ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Agile Model in MIS

MIS Agile Model MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Agile Model with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 26, 2021

1. Agile application development model was developed during,

  1. 1990
  2. 2000
  3. 2005
  4. 2010

Answer: A) 1990

Explanation:

Agile application development model was developed during 1990.


2. "Agile process model" refers to an application development approach based on ___ development.

  1. Spiral
  2. Iterative
  3. Waterfall
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Iterative

Explanation:

"Agile process model" refers to an application development approach based on Iterative development.


3. Agile methods break tasks into smaller iterations,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Agile methods break tasks into smaller iterations. The scope and specifications of the project are defined at the start of the development phase.


4. The Agile model has primarily designed to develop a project to adapt to ___ quickly.

  1. Development quickly
  2. Implement quickly
  3. Change requests
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Change requests

Explanation:

The Agile model has primarily designed to develop a project to adapt to Change requests quickly.


5. The main aim of the Agile model is to facilitate quick project completion.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The Agile model's primary goal is to speed up project execution. Agility is required to complete the project. Agility is accomplished by tailoring the process to the project and eliminating tasks that are not needed for the project.


6. In the Agile model, the ___ are decomposed into many small parts.

  1. Implementation
  2. Specifications
  3. Requirements
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Requirements

Explanation:

In the Agile model, the requirements are decomposed into many small parts. Each iteration is supposed to be small and manageable, and it should only take a couple of weeks to complete.


7. At the end of the iteration, a working product is displayed to the ____.

  1. Customer
  2. Team
  3. Developer
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Customer

Explanation:

At the end of the iteration, a working product is displayed to the customer.


8. With reference to Agile model, early and regular opportunities for a customer to inspect the product and make decisions and improvements to the project are given.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Early and regular opportunities for a customer to inspect the product and make decisions and improvements to the project are given.


9. Agile model emphasizes on having efficient team members and enhancing ___ among them.

  1. Communications
  2. Development
  3. Testing
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Communications

Explanation:

Agile model emphasizes on having efficient team members and enhancing communications among them. In this model, communication among the development team members can be achieved through face-to-face communication rather than through the exchange of formal documents.


10. Agile development process usually deploy Pair Programming.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Two programmers collaborate at a single system during Pair programming. When one is doing coding, the other is reviewing the code as it is entered. Every hour or so, the two programmers exchange positions.


11. The key significant aspects of Agile model is /are,

  1. Helps to get immediate feedback
  2. It can better adapt to rapidly changing requirements and respond faster
  3. Deployment of an application is quicker
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The key significant aspects of Agile model are helps to get immediate feedback, it can better adapt to rapidly changing requirements and respond faster and deployment of an application is quicker.


12. In case of large software projects, it is difficult to assess the effort required at the initial stages.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In case of large software projects, it is difficult to assess the effort required at the initial stages of the software development life cycle.


13. A limitation of an Agile model is the Agile development is more focused on coding and produces less ____.

  1. Documentation
  2. Implementation
  3. Testing
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Documentation

Explanation:

A limitation of an Agile model is that the Agile development is more focused on coding and produces less documentation.


14. In what circumstances an Agile model should be used,

  1. When new changes are needed to be implemented
  2. in agile model very limited planning is required to get started with the project
  3. To implement a new feature the developers need to lose
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In agile model, very limited planning is required to get started with the project, it is more sophisticated when new changes are needed to be implemented.


15. An Agile model advocates adaptive planning, evolutionary development, early delivery, and continual ____.

  1. Improvement
  2. Implementation
  3. Team work
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Improvement

Explanation:

An Agile model advocates adaptive planning, evolutionary development, early delivery, and continual improvement.


16. Software development life cycle is a phenomenon to design, develop and, ___ high-quality software.

  1. Test
  2. Implementation
  3. Maintenance
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Test

Explanation:

Software development life cycle is a phenomenon to design, develop and, test high-quality software. The primary goal of the SDLC is to deliver high-quality software that meets the customer's requirements while staying within budget and time constraints.


17. Requirements gathering define,

  1. Requirements
  2. Design
  3. Implementation
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Requirements

Explanation:

Requirements gathering define the requirements. In this phase, business opportunities, plan, time and effort needed to build the project are documented in detail.


18. Design the requirements refer to,

  1. Use the user flow diagram
  2. Use the high-level UML diagram to show the work
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Design the requirements refers to use the user flow diagram and the high-level UML diagram to illustrate how new features function and how they will fit into our current framework.


19. Agile methods and practices do not promise to solve every ___ present in the software.

  1. Problem
  2. Solution
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Problem

Explanation:

Agile methods and practices do not promise to solve every problem present in the software.


20. Agile assumes that the end users' needs are ever changing in a ___ and IT world.

  1. Static business
  2. Dynamic business
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Dynamic business

Explanation:

Agile assumes that the end users' needs are ever changing in a dynamic business and IT world. Changes can be addressed, and features can be added or removed in response to user's feedback, this effectively provides the customer with completed system they need.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.