Modeling: Class-based Methods in Software Engineering

Software Engineering | Requirements Modeling: Class-based Methods MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Requirements Modeling: Class-based Methods in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on June 29, 2021

Q1. Class based requirements modeling method describes,

  1. Object and its state
  2. Data attributes that describe the object
  3. Class of objects
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Class based requirements modeling method describes object and its state, data attributes that describe the object and class of objects.


Q2. A ___ builds the class-based model using requirements elicited from the customer.

  1. Software engineer or an analyst
  2. Tester
  3. Architect
  4. Network engineer

Answer: A) Software engineer or an analyst

Explanation:

A software engineer or an analyst builds the class-based model using requirements elicited from the customer.


Q3. Amongst which of the following is / are the significant options which signifies class-based requirements model,

  1. Use of objects drawn from the customer's view
  2. Depicts a view of the system
  3. Readily evaluated by the customer
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Use of objects drawn from the customer's view

Explanation:

The key significances of class-based requirements model are use of objects drawn from the customer's view, depicts a view of the system and readily evaluated by the customer.


Q4. The ___ of a class that describe the characteristics of the class that has been selected for inclusion in the analysis model.

  1. Attributes
  2. Entity
  3. Flow lines
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Attributes

Explanation:

The attributes of a class that describe the characteristics of the class that has been selected for inclusion in the analysis model. The attributes which define the class clarifies the class in the problem space.


Q5. The nature of an object define by,

  1. Operations
  2. Process flow
  3. Software design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Operations

Explanation:

The nature of an object defines by operations. Operations manipulate data, operations perform computations, and operations inquire about the state of an object, and monitor an object for the occurrence of a controlling event.


ADVERTISEMENT

Q6. Class responsibility collaborator (CRC) modeling describes,

  1. Identification and organization of the classes those are relevant to system
  2. Product requirements
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Class responsibility collaborator (CRC) modeling describes the identification and organization of the classes those are relevant to system and product requirements.


Q7. An analysis package is,

  1. Analysis modeling categorization
  2. Group of analysis package
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

An analysis package is an analysis modeling categorization. It is also known as group of analysis package.


Q8. Class-based modeling uses information derived from ___ descriptions to identify analysis classes.

  1. Use cases and other
  2. Written application
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Written application

Explanation:

Class-based modeling uses information derived from use cases and other written application descriptions to identify analysis classes.


Q9. For the purpose of defining relationships between classes, a set of index cards with the labels class, responsibility, and collaborator can be used.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

For the purpose of defining relationships between classes, a set of index cards with the labels class, responsibility, and collaborator can be used.


Q10. Amongst which of the following is / are UML modeling notation can be applied,

  1. To define hierarchies
  2. To define relationships
  3. To define associations and aggregations
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

UML modeling notation can be applied to define hierarchies, relationships, associations and aggregations.




ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.