ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Tools for Information System in MIS

MIS Tools for Information System MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Tools for Information System with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 29, 2021

1. ____ is a platform as a service provider that automates, configures and deploys applications in the cloud?

  1. DevDocs
  2. Public Apis
  3. Engine Yard
  4. All of these

Answer: C) Engine Yard

Explanation:

Engine Yard is a platform as a service provider that automates, configures and deploys applications in the cloud.


2. Public APIs, a collective list of free JSON APIs for use in ____.

  1. Web development
  2. System development
  3. Software development
  4. All of these

Answer: A) Web development

Explanation:

Public APIs, a collective list of free JSON APIs for use in Web development.


3. Divide.io is an open source ____ library.

  1. Frontend
  2. Backend
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer: B) Backend

Explanation:

Divide.io is an open-source backend library.


4. ____ helps to release software quickly, automatically and multiple times a day.

  1. Code fresh
  2. DevDocs
  3. Code ship
  4. None of these

Answer: C) Code ship

Explanation:

Code ship helps to release software quickly, automatically and multiple times a day.


5. ____ is a continuous delivery and collaboration platform for Dockers.

  1. Code fresh
  2. Backend
  3. Web development
  4. All of these

Answer: A) Code fresh

Explanation:

Code fresh is a continuous delivery and collaboration platform for Dockers.


6. Node.js uses an event-driven, ___ that makes it lightweight and efficient.

  1. Blocking I/O model
  2. Non-blocking I/O model
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer: B) Non-blocking I/O model

Explanation:

Node.js uses an event-driven, Non-blocking I/O model that makes it lightweight and efficient.


7. ____ is a platform and tool to rapidly develop, build, and deploy containerized applications and micro services for the modern cloud.

  1. Node.js
  2. Codes hip
  3. Wercker
  4. All of these

Answer: C) Wercker

Explanation:

Wercker is a platform and tool to rapidly develop, build, and deploy containerized applications and micro services for the modern cloud.


8. Stamplay is ___ platform that enables organizations to build high value business process spanning multiple cloud services.

  1. A low code
  2. A high code
  3. A average code
  4. All of these

Answer: A) A low code

Explanation:

Stamplay is a low code platform that enables organizations to build high value business process spanning multiple cloud services.


9. ____ is more than just a compiler for Less & Sass.

  1. Github
  2. Web development
  3. Code kit
  4. None of these

Answer: C) Code kit

Explanation:

Code kit is more than just a compiler for Less & Sass.


10. GitHub is a Web-based Git version control repository ___ service.

  1. Hosting
  2. Development
  3. Code
  4. None of these

Answer: A) Hosting

Explanation:

GitHub is a Web-based Git version control repository hosting service.


11. Information Systems Development can be a time consuming and complex process.

  1. Time consuming
  2. Complex process
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Information Systems Development can be a time consuming and complex process.


12. Which of the following is a program that models the pattern recognition capabilities of the human brain?

  1. Neutral network
  2. Artificial Intelligence
  3. Expert system
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Neutral network

Explanation:

Neutral network is a program that models the pattern recognition capabilities of the human brain.


13. A general transformation cycle for information is,

  1. Data → information → knowledge
  2. Information → Data → knowledge
  3. Knowledge → Data → information
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Data → information → knowledge

Explanation:

The general transformation cycle for information is: Data → information → knowledge


14. Amongst which of the following, which one is the most important attribute of information quality that a manager highly requires in an organization in decision making.

  1. Presentable
  2. Relevance
  3. Timeliness
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Relevance

Explanation:

Relevance of information is a most important attribute of information quality that a manager highly requires in an organization in decision making.


15. Information systems that support the business functions that reach out to suppliers are known as:

  1. Management Information System
  2. Back office Information System
  3. Expert Information Systems
  4. Transaction Processing System

Answer: B) Back office Information System

Explanation:

Information systems that support the business functions that reach out to suppliers are known as Back office Information System.


16. The purpose of an information system is to provide a support for a variety of ___ task that are required by an organization.

  1. Raw data
  2. Information processing
  3. System management
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Information processing

Explanation:

The purpose of an information system is to provide a support for a variety of information processing tasks such as technical, clerical or managerial that is required by an organization.


17. Transaction flow through business processes to ensure appropriate checks and approvals are carried out is referred to as:

  1. Work flow
  2. Process flow
  3. Methods
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Work flow

Explanation:

Transaction flow through business processes to ensure appropriate checks and approvals are carried out is referred to as work flow.


18. Work Analysis Techniques in….., it is essential to analyze operations step-by-step,

  1. Managerial work
  2. Systematic work
  3. Network system
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Managerial work

Explanation:

Work Analysis Techniques in Managerial work, it is essential to analyze operations step-by-step.


19. An information system can facilitate supply chain management using,

  1. Product specifications
  2. Tracking orders status
  3. Rapidly communicating orders
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

An information system can facilitate supply chain management using product specifications, tracking orders status and rapidly communicating orders.


20. The criteria used to access how user and business needs are met in an application.

  1. Compatibility
  2. Functionality
  3. Scalability
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Functionality

Explanation:

Functionality is a criteria used to access how user and business needs are met in an application.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.