ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Iterative Model in MIS

MIS Iterative Model MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Iterative Model with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 24, 2021

1. Validation is responsibility of,

  1. Quality Assurance Team
  2. Developer
  3. Tester
  4. Designer

Answer: C) Tester

Explanation:

Validation is responsibility of a Tester.


2. Which one is an Iterative Model?

iterative model

Answer: B)

Explanation:

The iterative process begins with a basic implementation of a small set of software specifications and progresses by iteratively improving the developing versions until the entire framework is implemented and ready to be deployed.


3. Which of the following are advantages of iterative model?

  1. To iterate the phases to find the missing necessity
  2. Simpler to manage
  3. Early feedback
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An iterative model is used to iterate the phases to find the missing necessity; it is Simpler to manage and gives early feedback.


4. Iterative model starts with some of the software specifications and develops the ___ version of the software.

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fourth

Answer: A) First

Explanation:

Iterative model starts with the software specifications and develop the first version of the software. After the first version if there is a need to change the software, then a new version of the software is created with a new iteration.


5. An Iterative model allows the ___ earlier phases.

  1. Storing
  2. Accessing
  3. Uploading
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Accessing

Explanation:

An Iterative Model helps you to go back to previous stages and see how the changes were made. At the end of a Software Development Life Cycle (SDLC) phase, the project's final performance was renewed.


6. Once planning is complete, a ___ is performed to nail down the appropriate business logic.

  1. Coding
  2. Implementation
  3. Analysis
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Implementation

Explanation:

Once planning is complete, an analysis is performed to nail down the appropriate business logic, database models, and the like that will be required at this stage in the project.


7. At each iteration, ___ modifications are made and new functional capabilities are added.

  1. Design
  2. Analysis
  3. Implementation
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Analysis

Explanation:

Design changes are made and new functional features are introduced with each iteration. The basic concept behind this approach is to construct a system in small chunks over time by repeating cycles (iterative).


8. After completing the coding phase, system ___ starts using different test methods.

  1. Testing
  2. Design
  3. Analysis
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Testing

Explanation:

After completing the coding phase, system testing starts using different test methods.


9. Iterative Model should be used when,

  1. The system project is large
  2. Requirements are defined clearly and easy to understand
  3. There is a requirement of changes in future
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Iterative Model should be used when the system project is large; requirements are defined clearly and easy to understand and there is a requirement of changes in future.


10. In Iterative Model, a Parallel development can plan.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In Iterative Model, a Parallel development can plan.


11. In iterative model, the iterative process starts with a simple implementation of a small set of the system ____.

  1. Requirement
  2. Analysis
  3. Design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Requirement

Explanation:

In an iterative model, the process begins with a basic implementation of a small set of software specifications, and is then iteratively improved until the entire system is implemented and ready to be deployed.


12. Iterative development is used in conjunction with incremental development.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Iterative development is used in combination with incremental development, which divides a longer system development period into smaller parts that build on top of each other.


13. The process of Iterative Model is cyclic in nature,

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

When the initial planning is complete, a handful of phases are repeated over and over, with each iteration refining and iterating on the program incrementally.


14. An iterative life cycle model does not attempt to start with a full specification of requirements.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

An iterative life cycle model does not try to start with a complete set of requirements. Here, development starts with the specification and implementation of a small portion of the program, which can then be reviewed to determine additional specifications.


15. In iterative model we can only create a ___ design of the application.

  1. Low-level
  2. High-level
  3. Middle-level
  4. None of the mentioned above

Answer: B) High-level

Explanation:

We can only construct a high-level design of the application in an iterative model before we start building the product and defining the design solution for the whole product.


16. In iterative model, we can track the ___ at early stages.

  1. Activities
  2. Accuracy
  3. Defects
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Defects

Explanation:

We construct and improve the product step by step in an iterative model. As a result, we can detect defects at an early stage. This prevents the defects from flowing downward.


17. This model can be helpful to know the latest technology and increment or update the model accordingly.

  1. Waterfall Model
  2. Iterative Model
  3. Incremental Model
  4. Both B and C

Answer: D) Both B and C

Explanation:

If a new technology needs prior understanding, this model can be helpful to know the latest technology and increment or update the model accordingly.


18. Which of the followings are the pros of Iterative Model -

  1. Produces working system rapidly
  2. Provides more and more flexible and enhance based on requirements
  3. Simple to test as well as repair as small iteration
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An Iterative Model Produces working system rapidly, it provides system flexibility and enhance based on requirements and it is simple to test as well as repair as small iteration.


19. Iterative development model is an approach of segmenting for a large software development process into smaller portions.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Iterative development model is an approach of segmenting any large software development process into smaller portions.


20. In iterative model less time is spent on documenting and more time is given for designing.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

In iterative model less, time is spent on documenting and more time is given for designing.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.