UiPath Multiple-Choice Questions (MCQs)

UiPath is one of the most popular RPA tools that offers end-to-end solutions to help organizations effectively automate repetitive and redundant tasks.

UiPath MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of UiPath. Practice these MCQs to test and enhance your skills on UiPath.

List of UiPath MCQs

1. A popular ___ tool, UiPath provides organizations with end-to-end solutions for automating repetitive and redundant processes.

  1. RAP
  2. RPA
  3. PAR
  4. PRA

Answer: B) RPA

Explanation:

A popular RPA tool, UiPath provides organizations with end-to-end solutions for automating repetitive and redundant processes.

Discuss this Question


2. The UiPath RPA platform ____ recurring business processes by utilizing advanced robotic capabilities.

  1. Semi-automates
  2. Automates
  3. Partially automates
  4. Not automate

Answer: B) Automates

Explanation:

The UiPath RPA platform automates recurring business processes by utilizing advanced robotic capabilities.

Discuss this Question


3. In addition to providing hundreds of built-in, customizable integrations with a variety of technologies, such as ____, RPA UiPath is an open platform tool that offers hundreds of built-in, customizable integrations.

  1. ERP
  2. BPM
  3. AI
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

In addition to providing hundreds of built-in, customizable integrations with a variety of technologies, such as ERP, BPM, and AI, RPA UiPath is an open platform tool that offers hundreds of built-in, customizable integrations.

Discuss this Question


4. In addition to creating software robots, UiPath can be used to build ____ that mimic human actions.

  1. Bots
  2. Sets
  3. Datasets
  4. Functions

Answer: A) Bots

Explanation:

In addition to creating software robots, UiPath can be used to build bots that mimic human actions.

Discuss this Question


5. Through UiPath, organizations can automate boring, repetitive tasks and free up their ____ resources for more valuable tasks.

  1. AI
  2. Robotic
  3. Human
  4. Computer

Answer: C) Human

Explanation:

Through UiPath, organizations can automate boring, repetitive tasks and free up their human resources for more valuable tasks.

Discuss this Question


Advertisement

6. Which of the following is/are TRUE about UiPath MCQs?

  1. Windows desktop tasks are primarily automated using UiPath.
  2. A drag-and-drop user interface is provided by UiPath.
  3. With UiPath, redundant tasks can be automated and human intervention can be reduced or removed.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are TRUE about UiPath MCQs -

  1. Windows desktop tasks are primarily automated using UiPath.
  2. A drag-and-drop user interface is provided by UiPath.
  3. With UiPath, redundant tasks can be automated and human intervention can be reduced or removed.

Discuss this Question


7. A __-day trial period is available for UiPath's standard Studio version.

  1. 60
  2. 40
  3. 20
  4. 5

Answer: A) 60

Explanation:

A 60-day trial period is available for UiPath's standard Studio version.

Discuss this Question


8. UiPath was introduced in -

  1. 2004
  2. 2005
  3. 2006
  4. 2007

Answer: B) 2005

Explanation:

UiPath was introduced in the year 2005.

Discuss this Question


9. According to the Financial Times 100, UiPath was ranked the number ___ tech company and number ___ in overall growth in April 2020.

  1. One, Two
  2. Two, One
  3. One, Three
  4. Three, Two

Answer: A) One, Two

Explanation:

According to the Financial Times 100, UiPath was ranked the number one tech company and number two in overall growth in April 2020.

Discuss this Question


10. ____ is the best desktop automation tool.

  1. Automation Anywhere
  2. Blue Prism
  3. UiPath
  4. Pega

Answer: C) UiPath

Explanation:

UiPath is the best desktop automation tool.

Discuss this Question


Advertisement

11. Why should one prefer UiPath?

  1. In comparison to other automation tools, UiPath offers desktop automation.
  2. Remote desktop applications can be easily handled by UiPath.
    In comparison to other automation tools, UiPath offers better data
  3. handling techniques.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

One should prefer UiPath because -

  1. In comparison to other automation tools, UiPath offers desktop automation.
  2. Remote desktop applications can be easily handled by UiPath.
    In comparison to other automation tools, UiPath offers better data
  3. handling techniques.

Discuss this Question


12. With UiPath, scraping techniques are completely ____.

  1. Flexible
  2. Compatible
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

With UiPath, scraping techniques are completely flexible and compatible.

Discuss this Question


13. In comparison with other automation tools in the RPA market, ____ allows you to write better logic and methods.

  1. Automation Anywhere
  2. UiPath
  3. Pega
  4. Blue Prism

Answer: B) UiPath

Explanation:

In comparison with other automation tools in the RPA market, UiPath allows you to write better logic and methods.

Discuss this Question


14. UiPath Architecture has mainly ____ components.

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B) Three

Explanation:

UiPath Architecture has mainly three components.

Discuss this Question


15. Which of the following is/are the component(s) of UiPath Architecture?

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the components of UiPath Architecture -

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot

Discuss this Question


Advertisement

16. Along with the ____, and the UiPath Orchestrator, the architecture mainly consists of three UiPath components.

  1. Database servers
  2. Browser
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Along with the database servers, the browser, and the UiPath Orchestrator, the architecture mainly consists of three UiPath components.

Discuss this Question


17. In UiPath Studio, automation workflows are created for tasks to be automated using a ___ interface.

  1. UI
  2. GUI
  3. GI
  4. None

Answer: B) GUI

Explanation:

In UiPath Studio, automation workflows are created for tasks to be automated using a GUI interface.

Discuss this Question


18. The automated steps or activities are performed by software ____.

  1. Robots
  2. Bots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The automated steps or activities are performed by software robots or bots.

Discuss this Question


19. ____ communicate through Orchestrator.

  1. UiPath Studio
  2. Software Robots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

UiPath Studio and software robots communicate through Orchestrator.

Discuss this Question


20. In how many parts can the architecture be classified?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

Architecture can be classified into 2 parts.

Discuss this Question


Advertisement

21. In which of the following can the architecture be classified?

  1. Client-side and server-side detailing
  2. Three-layered detailing
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In the following, the architecture can be classified as -

  1. Client-side and server-side detailing
  2. Three-layered detailing

Discuss this Question


22. In UiPath, ____ components are those that can be accessed directly by users or developers.

  1. Client-side
  2. Server-side
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Client-side

Explanation:

In UiPath, client-side components are those that can be accessed directly by users or developers.

Discuss this Question


23. There are ____ main components of the client side.

  1. Three
  2. Four
  3. Five
  4. Six

Answer: B) Four

Explanation:

There are four main components of the client side.

Discuss this Question


24. The component(s) of the client-side is/are -

  1. UiPath Studio
  2. Robot
  3. Browser
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

There are four main components of the client side: UiPath Studio, the Robot, the Browser, and the UiPath Agent.

Discuss this Question


25. ____ in UiPath select the correct functions and instruct robots to execute them as specified by the code.

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. All of the above

Answer: B) Orchestrator

Explanation:

Orchestrators in UiPath select the correct functions and instruct robots to execute them as specified by the code.

Discuss this Question


26. In the backend, you will find the ____ of the robots.

  1. Logs
  2. Stats
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In the backend, you will find the logs and stats of the robots.

Discuss this Question


27. Robot logs can be used to ____.

  1. Identify errors
  2. Analyze the performance of robots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Robot logs can be used to identify errors and analyze the performance of robots.

Discuss this Question


28. Using the ____ layers of UiPath, we can explain its architecture.

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B) Three

Explanation:

Using the three layers of UiPath, we can explain its architecture.

Discuss this Question


29. Using the following hierarchy as a guide, we can understand the architecture of UiPath:

  1. Client Layer
  2. Server Layer
  3. Persistency Layer
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Using the following hierarchy as a guide, we can understand the architecture of UiPath:

  1. Client Layer
  2. Server Layer
  3. Persistency Layer

Discuss this Question


30. What is the client layer also known as?

  1. Performance
  2. Initial
  3. Presentation
  4. Final

Answer: C) Presentation

Explanation:

The client layer is also known as the Presentation layer.

Discuss this Question


Advertisement

31. Which of the following component(s) is/are present in UiPath Robot?

  1. UiPath Agent Service
  2. UiPath Executor Service
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following components are present in UiPath Robot -

  1. UiPath Agent Service
  2. UiPath Executor Service

Discuss this Question


32. Between the client and the server, the ____ service in UiPath acts as a mediator.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Agent

Explanation:

Between the client and the server, the Agent service in UiPath acts as a mediator.

Discuss this Question


33. An ____ logs the messages and then sends them to a SQL server by UiPath Agent service.

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. None of the above

Answer: B) Orchestrator

Explanation:

An Orchestrator logs the messages and then sends them to a SQL server by UiPath Agent service.

Discuss this Question


34. System settings can be ____ with the UiPath Agent Service.

  1. Modified
  2. Existing tasks can be started or stopped
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

System settings can be modified and existing tasks can be started or stopped with the UiPath Agent Service.

Discuss this Question


35. Software robots use the UiPath ____ service to execute tasks under Windows.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Executor

Explanation:

Software robots use the UiPath Executor service to execute tasks under Windows.

Discuss this Question


36. UIPath architecture is divided into several layers, with the Server Layer being the ____v and most important layer.

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fourth

Answer: B) Second

Explanation:

UIPath architecture is divided into several layers, with the Server Layer being the second and most important layer.

Discuss this Question


37. A project orchestrator ____ for reporting purposes.

  1. Tracks project activities
  2. Schedules Software Robots
  3. Generates filtered reports
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

A project orchestrator tracks project activities, schedules software robots, and generates filtered reports for reporting purposes.

Discuss this Question


38. Database servers make up the ____ Layer.

  1. Studio
  2. Persistency
  3. Robot
  4. None of the above

Answer: B) Persistency

Explanation:

Database servers make up the Persistence Layer.

Discuss this Question


39. Among the configuration details in the Persistency, the layer is ____, logging data, and asset information.

  1. Data regarding different users
  2. Robots assigned to them
  3. Tasks assigned to them
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Among the configuration details in the Persistency layer are data regarding different users, robots assigned to them, tasks assigned to them, logging data, and asset information.

Discuss this Question


40. As part of the persistency layer, the UiPath ____ services are also responsible for keeping the log details updated.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Agent

Explanation:

As part of the persistency layer, the UiPath agent services are also responsible for keeping the log details updated.

Discuss this Question


41. The logs in the Persistency layer are stored in the -

  1. Binary search
  2. Binary search tree
  3. Elastic search
  4. Linear search

Answer: C) Elastic search

Explanation:

The logs in the Persistency layer are stored in the Elastic Search.

Discuss this Question


42. A relational database management system such as SQL Server is typically used to store ____-level data.

  1. Base
  2. Process
  3. Initial
  4. Final

Answer: B) Process

Explanation:

A relational database management system such as SQL Server is typically used to store process-level data.

Discuss this Question


43. How many products are offered by the UiPath tool?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B) Three

Explanation:

Three products are offered by UiPath.

Discuss this Question


44. Which of the following is/are the product(s) offered by the UiPath tool?

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the products offered by the UiPath tool -

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator

Discuss this Question


45. Users can plan and design automation processes visually using UiPath ____, a user-friendly interface that incorporates diagrams within the tool.

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: A) Studio

Explanation:

Users can plan and design automation processes visually using UiPath studio, a user-friendly interface that incorporates diagrams within the tool.

Discuss this Question


46. UiPath ____ similarly executes tasks to humans, but without any intervention from humans.

  1. Studio
  2. Robots
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: B) Robots

Explanation:

UiPath robots similarly execute tasks to humans, but without any intervention from humans.

Discuss this Question


47. As soon as a specific activity occurs on the machine, UiPath ____ will start executing tasks automatically.

  1. Studio
  2. Robots
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: B) Robots

Explanation:

As soon as a specific activity occurs on the machine, UiPath robots will start executing tasks automatically.

Discuss this Question


48. A web-based application is the ____ in UiPath.

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: C) Orchestrator

Explanation:

A web-based application is an Orchestrator in UiPath.

Discuss this Question


49. Software bots and processes can be ____ and controlled through UiPath Orchestrator.

  1. Deployed
  2. Monitored
  3. Scheduled
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Software bots and processes can be deployed, monitored, scheduled, and controlled through UiPath Orchestrator.

Discuss this Question


50. A ____ platform for controlling and managing all software bots is UiPath Orchestrator.

  1. Centralized
  2. Decentralized
  3. Semi-centralized
  4. None

Answer: A) Centralized

Explanation:

A centralized platform for controlling and managing all software bots is UiPath Orchestrator.

Discuss this Question


51. How many types of bots are there in UiPath?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: A) Two

Explanation:

There are two types of bots in UiPath.

Discuss this Question


52. Which of the following is/are a/the type(s) of the bot in UiPath?

  1. Attended
  2. Unattended
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following are the types of the bot in UiPath -

  1. Attended
  2. Unattended

Discuss this Question


53. It helps users get their regular tasks done by allowing ____ robots to operate the corresponding workstation as if they were humans.

  1. Attended
  2. Unattended
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Attended

Explanation:

It helps users get their regular tasks done by allowing attended robots to operate the corresponding workstation as if they were humans.

Discuss this Question


54. Which of the following is TRUE about Attended Robots?

  1. A user's action usually triggers this type of robot.
  2. In Orchestrator or when a screen is locked, they cannot be used to start tasks.
  3. The Robot tray or Command Prompt is the only way to start such robots.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are TRUE about Attended Robots -

  1. A user's action usually triggers this type of robot.
  2. In Orchestrator or when a screen is locked, they cannot be used to start tasks.
  3. The Robot tray or Command Prompt is the only way to start such robots.

Discuss this Question


55. There are the following type(s) of attended robots based on the kind of licensing they have:

  1. Studio
  2. StudioX
  3. StudioPro
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

There are three types of attended robots based on the kind of licensing

  1. Studio
  2. StudioX
  3. StudioPro

Discuss this Question


56. A robot that executes tasks unattended is commonly referred to as an ____ robot.

  1. Autonomous
  2. Semi-autonomous
  3. Non-autonomous
  4. None of the above

Answer: A) Autonomous

Explanation:

A robot that executes tasks unattended is commonly referred to as an autonomous robot.

Discuss this Question


57. Robots that work unattended are capable of automating multiple tasks simultaneously in ____ environments.

  1. Virtual
  2. Real
  3. Semi-virtual
  4. Semi-real

Answer: A) Virtual

Explanation:

Robots that work unattended are capable of automating multiple tasks simultaneously in virtual environments.

Discuss this Question


58. Additionally, unattended robots perform tasks such as ____ and supporting queued processes.

  1. Remote execution
  2. Monitoring
  3. Scheduling
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Additionally, unattended robots perform tasks such as remote execution, monitoring, scheduling, and supporting queued processes.

Discuss this Question


59. The following type(s) of robots can be classified as unattended robots based on their licensing types:

  1. Unattended
  2. NonProduction
  3. Testing
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

he following types of robots can be classified as unattended robots based on their licensing types:

  1. Unattended
  2. NonProduction
  3. Testing

Discuss this Question


60. Which of the following is/are the feature(s) of UiPath?

  1. Hosting Options
  2. Application Compatibility
  3. Centralized Repository
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

A The following are the features of UiPath -

  1. Hosting Options
  2. Application Compatibility
  3. Centralized Repository

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.