ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Software Packages in MIS

MIS Software Packages MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Software Packages with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 14, 2021

1. The term "Software Package" has ___ in IT.

  1. Multiple uses
  2. Single uses
  3. Non-uses
  4. None of these

Answer: A) Multiple uses

Explanation:

The term "software package" has multiple uses in IT.


2. Packaged software is a collection of ___.

  1. Hardware
  2. Programs
  3. Software
  4. None of these

Answer: B) Programs

Explanation:

Packaged software is a collection of programs.


3. The most used ___ include Microsoft Windows, Mac OS X and UNIX.

  1. Processor
  2. Program
  3. Operating systems
  4. All of these

Answer: C) Operating systems

Explanation:

The most popular used Operating systems are Microsoft Windows, Mac OS X and UNIX.


4. Application-level package managers focus on ___ of the software system.

  1. A small part
  2. A Medium part
  3. A big part
  4. All of these

Answer: A) A small part

Explanation:

Application-level package managers focus on a small part of the software system. They are usually found in a directory tree that does not manage by the system's package manager.


5. Package management is "the ___ Linux has brought to the industry".

  1. Single poorest advancement
  2. Single biggest advancement
  3. Both A and B
  4. None these

Answer: B) Single biggest advancement

Explanation:

Package management is "the Single biggest advancement Linux has brought to the industry".


ADVERTISEMENT

6. Developer packages are probably the ___ packages.

  1. Most badly used
  2. Most rarely used
  3. Most commonly used
  4. None of these

Answer: C) Most commonly used

Explanation:

Developer packages are probably the most commonly used packages.


7. Most of the packages have their own ___ to go with them.

  1. Package managers
  2. Developer Packages
  3. Software Packages
  4. All of these

Answer: A) Package managers

Explanation:

Most of the packages have their own package managers to go with them. A package manager, also known as a package management system, is a collection of software tools that automate the process of installing, updating, configuring, and uninstalling computer programs.


8. In Machine Packages, there are tools and utilities which might be mostly uses by ___.

  1. Operating system
  2. Processor
  3. System administrators
  4. None of these

Answer: C) System administrators

Explanation:

In Machine Packages, there are tools and utilities which might be mostly uses by System administrators.


9. ___ software makes a decision how data is displayed on a computer.

  1. Operating system
  2. Package system
  3. Package manager
  4. None of these

Answer: A) Operating system

Explanation:

Operating system software makes a decision how data is displayed on a computer.


10. In a traditional sense, a ___ is simply multiple applications.

  1. Operating system
  2. Software package
  3. The internet
  4. None of the mentioned above

Answer: C) The internet

Explanation:

In a traditional sense, a Software package is simply multiple applications or code modules that work together to meet various goals and objectives.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.