ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Computer Aided Software Engineering in MIS

MIS Computer Aided Software Engineering MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Computer Aided Software Engineering with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 20, 2021

1. Computer-Aided Software Engineering (CASE) is the domain of ___ critically used to design and implement applications.

  1. Software tools
  2. Hardware tools
  3. System tools
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Software tools

Explanation:

Computer-Aided Software Engineering (CASE) is the domain of software tools which is critically used to design and implement applications.


2. The purpose of CASE tools is ____.

  1. To developing high-quality software
  2. Defect-free software
  3. Software maintenance
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The purpose of CASE tools is to developing high-quality software, Defect-free software, and software maintenance. CASE tools are automated tools that can be used in the software development process.


3. CASE tools are generally inspired by ___ tools used for designing hardware products.

  1. Rapid Application Development
  2. System Development Life Cycle
  3. Computer-Aided Design
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Computer-Aided Design

Explanation:

CASE tools are generally inspired by Computer-Aided Design tools used for designing hardware products.


4. With reference to components of CASE Tools Panning, analysis and design are considered as ____.

  1. Upper CASE
  2. Lower CASE
  3. Integrated CASE
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Upper CASE

Explanation:

With reference to components of CASE Tools Panning, analysis and design are considered as Upper CASE. Upper CASE tools are used in planning, analysis and design stages of SDLC.


5. With reference to components of CASE Tools Implementation, Testing and Maintenance are considered as ____.

  1. Upper CASE
  2. Lower CASE
  3. Integrated CASE
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Lower CASE

Explanation:

With reference to components of CASE Tools Implementation, Testing and Maintenance are considered as Lower CASE. Lower CASE tools are used in implementation, testing and maintenance phases of SDLC.


6. Combination of Upper CASE and Lower CASE are considered as,

  1. Upper CASE
  2. Lower CASE
  3. Integrated CASE
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Integrated CASE

Explanation:

Combination of Upper CASE and Lower CASE are considered as Integrated Case Tools. Integrated CASE tools are beneficial at any level of the SDLC, from collecting requirements to testing and documentation. Following image shows the description of these tools.

CASE

7. CASE tools are used for developing ____.

  1. Low-quality
  2. High-quality
  3. Average-quality
  4. All of the mentioned above

Answer: B) High-quality

Explanation:

CASE tools are used for developing high-quality software.


8. The Information System Design and Optimization System (ISDOS) project, started during the year ____.

  1. 1964
  2. 1966
  3. 1968
  4. 1970

Answer: C) 1968

Explanation:

The Information System Design and Optimization System (ISDOS) project, started during the year 1968.


9. CASE tools support specific tasks in ____.

  1. The Software Development Life-Cycle
  2. System Development Life Cycle (SDLC)
  3. Computer-Aided Design (CAD)
  4. All of the mentioned above

Answer: A) The Software Development Life-Cycle

Explanation:

CASE tools support specific tasks in the Software Development Life-Cycle.


10. ____ integrate two or more CASE tools and support specific software-process activities.

  1. Management
  2. System
  3. Workbenches
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Workbenches

Explanation:

Workbenches integrate two or more CASE tools and support specific software-process activities.


11. Which one of the following is correct with reference to Central Repository in CASE tools?

  1. It provides the single point of storage for data diagrams
  2. It provides the reports
  3. It provides the documents
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

It provides the single point of storage for data diagrams, reports and documents related to project management.


12. In organizations, there are some significant risk factors for adopting ____.

  1. CASE technology
  2. Computer-aided design
  3. Software tools
  4. None of the mentioned above

Answer: A) CASE technology

Explanation:

In organizations, there are some significant risk factors for adopting CASE technology.


13. Computer aided software engineering (CASE) is the ___ of computer facilitated tools and methods in software development.

  1. Integrate
  2. Interrupt
  3. Implementation
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Implementation

Explanation:

Computer aided software engineering (CASE) is the implementation of computer facilitated tools and methods in software development.


14. CASE provides an organization with a competitive advantage by helping to the development of high-quality products.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

CASE, provides an organization with a competitive advantage by helping to the development of high-quality products.


15. CASE illustrates ___ that are used in software development.

  1. A small set of labor-saving tools
  2. A average set of labor-saving tools
  3. A wide set of labor-saving tools
  4. All of the mentioned above

Answer: C) A wide set of labor-saving tools


16. The CASE approach covers the entire cycle of product development, including,

  1. Code generation
  2. Product tools
  3. Repositories
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The CASE methodology encompasses the entire product development cycle, including code generation, product tools, libraries, prototyping, and other techniques.


17. In CASE, Diagramming Tools refers,

  1. Graphical representations
  2. Diagrammatic representations
  3. Both A and B
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In CASE, a Diagramming tool refers diagrammatic and graphical representations of the data and system processes.


18. The integrated CASE tool supports all phases of database development and provides the functionality of both ___ and ___ in one tool.

  1. Upper-CASE
  2. Lower-CASE
  3. Both A and B
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The integrated CASE tool supports all phases of database development and provides the functionality of both upper-CASE and lower-CASE in one tool.


19. With reference to CASE, it promotes the standards for database development for data, diagrams, documentation, and projects, making them easy to reuse and maintain.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It promotes the standards for database development for data, diagrams, documentation, and projects, making them easy to reuse and maintain.


20. In most CASE tools, the data dictionary forms the backbone of the ____.

  1. Project
  2. System
  3. Data Flow
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Project

Explanation:

The data dictionary is the backbone of most CASE resources, serving as a central repository for all procedures, persons, attributes, and domains used in the project.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.