ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Software Testing Strategies in Software Engineering

Software Engineering | Software Testing Strategies MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Statistical Software Testing Strategies in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 06, 2021

Most firms are well aware of the importance of test strategy in software development and consider it to be a vital part of their overall development strategy. A complete understanding of the test plan and how it works is required before you can begin developing an application.

Here, you will find the MCQs on Software Testing Strategies in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to Testing Strategies in Software Engineering.

Q1. Software testing provides a road map that describes the steps to be conducted as part of testing.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Having a strategy for software testing is like having a road map that defines the actions to be followed as part of the testing process. When these steps are planned and then implemented, effective software testing is achieved.


Q2. Any testing strategy must incorporate test planning, test-case design, test execution, and resultant data collection and evaluation.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Any testing strategy must include test planning, test case design, test execution, and data collecting and evaluation as a result of the testing process.


Q3. A software testing strategy should be,

  1. Flexible
  2. Rigid
  3. Vivid
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Flexible

Explanation:

A software testing strategy should be adaptable enough to allow for the development of a customized testing plan. As the project evolves, it must be strict enough to support reasonable planning and management tracking while at the same time remaining flexible.


Q4. Testing is a set of activities that can be ___ in advance.

  1. System
  2. Planned
  3. Method
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Planned

Explanation:

Testing is a collection of tasks that can be planned ahead of time and carried out in a methodical manner. As a result, a template for software testing—a set of phases into which specific test-case design methodologies and testing methods can be inserted—should be created for the software development process as a starting point.


Q5. Software is tested to uncover ____,

  1. I/O devices
  2. Network
  3. Errors
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Errors

Explanation:

Testing is a collection of tasks that can be planned ahead of time and carried out in a methodical manner. As a result, a template for software testing - a set of phases into which specific test-case design methodologies and testing methods can be inserted should be created for the software development process as a starting point.


ADVERTISEMENT

Q6. Who makes a strategy for software testing?

  1. Project manager
  2. Software engineers
  3. Testing specialists
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

It is the project manager, software developers, and testing professionals who collaborate to design a plan for software testing.


Q7. Amongst which of the following is / are the significance of software testing?

  1. Testing often accounts for more project effort than any other software engineering action
  2. Errors detected in advance
  3. Establish a systematic strategy for testing software
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The significance of software testing is testing often accounts for more project effort than any other software engineering action, errors detected in advance and establish a systematic strategy for testing software.


Q8. A Test Specification documents the software team's approach to testing by defining a plan.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In a Test Specification, the software team's approach to testing is documented by developing a plan that provides an overall strategy as well as a method that defines individual testing procedures as well as the types of tests that will be performed.


Q9. By reviewing the Test Specification prior to testing, you can assess the completeness of ____,

  1. Test cases
  2. Testing tasks and testing activities
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

By reviewing the Test Specification prior to testing, you can assess the completeness of test cases and testing tasks and testing activities.


Q10. To perform effective testing, you should conduct ____,

  1. Effective technical reviews
  2. Many errors will be eliminated before testing commences
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

To conduct effective technical reviews, you must first do effective technical reviews. Many errors will be eliminated as a result of this procedure before any testing can begin.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.