ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Software Outsourcing in MIS

MIS Software Outsourcing MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Software Outsourcing with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 14, 2021

1. Software ___ is a practice in which a company delegate's software development functions to a third-party vendor.

  1. Package
  2. Outsourcing
  3. Management
  4. None of these

Answer: B) Outsourcing

Explanation:

Software outsourcing is a practice in which a company delegate's software development functions to a third-party vendor.


2. Project ___ is a method in which a client hands over complete control of the product to a vendor?

  1. System development
  2. Outsourcing
  3. Offshore
  4. None of these

Answer: B) Outsourcing

Explanation:

Project outsourcing is a method in which a client hands over complete control of the product to a vendor.


3. Which of the following statement is best suited for Outsourcing Information Systems?

  1. Data storing to a third-party vendor
  2. Reduce data storage costs
  3. Ensure data security
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The term "outsourcing information systems" refers to a company delegating data storage to a third-party provider. Outsourcing information systems will help an organization save money on data storage while still ensuring data protection.


4. A qualified software outsourcing vendor carries out the ___ services.

  1. Package
  2. Working
  3. Programming
  4. None of these

Answer: C) Programming

Explanation:

A qualified software outsourcing vendor carries out the programming services.


5. Outsourcing staffing means -

  1. Hiring of employees resources
  2. Hiring of employees resources internally
  3. Hiring of employees resources externally
  4. None of the above mentioned

Answer: C) Hiring of employees resources externally

Explanation:

Outsourcing staffing means hiring of employees resources externally.


ADVERTISEMENT

6. Computer science is highly ___.

  1. Managed
  2. Operate
  3. Outsourced
  4. None of these

Answer: C) Outsourced

Explanation:

Computer science is a highly outsourced field.


7. The Onshore Software Outsourcing and Offshore Software Outsourcing are the ___ for software outsourcing?

  1. Models
  2. Systems
  3. Schemes
  4. None of these

Answer: A) Models

Explanation:

The Onshore Software Outsourcing and Offshore Software Outsourcing are the models for software outsourcing?


8. It is very true that most of the IT work is ___.

  1. Packed
  2. Outsourced
  3. Interrupted
  4. None of these

Answer: B) Outsourced

Explanation:

It is very true that most of the IT work is outsourced.


9. Which of the following statement / statements is / are best suited for Onshore Software Outsourcing.

  1. An act of customer companies working with development teams of software companies that are located in the same country.
  2. Makes communication easier
  3. Making outsourcing more effective
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Making outsourcing more effective

Explanation:

Onshore outsourcing is a practice of customer companies collaborating with software development teams based in the same country. Onshore outsourcing eliminates language barriers, making communication much easier and, as a result, outsourcing more competitive.


10. ___ is one of the main factors that are taken into account during the decision-making process.

  1. Loss
  2. Pause
  3. Cost
  4. None of these

Answer: C) Cost

Explanation:

Cost is one of the main factors that are taken into account during the decision-making process.


ADVERTISEMENT

11. ___ is the biggest drawback when you outsource coding projects.

  1. Miscommunication
  2. Communication
  3. Population
  4. None of these

Answer: A) Miscommunication

Explanation:

Miscommunication is the biggest drawback when we outsource coding projects. This may be due to cultural differences, language barriers, or a persistently weak internet connectivity that prevents long meetings from taking place.


12. ___ outsourcing is the most common type of IT outsourcing.

  1. Onshore
  2. Offshore
  3. Up shore
  4. Down Shore

Answer: B) Offshore

Explanation:

Offshore outsourcing is the most common type of IT outsourcing.


13. Outsourcing software development allows ___ to address the various challenges of reducing overheads.

  1. Business organizations
  2. System development
  3. Communication
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Business organizations

Explanation:

Outsourcing software development allows business organizations to address the various challenges of reducing overheads.


14. Outsourcing is a process of collaboration between two or more parties.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Outsourcing is a process of collaboration between two or more parties.


15. To a good outsource process; which of the following stages are carried out –

  1. Establish Contact, Requirement Analysis, Pricing & Contracting, Project Initiation, Project State
  2. System development, System Maintenance
  3. System rectification, System design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Establish Contact, Requirement Analysis, Pricing & Contracting, Project Initiation, Project State

Explanation:

To a good outsource process; the stages carried out are Establish Contact, Requirement Analysis, Pricing & Contracting, Project Initiation, and Project State.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.