ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Statistical Software Quality Assurance in Software Engineering

Software Engineering | Statistical Software Quality Assurance MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Statistical Software Quality Assurance in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 03, 2021

Information concerning defects is collected and classified, and an attempt is made to trace each defect down to its underlying cause. The Pareto Principle is used to determine the most important causes, which is referred to as Statistical Software Quality Assurance.

Here, you will find the MCQs on Quality Management in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Quality Factors in Software Engineering.

Q1. Statistical quality assurance reflects a growing trend throughout the industry to become more quantitative about quality.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Statistical quality assurance represents an increasing trend throughout the business to become more quantitative about quality.


Q2. Statistical quality assurance implies,

  1. Information about software errors and defects is collected and categorized
  2. An attempt is made to trace each error and defect to its underlying cause
  3. Uses the Pareto principle
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Statistical quality assurance implies information about software errors and defects is collected and categorized; an attempt is made to trace each error and defect to its underlying cause and uses the Pareto principle.


Q3. ____ for Software Engineering is the most widely used strategy for statistical quality assurance in industry.

  1. Six Sigma
  2. Five Sigma
  3. Four Sigma
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Six Sigma

Explanation:

Six Sigma strategies is a rigorous and disciplined methodology that employs data and statistical analysis to measure and improve a company's operational performance by identifying and eliminating defects in manufacturing and service-related processes.


Q4. Reliability of a computer program is an important element of its overall quality.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Reliability of a computer program is an important element of its overall quality. In statistical terms, software reliability is defined as "the likelihood of failure-free execution of a computer program in a specific environment for a specified period of time."


Q5. Software reliability, unlike many other quality factors, can be measured,

  1. Directly
  2. Estimated using historical and developmental data
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

It is possible to quantify and estimate software dependability directly using historical and developmental data, which is in contrast to many other quality characteristics.


ADVERTISEMENT

Q6. Amongst which of the following is / are the simple measure of reliability,

  1. MTBF = MTTF + MTTR
  2. MTBF = MTTF - MTTR
  3. MTBF = MTTF / MTTR
  4. None of the mentioned above

Answer: A) MTBF = MTTF + MTTR

Explanation:

The simple measure of reliability is MTBF = MTTF + MTTR. Where the acronyms MTTF and MTTR are mean-time-to-failure and mean-time to-repair and for MTBF is mean-time-between-failure.


Q7. Software availability is the probability that a program is operating according to requirements.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Software availability is the probability that a program is operating according to requirements.


Q8. Software availability can be measured using,

  1. mcq-ssqa-1
  2. mcq-ssqa-2
  3. mcq-ssqa-3
  4. None of the mentioned above

Answer: A) mcq-ssqa-1

Explanation:

Software availability can be measured using,

mcq-ssqa-1

Q9. Software safety is a software quality assurance activity,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Software safety is a subset of software quality assurance that is concerned with the identification and assessment of potential hazards that can have a negative impact on software and cause an entire system to fail.


Q10. A quality assurance system may be defined as the,

  1. Organizational structure
  2. Responsibilities, procedures, processes
  3. Resources for implementing quality management
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In the context of quality management, a quality assurance system can be defined as the organizational structure, responsibilities, procedures, processes, and resources that are used to put quality management into action.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.