ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Software Process in Software Engineering

Software Engineering | Software Process MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Software Process in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on June 25, 2021

Q1. Amongst which of the following is / are the part of software process,

  1. It is a series of predictable steps
  2. It is a road map which helps developer to create a timely, high-quality result
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A software process is a series of predictable steps. It is a road map which helps developer to create a timely, high-quality result.


Q2. ____ and their managers adapt the process to their needs and then follow it.

  1. Software engineers
  2. Customer
  3. Players
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Software engineers

Explanation:

Software engineers and their managers adapt the process to their needs and then follow it. The individuals who requested to build the software plays a role to defined, built, and test the software.


Q3. A software process is an adaptable approach which enables the developer or software team to pick and choose the appropriate set of ____.

  1. Task
  2. Manufacturing
  3. Engineering
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Task

Explanation:

A software process is an adaptable approach which enables the developer or software team to pick and choose the appropriate set of tasks. The intent software process is to develop the software in a timely manner with high quality to satisfy the customer needs.


Q4. Amongst which of the following shows the process framework.

  1. It establishes the base for a software engineering process
  2. It identifies the framework activities applicable to software development
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A software process framework establishes the base for a software engineering process. It identifies the framework activities applicable to software development.


Q5. Communication, planning, modeling, construction and deployment are the activities of the ____.

  1. Process framework
  2. System analysis
  3. System design
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Process framework

Explanation:

Communication, planning, modeling, construction and deployment are the activities of the process framework.


ADVERTISEMENT

Q6. With reference to process framework, a communication activity refers,

  1. To communicate with the customer
  2. To understand stakeholders’ objectives
  3. To gather requirements
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Communication is a process framework activity; it refers to communicate with the customer, to understand stakeholders’ objectives for the project and to gather requirements which help to define software features and functions.


Q7. With reference to process framework, aim of planning activity is / are,

  1. To create a project plan this helps to guide the team
  2. To describe the tasks and identify the resources required
  3. To identify the risks and their flexible solution
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Planning activity aims to create a project plan this helps to guide the team, to describe the tasks and identify the resources required, to identify the risks and their flexible solution, a product needs to be produced, and the work schedule.


Q8. With reference to process framework, modeling activity refers the creation of models to better understand software requirements and the design.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The building of models to better understand software needs and the design that would meet those requirements is referred to as modeling activity.


Q9. This activity combines code generation and the testing,

  1. Planning
  2. Construction
  3. Deployment
  4. Modeling

Answer: B) Construction

Explanation:

The construction activity combines the creation of code with the testing required to find faults in the code.


Q10. Software deployment refers,

  1. To deliver the product to the customer
  2. To deliver the product to the developers
  3. To deliver the product for testing team
  4. None of the mentioned above

Answer: A) To deliver the product to the customer

Explanation:

Software deployment refers to deliver the product to the customer, who analyzes it and gives feedback based on his or her findings.


ADVERTISEMENT

Q11. Software projects, framework activities are applied iteratively as a ____.

  1. Project progresses
  2. Project activities
  3. Project testing
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Project progresses

Explanation:

Software projects, framework activities are applied iteratively as a project progress. Iteration creates a software increment that delivers a portion of the total software's features and capabilities to stakeholders.


Q12. A software development process is also known as a software development lifecycle.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

A software development process is also known as a software development lifecycle. It's a framework that's put on the software development process.


Q13. Is there any ideal software process?

  1. Yes
  2. No
  3. Neutral
  4. None of the mentioned above

Answer: B) No

Explanation:

There is no specific software development process, and several companies have established their own methods. The properties of the systems being built should be used in software processes.


Q14. Software specifications refer the ____ of the software and constraints on its operation must be defined.

  1. Functionality
  2. Usability
  3. System design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Functionality

Explanation:

Software specifications refer the functionality of the software and constraints on its operation must be defined.


Q15. A software process model is a ___ of the actual process.

  1. Abstract
  2. Physical approach
  3. Systematic approach
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Abstract

Explanation:

A software process model is an abstract view of the development process. It is defined as a simplified representation of a software process.


Q16. Selection of a software process model should matches customers ____.

  1. Need
  2. System Development
  3. System Analysis
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Need

Explanation:

Selection of a software process model should match customers need. Project requirements, Project size, Project complexity, and Project resources are some of the key factors which we should keep in our mind during the selection of a software process model.


Q17. A selected Software Engineering Processes generally contains,

  1. Analysis, Design
  2. Coding, Testing
  3. Maintenance
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A selected Software Engineering Processes generally contains analysis, design, coding, testing and maintenance. There are various process models that differ depending on the frequency, application, and implementation of the techniques.


Q18. Umbrella activities of Software engineering process framework are applied throughout a ____.

  1. Software project
  2. Software process
  3. Software analysis
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Software project

Explanation:

Umbrella activities of Software engineering process framework are applied throughout a software project. This aids in the management and control of progress, quality, change, and risk for a software team.


Q19. ____ allows the software team to evaluate progress against the project plan and take any necessary actions to keep the project on track.

  1. Risk management
  2. Software project tracking and control
  3. Software quality assurance
  4. Software configuration management

Answer: B) Software project tracking and control

Explanation:

Software project tracking and control assess the software team to evaluate progress against the project plan and take any necessary actions to keep the project on track.


Q20. Technical reviews helps and assesses to ___ errors before they are propagated to the next activity.

  1. Uncovers and removes
  2. Analysis and design
  3. Testing and debugging
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Uncovers and removes

Explanation:

Technical reviews helps and assesses to uncover and removes errors before they are propagated to the next activity. A team of professionals assesses the suitability of the software product and identifies inconsistencies from specifications and standards.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.