ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

MCQ | Prototype Model in MIS

MIS Prototype Model MCQ: This section contains the Multiple-Choice Questions & Answers on Prototype Model with explanations.
Submitted by IncludeHelp, on May 28, 2021

1. In a prototype model, working ___ of a system built until an acceptable prototype is achieved.

  1. System
  2. Prototype
  3. Engineering
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Prototype

Explanation:

In a prototype model, working Prototype of a system built until an acceptable prototype is achieved.


2. System prototyping is becoming very popular, as it enables to understand customer ___ at an early stage of development.

  1. Opinion
  2. Development
  3. Requirements
  4. All of the mentioned above

Answer: C) Requirements

Explanation:

System prototyping is becoming very popular, as it enables to understand customer requirements at an early stage of development. It helps to get valuable feedback from the customer and know about what exactly is expected from the product under development.


3. Using the prototype, a client can get an “actual feel” of the system.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Using the prototype, a client can get an “actual feel” of the system, since the interactions with prototype can enable the client to better understand the requirements of the desired system.


4. A prototyping model starts with ___ analysis.

  1. Data
  2. Requirement
  3. Dummy system
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Requirement

Explanation:

A prototyping model starts with requirement analysis. The requirements of the system are defined in detail.


5. If the user is not happy with the current prototype, it needs to ___ the prototype.

  1. Redefine
  2. Define
  3. Design
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Redefine

Explanation:

If the user is not happy with the current prototype, it needs to redefine the prototype.


6. System prototypes are designed to get useful customer input prior to the actual System.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

System prototypes are designed to get useful customer input prior to the actual system.


7. Customer feedback helps in preventing unnecessary design faults.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Customer feedback aids in the prevention of unwanted design flaws, resulting in a higher-quality final prototype.


8. A Prototype Model uses dummy functions to construct prototypes.

  1. Prototype
  2. Design
  3. System
  4. None of the mentioned above

Answer: A) Prototype

Explanation:

They use dummy functions to construct prototypes. This is a valuable tool for knowing the needs of customers.


9. System design is a blueprint of the ___.

  1. Problem
  2. Solution
  3. System structure
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Solution

Explanation:

System design is a blueprint of the solution. The process follows the steps i.e., first creates logical design and physical design.


10. A Prototype Model allows to ___ to find out the insight into the accuracy of initial project estimates.

  1. System Engineer
  2. Manager
  3. Developer
  4. None of the mentioned above

Answer: A) System Engineer

Explanation:

A Prototype Model gives the system engineer an idea of the accuracy of the initial project forecasts and whether the planned deadlines and targets can be met.


11. Prototyping is an attractive idea for ___ and large systems.

  1. Complicated
  2. Simple
  3. Developed
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Complicated

Explanation:

Prototyping is an attractive idea for complicated and large systems for which there is no manual process or existing system to help determining the requirements.


12. If the requirement gathering is completed, a ___ is produced.

  1. Slow design
  2. Quick design
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Quick design

Explanation:

If the requirement collection is completed, a quick concept is produced and the prototype that is submitted for evaluation to the customer is built.


13. ___ is the first and initial phase of the Prototype Model. This phase is used to identify the problem.

  1. Problem identification
  2. Design
  3. Testing
  4. All of the mentioned above

Answer: A) Problem identification

Explanation:

Problem identification is the first and initial phase of the Prototype Model. This phase is used to identify the problem.


14. In requirement analysis the ___ gather requirement and thinks about the solution of a problem.

  1. Experts
  2. Executives
  3. Employees
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Executives

Explanation:

In requirement analysis the experts gather requirement and thinks about the solution of a problem.


15. After a successful deployment of the system at the clients ‘end, it is compulsory to ___ it from time to time

  1. Maintain
  2. Analysis
  3. Design
  4. Testing

Answer: A) Maintain

Explanation:

After a successful deployment of the system at the clients' end, it is compulsory to maintain it from time to time, so that system can successfully run for a long period.


16. In Rapid Throwaway Prototyping, a developed prototype need not necessarily be a part of the ultimately accepted prototype.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

This strategy is a good way to test out new ideas and get input from customers on each one. A good prototype does not have to be a part of the final approved prototype in this process.


17. In the ___ method, the prototype developed initially is incrementally refined on the basis of customer feedback till it finally gets accepted.

  1. Rapid Throwaway Prototyping
  2. Evolutionary Prototyping
  3. Incremental Prototyping
  4. Extreme Prototyping

Answer: B) Evolutionary Prototyping

Explanation:

In the Evolutionary Prototyping method, the prototype developed initially is incrementally refined on the basis of customer feedback till it finally gets accepted.


18. In the ___ method, the final expected product is broken into different small pieces of prototypes and being developed individually.

  1. Incremental Prototyping
  2. Evolutionary Prototyping
  3. Rapid Throwaway Prototyping
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Evolutionary Prototyping

Explanation:

In the Incremental Prototyping the final expected product is broken into different small pieces of prototypes and being developed individually.


19. ____ method is mainly used for web development.

  1. Evolutionary Prototyping
  2. Incremental Prototyping
  3. Extreme Prototyping
  4. All of the mentioned above

Answer: B) Incremental Prototyping

Explanation:

Extreme Prototyping is a method which is mainly used for web development.


20. ____ should be used when the desired system needs to have a lot of interaction with the end users.

  1. Waterfall model
  2. Prototype model
  3. Rapid Application Development model
  4. None of the mentioned above

Answer: B) Prototype model

Explanation:

Prototype model should be used when the desired system needs to have a lot of interaction with the end users. Prototyping ensures that end users interact with the system on a regular basis and provide input that is integrated into the prototype to create a usable system.


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.