ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Verification and Validation in Software Engineering

Software Engineering | Verification and Validation MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Verification and Validation in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 13, 2021

Verification is the process of ensuring that the software product accomplishes its aim without including any errors. It is the process of determining whether or not the product that has been developed is correct. It determines whether or not the generated product meets the client's specifications.

Validation is the process of determining whether or not a software product is up to par, or in other words, whether or not the product meets high-level specifications.

Here, you will find the MCQs on Verification and Validation in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base to Verification and Validation in Software Engineering.

Q1. Software testing is one element of a broader topic that is often referred to as ____.

  1. Verification
  2. Validation
  3. Verification and Validation (V&V)
  4. None of these

Answer: C) Verification and Validation (V&V)

Explanation:

Software testing is one element of a broader topic that is often referred to as Verification and Validation (V&V). Verification and Validation are including product testing. Verification ensures that the program meets all of the given standards while validation determines that the product meets the expectations of the client & proof of program correctness.


Q2. Verification and validation includes a ___ of SQA activities.

  1. Wide array
  2. Small array
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer: A) Wide array

Explanation:

Verification and validation include SQA activities. In the Software Quality Assurance process, the verification and validation of software code are performed on the software code itself. This ensures that the program adheres to its specifications & customer needs.


Q3. ____ refers to the set of tasks that ensure that software correctly implements a specific function.

  1. Verification
  2. Validation
  3. Array
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Validation

Explanation:

The term "verification" refers to a collection of procedures that are performed to confirm that software correctly performs a certain purpose. As a result, Verification ensures that the product is intended to provide the full range of capabilities to the consumer.


Q4. ____ refers to a different set of tasks that ensure that the software that has been built is traceable to customer requirements.

  1. Verification
  2. Validation
  3. Array
  4. None of these

Answer: B) Validation

Explanation:

Validation refers to a different set of tasks that ensure that the software that has been built is traceable to customer requirements. Product validation examines whether or not the product we are building is the correct product. It is the process of comparing the actual and predicted product.


Q5. ____ is a quality control function that has one primary goal—to find errors.

  1. Software testing
  2. Verification
  3. Validation
  4. None of these

Answer: A) Software testing

Explanation:

Software testing is a quality control function that has one primary goal to find errors.


ADVERTISEMENT

Q6. The ___ of a computer program is an important element of its overall quality.

  1. Verification
  2. Validation
  3. Reliability
  4. None of these

Answer: C) Reliability

Explanation:

The reliability of a computer program is an important element of its overall quality.


Q7. Verification ensures that "Are we building the product, right?"

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Verification ensures that "Are we building the product, right?" It is sometimes referred to as static testing, and it is used to ensure that the developed application meets all of the requirements specified by the customer.


Q8. Validation ensures that "Are we building the right product?"

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Validation ensures that "Are we building the right product?" It is also known as dynamic testing; validation testing examines whether or not a software product fits the needs of the client's business operations.


Q9. Amongst which of the following is / are the Verification and validation activities.

  1. Technical reviews, quality and configuration audits
  2. Algorithm analysis, development testing, usability testing
  3. Qualification testing, acceptance testing, and installation testing
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Verification and validation activities include technical reviews, quality and configuration audits, algorithm analysis, development testing, usability testing, and Qualification testing, acceptance testing, and installation testing.


Q10. Testing does provide the last bastion from which quality can be assessed and, more pragmatically, errors can be uncovered.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Testing does, however, serve as the final checkpoint from which quality may be determined and, more practically, faults can be discovered.

Q11. A program testing is to affirm software quality with methods that can be economically.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The purpose of program testing is to confirm the quality of software by using methods that may be used to both large-scale and small-scale systems in an economically and efficiently.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.