ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | End-user Computing in MIS

MIS End-user computing MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on End-user computing with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on April 12, 2021

1. End-user computing (EUC) refers to systems in which ___ can create working applications.

  1. Non-programmers
  2. Programmers
  3. Clients
  4. None of these

Answer: A) Non-programmers

Explanation:

End-user computing (EUC) refers to computing system and platforms that help non-programmers to create working applications.


2. End-user computing (EUC) refers to ___

  1. Application system
  2. Computer systems
  3. Compiler system
  4. None of these

Answer: B) Computer systems

Explanation:

End-user computing (EUC) refers to computer systems. It means to allow non-programmers to create working computer applications.


3. ___ environment can deliver a centralized platform for all user desktops and applications.

  1. RAD
  2. SDLC
  3. EUC/VDI
  4. None of these

Answer: C) EUC/VDI

Explanation:

EUC (End-user computing)/ VDU (Virtual Desktop Infrastructure) environment can deliver a centralized platform for all user desktops and applications.


4. ___ provides a global control plane to provision, deploy, and supervise effective desktops in any cloud environment.

  1. Virtual Desktop Service
  2. End-user computing
  3. Rapid application development
  4. None of these

Answer: A) Virtual Desktop Service

Explanation:

Virtual Desktop Service provides a global control plane to provision, deploy, and supervise effective desktops in any cloud environment.


5. EUC requires ___ to run the applications.

  1. Organizational infrastructure
  2. Project infrastructure
  3. Enterprise infrastructure
  4. None of these

Answer: C) Enterprise infrastructure

Explanation:

EUC requires an enterprise’s infrastructure to run the applications. Virtual desktop infrastructure (VDI), which effectively hosts desktop environments on a central server, is similar to EUC. It's categorized as a form of desktop virtualization.


ADVERTISEMENT

6. There is no doubt that ___ adds tremendous value during the current pandemic.

  1. EUC
  2. SAD
  3. RAD
  4. None of these

Answer: A) EUC

Explanation:

The ability to introduce the components of the software to users and managers without needing systems knowledge is critical to the success of a EUC/VDI project. It allows delivery of new technological support to its end users.


7. EUC/VDI requires some significant ___ changes from design to deployment.

  1. Requirement
  2. Programming
  3. Assessments and operational
  4. None of these

Answer: C) Assessments and operational

Explanation:

EUC/VDI requires some programming efforts to change from design to deployment.


8. Before EUC, each new ___ added to IT management headaches.

  1. Start point
  2. Endpoint
  3. Middle point
  4. None of these

Answer: B) Endpoint

Explanation:

Before EUC, each new endpoint added to IT management headaches.


9. End-user computing encompasses a wide variety of ___

  1. User-facing resources
  2. Programming
  3. Deploys
  4. None of these

Answer: A) User-facing resources

Explanation:

End-user computing encompasses a wide variety of User interface resources.


10. End User computing can be ___ when faced with fast-changing regulations.

  1. Non-Beneficial
  2. Beneficial
  3. Only A
  4. None of these

Answer: B) Beneficial

Explanation:

End User computing can be beneficial when faced with fast-changing regulations.


ADVERTISEMENT

11. Which of the following executives are considered as End-users?

  1. Office executives, Support staff
  2. Management experts, Data processing professionals
  3. End-user support personnel
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Following executives are considered as End-users

  • Office executives,
  • Support staff,
  • Management experts,
  • Data processing professionals
  • End-user support personnel etc.

12. Which of the following can be best fitted in terms of End-user computing.

  1. It refers to how users can use and asses the developed software, application, or devices and data.
  2. It can be assessed from anywhere at any time using various available application platforms
  3. Most companies use virtual desktop infrastructure
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

End-user computing refers to how users can use and asses the developed software, application, or devices and data from anywhere at any time using various available application platforms. To provide safe access for End User Computing, most companies use virtual desktop infrastructure.


13. To manage the end-users, there are some fundamental activates used these activities are commonly referred to as.

  1. Coordination → Support → Evaluation
  2. Evaluation → Support → Coordination
  3. Support → Evaluation → Coordination
  4. None of the above mentioned

Answer: A) Coordination → Support → Evaluation

Explanation:

To manage the end-users, there are some fundamental activates used these activities are commonly referred to as coordination, support and evaluation.


14. End-user computing encompasses all uses of computers by non-developers.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

End-user computing encompasses all uses of computers by non-developers.


15. Which of the following represents End-user computing platforms?

  1. Readily accessible, fast, flexible
  2. System Analysis
  3. System Design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Readily accessible, fast, flexible

Explanation:

Readily accessible, fast, flexible represents End-user computing platforms.


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



Comments and Discussions


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.