ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | System Analysis and Design

MIS System Analysis and Design MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on System Analysis and Design with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 12, 2021

1. What is system analysis?

  1. Collecting facts and information
  2. Interpreting facts
  3. Identifying the problems
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

System analysis is a process in which an entire system analysis thoroughly. This process includes identifying the problems, collecting facts and interprets facts.


2. Which of the followings means a structured link between groups of components?

  1. System
  2. Processor
  3. Microprocessor
  4. None of the above mentioned

Answer: A) System

Explanation:

A system is group of inter related components. These components are integrated in such a way so that they can transmit the information and achieve system goal.


3. A system contains a ___ which is planned to reach a specific goal.

  1. Communication
  2. Interdependence
  3. Structure and behavior
  4. None of the above mentioned

Answer: C) Structure and behavior

Explanation:

A system contains structure and behavior which is planned to reach specific goals.


4. What of the following is an operational component of the system?

  1. Input device
  2. RAM
  3. Processor
  4. None of the above mentioned

Answer: C) Processor

Explanation:

A processor is an operational component of the system. This element processes the inputs given to a system within a specified time period.


5. What is the major goal of a System Analysis and Design?

  1. Instructions
  2. Improve organizational systems
  3. Communication
  4. None of the above mentioned

Answer: B) Improve organizational systems

Explanation:

The major goal of a System Analysis and Design is to improve organizational systems.


ADVERTISEMENT

6. How many phases are in SAD?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: D) 5

Explanation:

There are five phases in SAD. These are Requirement's analysis, Design, Implementation, Testing and System Maintenance.


7. Systems Analysis and Design is the process of creating and maintaining information systems.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Systems Analysis and Design is the process of creating and maintaining information systems.


8. System analysis is a process which is done on the existing model or the newly created model.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

System analysis is a process which is done on the existing model or the newly created model.


9. Categories of information system are known as ___

  1. Strategic Information
  2. Operational information
  3. Managerial Information
  4. All of the mentions

Answer: D) All of the mentions

Explanation:

Categories of information system are known as strategic information, operational information and managerial information.


10. An ___ is a detailed study about a particular problem.

  1. Analysis
  2. System
  3. Component
  4. None of the above mentioned

Answer: A) Analysis

Explanation:

An analysis is a detailed study about a particular problem.


ADVERTISEMENT

11. With reference to design, which of the following is a suitable statement to design.

  1. It is a blueprint of a system that describes the components and their relationship
  2. It is a structured way of defining the relationship between system components
  3. It describes the internal and external layout of the system
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A deign is a blueprint of a system that describes the components and their relationship. Design is a structured way of defining the relationship between system components. It describes the internal and external layout of the system.


12. Which of the following are design and its types?

  1. Logical design
  2. Physical design
  3. Both Logical & Physical design
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both Logical & Physical design

Explanation:

There are two types of design; Logical design - this design describes the abstract of a system and Physical design - this design relates to the system's processes i.e input, process, and output.


13. A system is an organized group of ___ linked together to accomplish a specific objective.

  1. Elements
  2. System
  3. Process
  4. Design

Answer: A) Elements

Explanation:

A system is an organized group of elements or components linked together to accomplish a specific objective.


14. Is there any existing solution, what will be the feasible solution, How the problem will be solved efficiently are considered in.

  1. System
  2. Analysis
  3. Design
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An Analysis phase of SAD identifies the related questions like is there any existing solution, what will be the feasible solution, how the problem will be solved efficiently.


15. SAD is a systematic procedure to develop or redesign a system.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

System Analysis Design is a systematic procedure to develop or redesign a system.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.