ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Research and Development in MIS

MIS Research and Development MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Research and Development with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 25, 2021

1. Information system in R& D helps to track the ___ in a standard way.

  1. Preprocessing
  2. Data collection and processing
  3. Data management
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Data collection and processing

Explanation:

Information system in R& D helps to track the data collection and processing in a standard way.


2. Major activities involves in R&D information system are ____.

  1. Design and engineering
  2. Planning
  3. Data management
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

Major activities involves in R&D information system are design and engineering, planning, data management, process control, and quality control are used.


3. The key components of the R&D information system are -

  1. Operational database
  2. Internal & External Database
  3. Data validation
  4. All of the mentioned above

Answer: D) All of the mentioned above

Explanation:

The key components of the R&D information system are Operational database, R&D Data, Internal & External Database, Data validation, R&D Information System, R&D Application Database, R&D Decision Support System and R&D Executive System.


4. A processing System is capable of storing, updating, and ___ the research's data.

  1. Accessing
  2. Recorded
  3. Modifying
  4. Alter

Answer: A) Accessing

Explanation:

A processing System is capable of storing, updating, and accessing the research's data.


5. A database is a ___ that is designed to operate or run the day-to-day operations of research.

  1. Internal database
  2. Operational database
  3. External
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Operational database

Explanation:

A database is an operational database that is designed to operate or run the day-to-day operations of research.


6. A database in which ___ documents of research's store.

  1. External
  2. Internal
  3. Validation
  4. None of the mentioned above

Answer: A) External

Explanation:

A database in which external documents of research’s store. An external database is a collection of one of your organization’s records, gathered from employees using an internet-connected device.


7. An ___ database is a compilation of organization data collected by employees using Internet-connected computers.

  1. Internal
  2. External
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Internal

Explanation:

A database in which internal records of research’s store. Internal database - a database in which internal records of research’s store. An internal database is a compilation of organization data collected by employees using Internet-connected computers.


8. The validations of data refer to the ___ and ___ of the information.

  1. Accuracy
  2. Completeness
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The validations of data refer to the accuracy and completeness of the information.


9. A ___ is an information system that assists with decision making in the development of a research strategy.

  1. Decision Support System
  2. Management Information System
  3. Executive Support System
  4. Transaction Processing System

Answer: A) Decision Support System

Explanation:

A Decision Support System is an information system that assists with decision making in the development of a research strategy.


10. ____ for research and development is intended to be used by the senior managers in decisions making.

  1. Decision system
  2. Executive system
  3. Information system
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Executive system

Explanation:

Executive system for research and development is intended to be used by the senior managers in decisions making.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.