ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Rapid Application Development Model in MIS | Set 2

MIS RAD Model MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Rapid Application Development (RAD) Model with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 28, 2021

1. The Rapid Application Development (or RAD) model is based on ___ and ___ model with no or less planning.

  1. Waterfall, Prototyping
  2. Prototyping, Iterative
  3. Prototyping, Spiral
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Prototyping, Iterative

Explanation:

The Rapid Application Development (RAD) model is based on prototyping and iterative model with no (or less) specific planning.


2. In ___ model, there is less attention paid to the planning and more priority is given to the development tasks.

  1. Waterfall model
  2. Spiral model
  3. Rapid Application Development
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Rapid Application Development

Explanation:

In Rapid Application Development model, there is less attention paid to the planning and more priority is given to the development tasks. It targets at developing software in a short span of time.


3. In the RAD model, the functional modules are developed in parallel.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In the RAD model, the functional modules are developed in parallel as prototypes and are integrated to make the complete product for faster product delivery.


4. Amongst which of the following is a correct sequence of development phases of RAD model,

  1. Data Modeling, Business Modeling, Process Modeling, Application Generation, Testing and Turnover
  2. Business Modeling, Data Modeling, Process Modeling, Application Generation, Testing and Turnover
  3. Data Modeling, Process Modeling, Application Generation, Business Modeling, Testing and Turnover
  4. Business Modeling, Data Modeling, Application Generation, Process Modeling, Testing and Turnover

Answer: B) Business Modeling, Data Modeling, Process Modeling, Application Generation, Testing and Turnover

Explanation:

A correct sequence of the development phases of RAD model is as follows -

Business Modeling, Data Modeling, Process Modeling, Application Generation, Testing and Turnover. This has described by following figure -

MCQ | RAD

5. RAD model is useful when a project can be broken down into small ____ .

  1. Modules
  2. Code
  3. System
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Code

Explanation:

RAD model is useful when a project can be broken down into small modules wherein each module can be assigned independently to individual development teams.


6. In RAD model, flow of ___ and distribution between various business channels, the product is designed.

  1. Data
  2. Information
  3. Process
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Information

Explanation:

In RAD model, flow of information and distribution between various business channels, the product is designed.


7. In RAD model, Data Modeling is based on the information collected from ___ is refined into a set of data objects that are significant for the business.

  1. Business Modeling
  2. Data Modeling
  3. Process Modeling
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Business Modeling

Explanation:

In RAD model, Data Modeling is based on the information collected from Business Modeling is refined into a set of data objects that are significant for the business.


8. Process Modeling refers to any changes or enhancements to the ___ sets are defined in this phase.

  1. Data Set
  2. Data object
  3. Data Diagram
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Data object

Explanation:

Process Modeling refers to any changes or enhancements to the data object sets are defined in this phase. Process descriptions for adding, deleting, retrieving or modifying a data object are defined.


9. ___ refers to the automated tools which are used for the construction of the software, to convert process and data models into prototypes.

  1. Application Generation
  2. Business Modeling
  3. Process Modeling
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Application Generation

Explanation:

Application Generation refers to the automated tools which are used for the construction of the software, to convert process and data models into prototypes.


10. ____ refers as prototypes are individually tested during every iteration, the overall testing time is reduced in RAD.

  1. Business Modeling
  2. Process Modeling
  3. Testing and Turnover
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Testing and Turnover

Explanation:

Testing and Turnover refers as prototypes are individually tested during every iteration, the overall testing time is reduced in RAD.


11. Which one of the following is / are characteristic of RAD model?

  1. It produces a system in a short span of time
  2. Requirements are known
  3. A user will be involved all through the life cycle
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A RAD model is useful when a system needs to be produced in a short span of time, requirements are known and the user will be involved all through the life cycle.


12. A RAD process enables a development team to create a fully functional system within a concise ___ period.

  1. Time
  2. Duration
  3. Frequency
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Time

Explanation:

A RAD process enables a development team to create a fully functional system within a concise time period.


13. Rapid construction takes the prototypes and beta systems from the design phase and converts them into the ____.

  1. Working process
  2. Working model
  3. Working style
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Working model

Explanation:

Rapid construction takes the prototypes and beta systems from the design phase and converts them into the working model.


14. ____ is used only when a system can be modularized to be delivered in an incremental manner.

  1. RAD
  2. Prototype
  3. Waterfall
  4. All of the mentioned above

Answer: A) RAD

Explanation:

RAD is used only when a system can be modularized to be delivered in an incremental manner.


15. User feedback is gathered with heavy emphasis on determining the system ____.

  1. Structure
  2. Architecture
  3. Model
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Architecture

Explanation:

User feedback is gathered with heavy emphasis on determining the system architecture.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.