ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | V-Model in MIS

MIS V-Model MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on V-Model with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 27, 2021

1. A V-model is a SDLC model and called as V-model because of its,

  1. Shape
  2. Size
  3. Model
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Shape

Explanation:

A V-model is a SDLC model and called as V-model because it is designed and developed as V alphabet shape.


2. The execution processes in V-model happens in a ____.

  1. Iterative in manner
  2. Sequential manner
  3. Spiral in manner
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Iterative in manner

Explanation:

The execution processes in V-model happens in a Sequential manner. It is also known as Verification and Validation model.


3. The V model is also known as,

  1. Verification and Validation model
  2. Iterative Model
  3. Spiral Model

Answer: A) Verification and Validation model

Explanation:

The V-model is also known as Verification and Validation model.


4. In V-model, each and every development phase is associated with,

  1. Development phase
  2. Testing phase
  3. Design phase
  4. Implantation phase

Answer: B) Testing phase

Explanation:

In V-model, each and every development phase is associated with testing phase.


5. In V model, Verification refers a process of evaluating a product development phase to find out whether specified requirements are meet or not.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Verification is a process of evaluating a product development phase to find out whether specified requirements are meet or not.


6. In V model, Functional and Non-functional techniques are the part of,

  1. Verification
  2. Validation
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Validation

Explanation:

Functional and Non-functional techniques are the part of Validation.


7. In V model, Validation refers a process of evaluating a system after successfully completion to find out whether ___ and ___ are meet or not.

  1. Customer expectations, Requirements
  2. System development, Testing
  3. Analysis, design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Customer expectations, Requirements

Explanation:

Validation refers a process to evaluate the system after the completion of the development phase to determine whether system meets the customer expectations and requirements.


8. The V model is an extension of the ____.

  1. Iteration model
  2. Spiral model
  3. Waterfall model
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Spiral model

Explanation:

The V model is an extension of the Waterfall model. This model is based on the association of a testing phase for each corresponding development stage.


9. In V model, Requirement analysis refers to detailed communication with the customer to understand their ____.

  1. Analysis and design
  2. Requirements and expectations
  3. Testing and implementation
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Requirements and expectations

Explanation:

In V model, Requirement analysis refers to detailed communication with the customer to understand their requirements and expectations.


10. Amongst which of the following is a suitable option for system design phase ____.

  1. Physical and logical design
  2. Intermediate design
  3. Module design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Physical and logical design

Explanation:

A system design phase contains physical and logical design. It completes hardware and communication setup for developing product.


11. Architectural Design refers to break down it further into modules,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Architectural Design is a baseline in selecting the architecture. It refers to break down it further into modules. The data transformation process and communication process between the internal modules are defined well.


12. The Module Design refers ___ for all the system modules are specified.

  1. Internal design
  2. External design
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Internal design

Explanation:

The Module Design refers internal design for all the system modules are specified. It is also known as Low Level Design (LLD). This has designed in such a way so that the design may compatible with the other modules in the system architecture and the other external systems.


13. Testing Phase of V-model includes,

  1. Unit Testing, Integration testing
  2. System Testing, User Acceptance Testing
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Testing Phase of V-model includes Unit Testing, Integration testing, System Testing, User Acceptance Testing.


14. The functions of Unit testing are,

  1. Executed to eliminate errors at code level
  2. It is a smallest entity which exists as a program module
  3. Unit testing verifies the codes/ units
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The functions of Unit testing are to execute to eliminate errors at code level; it is a smallest entity which exists as a program module and Unit testing verifies the codes/ units.


15. In integration testing, all the modules of a system are integrated and the system is tested,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In integration testing, all the modules of a system are integrated and the system is tested. It is performed during Architecture design phase. This test verifies the communication of modules among themselves.


16. System test makes sure that expectations from a system developer are met.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

System testing test the complete application with its functionality. It evaluates the built application's functional and non-functional requirements.


17. User Acceptance Testing tests whether the product is capable enough to launch in the market or ready to work in the real world.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

User Acceptance Testing determines whether the product is ready to go to market or is ready to function in the real world. This type of testing is carried out in front of a user in a user environment.


18. With reference to V-Model, testing is done in a hierarchical manner,

  1. True
  2. False

Answer: C) True

Explanation:

In a V-Model, testing is done in a hierarchical manner. A system’s test strategy is devised. The test strategy is focused to make sure that the functionality defined in the specifications gathering is met.


19. Amongst which of the following shows the significance of a V-Model,

  1. Each phase of V-Model has specific deliverables and a review process
  2. Defects are found at early stage
  3. It is easy to manage
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

A V-Model is significant because it is easy to manage and each phase of V-Model has specific deliverables and a review process, defects are found at early stage.


20. In what circumstances, a V-Model must be use?

  1. When requirements are clearly defined
  2. When sufficient technical resources are available with technical expertise
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A V-Model must be use when requirements are clearly defined and fixed and ample technical resources are available with technical expertise.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.