ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Strategic Management Information System in MIS

MIS Strategic Management Information System MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Strategic Management Information System with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 07, 2021

1. A Strategic Management Information System offers ...

  1. Business intelligence
  2. Organization flow
  3. Process enhancement
  4. Process flow

Answer: A) Business intelligence

Explanation:

The term strategic refers a structured plan. Hence, a strategic management information system offers business intelligence. Business intelligence system enhances the working efficiency of an organization.


2. Which of the following Activities are associated with Strategic Management?

  1. MIS strategy set → Organizational strategy set
  2. Organizational strategy set → MIS strategy set
  3. Business Process Set → MIS strategy set
  4. None of the above mentioned

Answer: B) Organizational strategy set → MIS strategy set

Explanation:

Organizational strategy set → MIS strategy set is a process flow of Strategic Management.


3. Strategic knowledge management allows companies / organizations to identify to ... the information they produce and obtain.

  1. Store, process, and transmit
  2. Only disseminate information
  3. Only information retrieval
  4. Only information updation

Answer: A) Store, process, and transmit

Explanation:

Strategic knowledge management allows companies / organizations to identify to Store, process, and transmit the information they produce and obtain.


4. Which one of the following is / are the characteristics of Strategic Management Information System?

  1. Helps to prepare a product or service in the industry
  2. It provides operating productivity, improved benefit
  3. It includes interlinking of the activities of a firm that acquires, collects and provides information.
  4. All of the above mentioned

Answer: D) All of the above mentioned

Explanation:

A good Strategic Management Information System Helps to prepare a product or service provides operating productivity, improved benefits and interlinking of the business activities.


5. An approach which emphasizes about the knowledge is required to achieve business goals,

  1. Strategic Process System
  2. Strategic Management Information System
  3. Strategic Financial System
  4. Strategic Process Approval System

Answer: B) Strategic Management Information System

Explanation:

Strategic Management Information System emphasizes about the knowledge is required to achieve business goals.


ADVERTISEMENT

6. Strategic Management Information System can be used to create new ... by using knowledge tools.

  1. Business opportunities
  2. Financial opportunities
  3. Market opportunities
  4. All of the above mentioned

Answer: D) All of the above mentioned

Explanation:

Strategic Management Information System can be used to create new business, financial and market opportunities by using knowledge tools.


7. An IS plan must be capable of fulfilling an organization's (market-oriented) demand.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

An information system plan must be designed in such a manner so that this should be capable of fulfilling an organization's (market-oriented) demand.


8. ... is able to provide a specific niche or segment with the capabilities to identify, extend, and need of an organization.

  1. System flow
  2. Data flow diagram
  3. Strategic Management Information System
  4. None of the above mentioned

Answer: C) Strategic Management Information System

Explanation:

Strategic Management Information System is able to provide a specific niche or segment with the capabilities to identify, extend, and need of an organization.


9. A successful ... can be done only if the capabilities are in place for the routine basic work of data collection, assessment of potential equipment and software, and management of routine project status reporting.

  1. System approach
  2. System implementation
  3. Plan
  4. Strategic process

Answer: D) Strategic process

Explanation:

A successful Strategic process can be done only if the abilities are in place for the routine basic work of data collection, assessment of potential equipment and software, and management of routine project status reporting.


10. To fulfill the need ... should has laid the groundwork when a new strategic need becomes an evident.

  1. Data Management
  2. Information Management
  3. Process Management
  4. All of the above mentioned

Answer: B) Information Management

Explanation:

To fulfill the need information management should has laid the groundwork when a new strategic need becomes an evident.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.