MCQ | Office Automation System in MIS

MIS Office Automation System MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Office Automation System with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 27, 2021

1. Using ___ organizations are turning to automation in the workplace to boost productivity.

  1. Office Automation System
  2. Expert System
  3. Transaction Process System
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Office Automation System

Explanation:

Using Office Automation System, organizations turned to automate in the workplace to increase productivity. Humans may make errors while automated systems do not. Human errors are inefficient not only because they must be corrected and cause productivity delays, but they can also be expensive.


2. Powerful ___ reduce manual effort and store a large amount of data in small space.

  1. Decision Support System
  2. Transaction Process System
  3. Office Automation System
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Office Automation System

Explanation:

Powerful Office Automation System reduces manual effort and store a large amount of data in small space.


3. Office automation eases organizational workloads by ___

  1. Manual Support System
  2. Simplifying and automating processes
  3. Non Automation System
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Simplifying and automating processes

Explanation:

Office automation system reduces organizational workloads by simplifying and automating processes like accounting, data collection, training, management activities, and other administrative functions are all simplified and automated by office automation.


4. The biggest advantages of automating office workflows are known as ___

  1. Reducing the manual effort to complete mundane tasks
  2. Making sound business decisions based on data
  3. Getting insights into process performance metrics
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Some major advantages of automating office workflows are to reducing the manual effort to complete mundane tasks, making sound business decisions based on data, getting insights into process performance metrics.


5. How many essentials tools in office automation system?

  1. 1
  2. 3
  3. 5
  4. 7

Answer: C) 5

Explanation:

There are five essential tools in office automation system. These are Easy workflow designer, Mobile compatibility and its applications, Integration with other software, Reports and analytics and Access control options.


6. The use of computer is to ___ a variety of office operations.

  1. Execute
  2. System
  3. Process
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Execute

Explanation:

Computers are used to execute a number of office tasks, including word processing, accounting, and e-mail. Almost always, office automation entails a network of machines with a range of programs.


7. Office automation systems give organizational access to ___, reports, and analytics.

  1. Large data sets
  2. Small data set
  3. Average data set
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Large data sets

Explanation:

Office automation systems give organizational access to large data sets, reports, and analytics. An analytical report is a form of business report that analyzes and evaluates a business plan or process using qualitative and quantitative company data.


8. What is the backbone of office automation systems?

  1. WAN
  2. MAN
  3. LAN
  4. All of these

Answer: C) LAN

Explanation:

Local Area Network is a backbone of office automation systems. Users can transfer data, send / receive mail and even voice call. LAN in offices supports, printing, filing, copying, fax, Telex, microfilm and records management.


9. The term ‘office automation’ refers to a combination of computer ___.

  1. Hardware
  2. Software
  3. Network connectivity
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

The term "office automation" refers to a combination of computer hardware, software and network connectivity.


10. Amongst which of the followings are used to create or edit a document, file, spreadsheet or an image in office Automation System.

  1. Data Storage
  2. Office Applications
  3. Data Management
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Office Applications

Explanation:

Office Applications are used to create or edit a document, file, spreadsheet or an image in office Automation System.


11. Large business organizations can ___ various projects and activities within the office through an electronic management system.

  1. Monitor and control
  2. Process
  3. Implement
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Monitor and control

Explanation:

Large business organizations can monitor and control various projects and activities within the office through an electronic management system.


12. Implementing an office automation system facilitate to an organization by,

  1. Increase accuracy
  2. Reduced time and resources
  3. Data insights and more informed decisions
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Implementing an office automation system facilitate to an organization by improved accuracy, reduced costs, reduced time and resources, data storage and management, data insights and more informed decisions and business process improvement.


13. Office automation refers to the varied Computer machinery and Software used to ___ and relay office information needed for accomplishing basic tasks.

  1. Digitally create
  2. Collects and store
  3. Manipulate
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The term "office automation" refers to the various computer hardware and software that are used to digitally build, capture, store, manipulate, and transmit office data in order to complete simple tasks.


14. Office automation systems (OAS) are configurations of networked computer hardware and software.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Office automation systems are networked computer hardware and software system. Business and communication tasks can be performed efficiently, such as writing written correspondence and strategic planning, are now handled by a number of office automation systems.


15. The term "office suite" refers to all ___

  1. Software programs
  2. Hardware components
  3. System maintenance
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Software programs

Explanation:

The term "office suite" refers to all software programs which make it possible to meet office needs. An office suite therefore includes word processing, Spread sheet, presentation tool and Database.


16. An office automation system enables the automation of most of the ___ in the office.

  1. Administrative work
  2. System work
  3. Maintenance work
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Administrative work

Explanation:

An office automation system enables the automation of most of the administrative work in the office and would also concentrate on the more repeatable and routine aspects of individual and group work.


17. The most commonly used application areas of office automation are -

  1. Exchange of information
  2. Management of administrative records
  3. Meeting arrangements, preparation, and control of job schedules
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The most commonly used application areas of office automation are Exchange of information, Management of administrative records and Meeting arrangements, preparation, and control of job schedules.


18. Which amongst of the followings is / are features of Office automation system,

  1. It eliminates the manual effort to complete basic chores
  2. Decreasing the time taken to process an object
  3. Enhancement in business activities with sound improvement
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The features of Office automation system are to features of Office automation system, decreasing the time taken to process an object and Enhancement in business activities with sound improvement.


19. Which of the following is /are characteristics of an Office Automation System,

  1. Involves and integrates people, procedure, and technology
  2. Designed as a multi-function information system to support executives in decision support tools
  3. Supports a large number of software packages working by integrating with each other
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A good Office Automation System Involves and integrates people, procedure, and technology, designed as a multi-function information system to support executives in decision support tools and Supports a large number of software packages working by integrating with each other.


20. OAS helps by letting your organization monitor and control various projects and activities,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Through an electronic data management system, OAS assists the company in monitoring and controlling various initiatives and events within the workplace.






Comments and Discussions




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.