Adobe After Effects Multiple-Choice Questions (MCQs)

Adobe After Effects is a digital visual effects, motion graphics, and compositing application developed by Adobe Systems and used in the post-production process of film making, video games and television production.

Adobe After Effects MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Adobe After Effects. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Adobe After Effects.

List of Adobe After Effects MCQs

1. It allows you to create motion pictures by ____ using Adobe After Effects.

  1. Compositing Images
  2. Creating Visual Effects
  3. Creating 2.5D Animations
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

It allows you to create motion pictures by compositing images, creating visual effects, and creating 2.5D animations using Adobe After Effects

Discuss this Question


2. Which of the following is/are the feature(s) in Adobe After Effects?

  1. Data-Driven Animation
  2. VR Converter
  3. Front Menu
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Data-Driven Animation, VR Converter, Front Menu, etc. are all features in Adobe After Effects.

Discuss this Question


3. The Adobe After Effects was developed in the year -

  1. 1990
  2. 1991
  3. 1992
  4. 1993

Answer: D) 1993

Explanation:

The Adobe After Effects was developed in 1993.

Discuss this Question


4. The latest version of Adobe After Effects has the codename as -

  1. Macchidotto
  2. KoalaTea
  3. Hummingbread
  4. Quarantuna

Answer: D) Quarantuna

Explanation:

The latest version of Adobe After Effects has the codename as Quarantuna.

Discuss this Question


5. In order to install Adobe After Effects in Windows OS, Processor should be -

  1. Multicore Intel processor with 28-bit support
  2. Multicore Intel processor with 32-bit support
  3. Multicore Intel processor with 62-bit support
  4. Multicore Intel processor with 64-bit support

Answer: D) Multicore Intel processor with 64-bit support

Explanation:

In order to install Adobe After Effects on Windows OS, Processor should be a Multicore Intel processor with 64-bit support.

Discuss this Question


Advertisement

6. In order to install Adobe After Effects on Windows OS, the minimum RAM should be -

  1. 16 GB
  2. 32 GB
  3. 64 GB
  4. 128 GB

Answer: A) 16 GB

Explanation:

In order to install Adobe After Effects on Windows OS, the minimum RAM should be 16 GB.

Discuss this Question


7. In addition, all groups are resized to accommodate the new panel when any panel is ____adjacent to an existing group.

  1. Docked
  2. Grouped
  3. Floated
  4. None

Answer: A) Docked

Explanation:

In addition, all groups are resized to accommodate the new panel when any panel is docked adjacent to an existing group.

Discuss this Question


8. A panel's or group's ____ zone is located in the middle and along the panel's tab area.

  1. Grouping
  2. Floating
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Grouping

Explanation:

A panel's or group's grouping zone is located in the middle and along the panel's tab area.

Discuss this Question


9. Multiple views can be displayed on a ____ of viewers.

  1. Single composition
  2. Footage Item
  3. Layer through the use
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Multiple views can be displayed on a single composition, footage item, or layer through the use of viewers.

Discuss this Question


10. The keyboard layout shows the ____ available on the hardware keyboard. It represents the shortcuts that have been assigned to certain keys.

  1. Keys
  2. Shortcuts
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The keyboard layout shows the keys and shortcuts available on the hardware keyboard. It represents the shortcuts that have been assigned to certain keys.

Discuss this Question


Advertisement

11. Shortcuts can be assigned to all commands in the ____ list.

  1. Command
  2. Key Modifier
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Command

Explanation:

Shortcuts can be assigned to all commands in the command list.

Discuss this Question


12. Color(s) present in the color coding in Adobe After Effects is/are -

  1. Gray
  2. Purple
  3. Green
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Colors present in the color coding in Adobe After Effects are Gray, Purple, and Green.

Discuss this Question


13. Application-wide shortcuts are assigned to keys shaded ____ in the keyboard layout.

  1. Gray
  2. Purple
  3. Green
  4. Black

Answer: B) Purple

Explanation:

Application-wide shortcuts are assigned to keys shaded purple in the keyboard layout.

Discuss this Question


14. What does Ctrl + A command do?

  1. Select All
  2. Delete All
  3. Deselect All
  4. Rename All

Answer: A) Select All

Explanation:

Ctrl + A command Select All.

Discuss this Question


15. What does Ctrl + Alt + Shift + K command do?

  1. Open Project
  2. Open a most recent project
  3. Open project settings dialog box
  4. Find in Project Panel

Answer: C) Open project settings dialog box

Explanation:

Ctrl + Alt + Shift + K command Open project settings dialog box.

Discuss this Question


Advertisement

16. What does the Ctrl + 6 command do?

  1. Open or close preview panel
  2. Open or close audio panel
  3. Open or close character panel
  4. Open or close paint panel

Answer: C) Open or close character panel

Explanation:

Ctrl + 6 command open or close character panel.

Discuss this Question


17. What does the V key button do?

  1. Activate Selection tool
  2. Activate Hand tool
  3. Activate Zoom In tool
  4. Activate Rotation tool

Answer: A) Activate Selection tool

Explanation:

V key button activates the selection tool.

Discuss this Question


18. Which command is used to set the work area duration to the selected layers' duration or the duration of the composition if no layers are selected?

  1. Ctrl + Alt + A
  2. Ctrl + Alt + B
  3. Ctrl + Alt + C
  4. Ctrl + Alt + D

Answer: B) Ctrl + Alt + B

Explanation:

Ctrl + Alt + B command is used to set the work area duration to the selected layers' duration or the duration of the composition if no layers are selected.

Discuss this Question


19. It is possible to draw shapes and lines by tracing each vertex separately with the __ tool.

  1. Pen
  2. Masks
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

It is possible to draw shapes and lines by tracing each vertex separately with the Pen tool or Masks.

Discuss this Question


20. ____live-action footage from an object, creating artwork, and adding cool text effects can all be achieved with the pen tool.

  1. Adding
  2. Removing
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Adding or removing live-action footage from an object, creating artwork, and adding cool text effects can all be achieved with the pen tool.

Discuss this Question


Advertisement

21. In a shape layer, we are able to modify properties such as ____, as well as particular details like the radius of corner corners.

  1. Stroke
  2. Fill
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In a shape layer, we are able to modify properties such as stroke and fill, as well as particular details like the radius of corner corners.

Discuss this Question


22. A _____ uses a transparent or luminance masking layer to mask another layer.

  1. Blending Modes
  2. Track Matte
  3. Adjustment Layers
  4. Pre-composing

Answer: B) Track Matte

Explanation:

A Track Matte uses a transparent or luminance masking layer to mask another layer.

Discuss this Question


23. By dividing our project into smaller sections, we can use _____ to organize it.

  1. Blending Modes
  2. Track Matte
  3. Adjustment Layers
  4. Pre-composing

Answer: D) Pre-composing

Explanation:

By dividing our project into smaller sections, we can use pre-composing to organize it.

Discuss this Question


24. An animated text and light composition consist of multiple layers showing _____, and vector graphics.

  1. Video or audio clips
  2. Vector graphics
  3. Still images
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

An animated text and light composition consist of multiple layers showing video or audio clips, vector graphics, still images, and vector graphics.

Discuss this Question


25. Which of the following motion blur setting(s) is/are available in After Effects?

  1. Shutter phase
  2. Samples per frame
  3. Adaptive sample limit
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following motion blur settings are available in After Effects -

  1. Shutter phase
  2. Samples per frame
  3. Adaptive sample limit

Discuss this Question


26. By measuring _____, we can simulate exposure from a rotating shutter.

  1. Shutter angles
  2. Shutter phases
  3. Samples per frame
  4. Adaptive sample limit

Answer: A) Shutter angles

Explanation:

By measuring shutter angles, we can simulate exposure from a rotating shutter.

Discuss this Question


27. An offset can be defined by _____ to indicate when the shutter is opened in relation to a frame's beginning.

  1. Shutter angles
  2. Shutter phases
  3. Samples per frame
  4. Adaptive sample limit

Answer: B) Shutter phases

Explanation:

An offset can be defined by the shutter phase to indicate when the shutter is opened in relation to a frame's beginning.

Discuss this Question


28. Which of the following Audio format(s) is/are supported by After Effect?

  1. Adobe Sound Document
  2. AAC
  3. AIF
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following Audio formats are supported by After Effect -

  1. Adobe Sound Document
  2. AAC
  3. AIF, etc.

Discuss this Question


29. Which of the following Still Image format(s) is/are supported by After Effect?

  1. AI
  2. PDF
  3. PSD
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following Still Image formats are supported by After Effect -

  1. AI
  2. PDF
  3. PSD, etc.

Discuss this Question


30. Which of the following Plugin(s) is/are used in After Effect?

  1. PQ FUI Toys 2
  2. Particle Builder
  3. Magic Bullet Red Giant
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following plugins are used in After Effect -

  1. PQ FUI Toys 2
  2. Particle Builder
  3. Magic Bullet Red Giant, etc.

Discuss this Question


Advertisement

31. How many types of layers can be created in Adobe After Effects?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: B) 5

Explanation:

5 types of layers can be created in Adobe After Effects.

Discuss this Question


32. Which of the following task(s) is/are performed in either the composition panel or the layers panel?

  1. Drawing masks
  2. Tracking motion
  3. Using paint tool
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following tasks are performed in either the composition panel or the layers panel -

  1. Drawing masks
  2. Tracking motion
  3. Using paint tool

Discuss this Question


33. A user of Adobe After Effects can create and blend ____ audio and video clips to create stunning video compositions with a ready-to-use system.

  1. Single
  2. Double
  3. Triple
  4. Multiple

Answer: D) Multiple

Explanation:

A user of Adobe After Effects can create and blend multiple audio and video clips to create stunning video compositions with a ready-to-use system.

Discuss this Question


34. On Jeff Almasol redefines the website, a script is available for _____ each of the layers separately.

  1. Rendering
  2. Exporting
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

On Jeff Almasol redefines the website, a script is available for rendering and exporting each of the layers separately.

Discuss this Question


35. One of three states can be selected for _____ing: Frame Mix, Pixel Motion, or Off.

  1. Frame Blend
  2. Motion Blur
  3. 3D Layer
  4. Shy

Answer: A) Frame Blend

Explanation:

One of three states can be selected for frame blending: Frame Mix, Pixel Motion, or Off.

Discuss this Question


36. Layers that are designated as ____ layers are excluded from rendering for previews in the Composition panel as well as for final output.

  1. Switch
  2. Solo
  3. Adjustment
  4. Shy

Answer: B) Solo

Explanation:

Layers that are designated as Solo layers are excluded from rendering for previews in the Composition panel as well as for final output.

Discuss this Question


37. The Layers panel flashes when you try to select a locked layer; if you try to modify a ____ layer, the layer cannot be selected.

  1. Locked
  2. Unlocked
  3. Shy
  4. Adjustment

Answer: A) Locked

Explanation:

The Layers panel flashes when you try to select a locked layer; if you try to modify a locked layer, the layer cannot be selected.

Discuss this Question


38. ____ layers control whether their effects are applied to layers below them using the Video switch.

  1. Switch
  2. Solo
  3. Shy
  4. Adjustment

Answer: D) Adjustment

Explanation:

Adjustment layers control whether their effects are applied to layers below them using the Video switch.

Discuss this Question


39. As for text layers with per-character 3D properties, the switch uses this icon if the Layer is a ____layer with 3D sublayers.

  1. Adjustment
  2. Solo
  3. 3D
  4. None

Answer: C) 3D

Explanation:

As for text layers with per-character 3D properties, the switch uses this icon if the Layer is a 3D layer with 3D sublayers.

Discuss this Question


40. The ____ option allows layers to be rendered in the Best or Draft quality, including rendering to the screen for previews.

  1. Quality
  2. Effect
  3. Shy
  4. Lock

Answer: A) Quality

Explanation:

The Quality option allows layers to be rendered in the Best or Draft quality, including rendering to the screen for previews.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.