ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Test Management in Software Engineering

Software Engineering | Test Management MCQ: This section contains the multiple-choice questions on Test Management in Software Engineering.
Submitted by IncludeHelp, on August 13, 2021

A test management system is essential for ensuring high-quality software delivery and for ensuring all-inclusive and high-end testing.

Here, you will find the MCQs on test management in Software Engineering. The MCQs will enhance the learning and knowledge base with respect to test management in Software Engineering.

Q1. ____ is a series of planning, execution, monitoring and control activities that help achieve project goals.

  1. Verification
  2. Test Management
  3. Validation
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Test Management

Explanation:

Test Management is a collection of activities that include planning, execution, monitoring, and control to assist in the achievement of project objectives.


Q2. Test Management is a process of managing the testing activities in order to ensure high quality and ___ of the software application.

  1. High-end testing
  2. Low-end testing
  3. Average testing
  4. None of these

Answer: A) High-end testing

Explanation:

In order to assure high quality and high-end testing of a software application, test management is a process for organizing and managing testing operations in an organization.


Q3. Test Management Process is a procedure of ___ the software testing activities from start to the end.

  1. Verification
  2. Validation
  3. Managing
  4. None of these

Answer: C) Managing

Explanation:

The Test Management Process (TMP) is a technique for managing software testing operations from their inception to their conclusion. It is a method of overseeing testing activities in order to ensure that the software application is tested to a high level of quality and functionality.


Q4. How many parts of test management process have?

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. None of these

Answer: B) Two

Explanation:

There are two parts of test management process.


Q5. ____ in Software Testing is a procedure of defining roles in the testing process.

  1. Test Organization
  2. Test Management
  3. Test Process
  4. None of these

Answer: A) Test Organization

Explanation:

Software Test Organization is a term used to refer to the organization of software tests. It is defined by the test organization that is responsible for what action during the testing process. The organization establishes the test functions, test facilities, and test activities that will be used in testing. It establishes the qualifications and knowledge of the individuals engaged.


ADVERTISEMENT

Q6. The structure of testing must resemble the associated system development approach.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Testing must be organized in a manner that is consistent with the corresponding system development approach.


Q7. The test process gives the ability to plan and control testing throughout the project cycle, which is invaluable.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The test process gives the ability to plan and control testing throughout the project cycle, which is invaluable.


Q8. An analysis of functional and non-functional requirements is carried out in,

  1. The Test Analysis Phase
  2. Testing Phase
  3. Testing Methods
  4. None of the mentioned above

Answer: A) The Test Analysis Phase

Explanation:

An analysis of functional and non-functional requirements is carried out in the test analysis phase. The business requirements, a functional specification document, and a technical specification document are included in the test analysis phase of the development process.


Q9. Test execution executes and tests the actual system result against the expected result.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Exercising and testing the actual system outcome in comparison to the intended result is what Test Execution does. To conduct the test execution, it is necessary to refer to the document prepared during the test design as a step-by-step process.


Q10. Test closure includes creating all the test reports,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It is necessary to complete all test reports to guarantee that the entire system, integration, and user acceptability testing have been completed successfully. It is also necessary to certify that all requirements have been tested and that there is no severe bug that needs to be resolved.



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.