MCQ | Information System in Manufacturing in MIS

MIS Information System in Manufacturing MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Information System in Manufacturing with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 30, 2021

1. An information system that is specially designed to automate manufacturing activities in an organization is known as ____.

  1. Financial MIS
  2. Manufacturing MIS
  3. HRM MIS
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Manufacturing MIS

Explanation:

An information system that is specially designed to automate manufacturing activities in an organization is known as manufacturing MIS.


2. In organizations, a standard manufacturing MIS is used to,

  1. To track the movement of materials and goods
  2. To track the movement of financial activities
  3. To track the movement of Human Resource activities
  4. To track the movement of employees

Answer: A) To track the movement of materials and goods

Explanation:

In organizations, a standard manufacturing MIS is used to track the movement of materials and goods.


3. In a manufacturing MIS, some of the typical subsystems ___ are used.

  1. Engineering
  2. Planning of production
  3. Inventory management
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

In a manufacturing MIS, some of the typical subsystems like engineering, planning of production, inventory management, process and quality control are used.


4. Which of the following is / are the key components of the Manufacturing Information System.

  1. Transaction Processing System
  2. Operational Database
  3. Internal and External Database
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Transaction Processing System, Operational Database, Internal and External Databases are the key components of the Manufacturing Information System.


5. A transaction which occurs at a third party and records in MIS as a historic record,

  1. Business Transaction
  2. Process management
  3. Memory management
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Business Transaction

Explanation:

Business Transaction is a transaction which occurs at a third party and records in MIS as a historic record.


6. ____ is capable of storing, recording, updating, and retrieving the enterprise's transaction data.

  1. Executive Support System
  2. Transactions Processing System (TPS)
  3. Management Information System
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Transactions Processing System (TPS)

Explanation:

Transactions Processing System (TPS) is capable of storing, recording, updating, and retrieving the enterprise's transaction data.


7. A database is an ___ that is designed to operate or run the day-to-day operations of your business.

  1. Online database
  2. Onsite database
  3. Operational database
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Operational database

Explanation:

A database is an operational database that is designed to operate or run the day-to-day operations of your business.


8. A database in which ___ of organizations store.

  1. Internal documents
  2. External documents
  3. Organizational records
  4. None of the mentioned above

Answer: B) External documents

Explanation:

A database in which external documents of organizations store. An external database is a collection of company's records, gathered from employees using an internet-connected device.


9. The ___ of transaction refers to the accuracy and completeness of the information.

  1. Reliability
  2. Validation
  3. Efficiency
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Validation

Explanation:

The validation of transaction refers to the accuracy and completeness of the information.


10. ____ are intended to be used by the senior managers in decisions making.

  1. Production Management System
  2. Marketing Executive System
  3. HRM System
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Marketing Executive System

Explanation:

Marketing Executive Systems are intended to be used by the senior managers in decisions making.


11. Manufacturing MIS output can be collected in the form of ___ as well as in computerized form.

  1. Hard copy
  2. Soft copy
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Hard copy

Explanation:

Manufacturing MIS output can be collected in the form of hard copies as well as in computerized form.


12. The procedures of manufacturing industry, they should be ___ at many levels.

  1. Coordinated
  2. Connected
  3. Interlinked
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Coordinated

Explanation:

The procedures of manufacturing industry, they should be coordinated at many levels.


13. Manufacturing Information Systems are powerful software platforms capable of tracking the progress of raw materials into finished goods.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Manufacturing Information Systems are powerful software platforms capable of tracking the progress of raw materials into finished goods.


14. Manufacturing Information Systems assist companies in creating ___ that simply cannot be acquired through other methods.

  1. Artificial Intelligence
  2. Automated Application
  3. System Monitoring
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Artificial Intelligence

Explanation:

Manufacturing Information Systems assist companies in creating artificial intelligence that simply cannot be acquired through other methods.


15. With reference to advanced manufacturing technology, CAM and CAPP stands for,

  1. Computer-Aided Manufacturing and Computer-Aided Process Planning
  2. Computer-Aided Manufacturing and Computer-Aided Program Process
  3. Computer-Aided Machinery and Computer-Aided Program Process
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Computer-Aided Manufacturing and Computer-Aided Process Planning

Explanation:

CAM and CAPP stand for Computer-Aided Manufacturing and Computer-Aided Process Planning.


16. BPR stands for,

  1. Business Process Re-Engineering
  2. Business Procedure Re-Engineering
  3. Bulk process re-engineering
  4. None of the above mentioned

Answer: A) Business Process Re-Engineering

Explanation:

BPR stands for "Business Process Re-Engineering".


17. Successful ___ positively impacts the company’s bottom line if they support its strategy instead of entangling it.

  1. Process Management
  2. Information System
  3. Project Management
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Information System

Explanation:

Successful MIS projects positively impact the company’s bottom line if they support its strategy instead of entangling it.


18. Manufacturing Execution Systems have been developed in order to support the manufacturing enterprise.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Manufacturing Execution Systems have been developed in order to support the manufacturing enterprise.


19. Manufacturing Execution Systems were initially developed to support the execution of ___ and have been extended to support quality control

  1. Production
  2. Finance
  3. Human Resource
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Production

Explanation:

Manufacturing Execution Systems were initially developed to support the execution of production and have been extended to support quality control.


20. Industries which engage in producing and processing items using machines, tools and labors are referred as ____.

  1. Manufacturing industries
  2. Financial industries
  3. Banking industries
  4. HRM

Answer: A) Manufacturing industries

Explanation:

Industries which engage in producing and processing items using machines, tools and labors are referred as manufacturing industries.






Comments and Discussions




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.