ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Blogging MCQs

Blogging MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on Blogging. It will help the students to test their skills and to enhance their knowledge of Blogging.

List of Blogging MCQs

1. What is blogging?

  1. Creating photographic content
  2. Publishing a video/audio content on web
  3. Publish written content on a website
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Blogging is creating content that can either be written, photographed, video, or other types of content online.


2. What is a blog?

  1. A website with content updating from time to time
  2. A static website
  3. A website to display company details
  4. None of these

Answer: A) A website with content updating from time to time

Explanation:

A blog is a website or web page whose content gets updated from time to time.


3. Which of these is a blogging platform?

  1. WordPress
  2. Blogger
  3. Tumblr
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Some blogging platforms are:

  • WordPress
  • Blogger
  • com
  • Wix
  • Gator
  • Tumblr

4. Is it possible to create a blog website without using a blogging platform?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

One can create a website that gets updated by itself without using a CMS. Our website includehelp.com itself runs without any CMS.


5. Can a blogger earn money by?

  1. Putting Google Ads on blogs
  2. Add paid blog post promoting other sites
  3. Charges users for premium content
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

A blog can be monetized (money can be earned) by the following method:

  • Monetizing: Putting google ads on the blog.
  • Guest Posting: adding paid blog posts promoting other blogs.
  • Premium membership: charging extra premium from users for premium content.

ADVERTISEMENT

6. Creating and publishing video content on a blog is called?

  1. Vlog
  2. News
  3. Media blog
  4. All of these

Answer: A) Vlog

Explanation:

Vlog or video blog is a blog in which we will create and publish video content.


7. Who is a blogger?

  1. Person who consumes blog
  2. Person creating and publishing blog content
  3. reviewer of blog
  4. None of these

Answer: B) Person creating and publishing blog content

Explanation:

A blogger is a person or team creating and publishing blog content.


8. What does URL stands for?

  1. Uniform Resource Locator
  2. Universal reserve location
  3. Universal repository location
  4. All of these

Answer: A) Uniform Resource Locator

Explanation:

URL stands for Uniform Resource Locator.


9. Which of the following resources are required to create a blog?

  1. Domain Name
  2. Hosting
  3. Content
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

A blog is a website to create blog posts. The website needs a domain name and hosting to operate. A website or CMS to update.


10. What are the benefits of blogging?

  1. Reach to a wider audience across globe
  2. Create App
  3. Commenting on blogs
  4. None of these

Answer: A) Reach to a wider audience across globe

Explanation:

Sone Benefits of blogging are:

  • reaching a wider audience
  • Gaining monetary benefits

ADVERTISEMENT

11. The first page of a blog post is ___.html.

  1. blogpost
  2. index
  3. main
  4. header

Answer: B) index

Explanation:

The index.html page of the blog is the first page of the blog.


12. What is the maximum number of blog posts that can be indeed to your blog?

  1. 5 per day
  2. 0
  3. Infinite
  4. All of these

Answer: C) Infinite

Explanation:

The maximum number of blog posts that can be added to your blog is infinite.


13. Blog post of a blog are ___.

  1. Contents of blog containing photo, video, etc.
  2. Static page of blog
  3. Sidebar content of blog
  4. All of these

Answer: A) Contents of blog containing photo, video, etc.

Explanation:

Blog posts are contents of a blog containing written content, photos and other media content.


14. Process of editing content to rank it better on Google search results is known as?

  1. Search edit
  2. Google index updating
  3. Search engine optimization
  4. All of these

Answer: C) Search engine optimization

Explanation:

SEO (Search Engine Optimization) is updating the content of a blog post in such a way that the ranking of posts on google search becomes better.


15. SMM stands for ___.

  1. Social Media Marketing
  2. Search engine Media Management
  3. Social Media Management
  4. None of these

Answer: A) Social Media Marketing

Explanation:

SMM stands for Social Media Marketing.


16. SEM in blogging is ___.

  1. Buy backlink posts on other websites
  2. Working with marketing tactics improving website traffic
  3. Creating ads on Google
  4. None of these

Answer: C) Creating ads on Google

Explanation:

SEM stands for search engine marketing and is mainly concerned with creating google ads to drive more traffic to websites.


17. Which of the below statements is correct in the case of the title of the blog post?

  1. It should be catchy
  2. It should provide a description of content
  3. It should contain focus keyword
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

The title of a blog post should contain these features, it should be catchy and must describe what's inside the blog and the focus keyword should be contained in it.


18. Is an image necessary for a blog post?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Images enhance the readability of blog posts but they can be skipped.


19. WordPress platform allows bloggers to write content with ease?

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

WordPress is a CMS which allows a blogger to focus only on writing content rather than coding.


20. In order to change the style of blog which of this language is used?

  1. C programming language
  2. Python
  3. CSS
  4. Swift

Answer: C) CSS

Explanation:

CSS known as Cascading Style Sheets is used to change the style of a website or blog.


21. The dashboard of the CMS of blog displays ___.

  1. Basic info about the blog
  2. Site traffic
  3. Links to other pages in CMS
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

The dashboard of a CMS is the place that contains all major functions, information and links.


22. Which is a good frequency for posting on a blog?

  1. Daily
  2. Once a week
  3. Once a month
  4. Depends of type of blog and blogger

Answer: D) Depends of type of blog and blogger

Explanation:

There is no good frequency for posting in blog, the optimum frequency depends totally upon the blogger and the type of blog.


23. Comments to a blog are ___.

  1. User's views about the blog post
  2. New blog post
  3. New link of the blog post
  4. None of these

Answer: A) User's views about the blog post

Explanation:

Comments on a blog post are user generated views about the post.


24. Which of these are modes of interaction between the reader and blogger?

  1. Likes
  2. Comments
  3. Shares
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Readers can interact with the blog by the means of likes, shares and comments.


25. Links from a blog to another blog are known as ___.

  1. Reshare
  2. Comment links
  3. Backlinks
  4. None of these

Answer: C) Backlinks

Explanation:

Backlinks to a blog are the links from another blog to it.


26. The minimum length of 'Long-tail keyword' is ___.

  1. 10+
  2. 1+
  3. 12+
  4. 4+

Answer: D) 4+

Explanation:

Long-tail keywords in blogs are key phrases that are four or more words in length.


27. A keyword in blogging is ___.

  1. Word and phrases defining content of a blog
  2. Blog content repeated in every paragraph
  3. Heading of paragraph
  4. All of these

Answer: A) Word and phrases defining content of a blog

Explanation:

Keyword in blogging is a set of words or phrases defining content of a blog.


28. What is the meta-description of a blog post?

  1. Blog summary of about 130-150 words
  2. First paragraph of the blog
  3. List of all tags of a blog
  4. All of these

Answer: A) Blog summary of about 130-150 words

Explanation:

Meta-description of a blog post is a 160 words long blog summary that is visible on search engines.


29. Which of these is visible on search results?

  1. Title of post
  2. Website link
  3. Meta-description
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

The search results of a search engine generally include the blog title, link of the post, and meta-description. Some search engines show the tag of the blog post too.


30. What is Anchor Text in a post in a blog?

  1. Bold / strong text
  2. Text containing link to another page
  3. Heading of post content
  4. None of these

Answer: B) Text containing link to another page

Explanation:

Anchor text is the text that contains a link to another page in the blog.


31. RSS in blogging stands for ___.

  1. Reserved system server
  2. Readable system server
  3. Really simple syndication
  4. None of these

Answer: C) Really simple syndication

Explanation:

RSS stands for Really simple syndication is used to create RSS feed links.


32. What is a favicon of a blog?

  1. Graphic appearing in tab bar
  2. Blogger picture in the writer section
  3. Footer image
  4. Header image

Answer: A) Graphic appearing in tab bar

Explanation:

Favicon is a small graphic image which is added to the top in the tab bar of the browser.


33. Does sitemap help in crawling the blog?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Sitemap helps the search engine to crawl on the entire blog.


34. What is crawling on a blog?

  1. Commenting on each post of the blog
  2. Fetching page of the blog for indexing
  3. Adding ads to each page separately
  4. None of these

Answer: B) Fetching page of the blog for indexing

Explanation:

Crawling on a blog or a website is done by search engines to index them on the search results. A crawler software fetches each page of the blog for indexing it.


35. What is a crawler?

  1. Post sharing bot
  2. Comment bot
  3. Data collection bot
  4. All of these

Answer: C) Data collection bot

Explanation:

A crawler is a program which is used to collect data about pages from websites.


36. Subscribing to a blog helps the blogger in?

  1. Sharing link of new posts
  2. Providing more exclusive content
  3. Gaining regular consumers
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Subscribing to a blog means becoming a regular consumer of the content helps the blogger to provide better content. On subscribing, you can opt-in for new letters, email updates, and exclusive content.


37. Is the SEO of a site impacted by the viewer count?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

More reader count leads to better SEO.


38. What is "Blog Category"?

  1. The type of content that will be present in the blog
  2. The frequency of blog post
  3. SEO technique
  4. None of these

Answer: A) The type of content that will be present in the blog

Explanation:

Blog category is the type of content that the blogger will be updating on the blog.


39. The category of blog help in ___.

  1. The type of content that will be present in the blog
  2. The frequency of blog post
  3. SEO technique
  4. None of these

Answer: D) None of these

Explanation:

The category of a blog helps in improving SEO, targeting interested audiences, and increasing revenue.


40. A blog with no specific category will ___.

  1. Have issues in ranking
  2. Wil drive more traffic
  3. Is the best way to make profit
  4. None of these

Answer: A) Have issues in ranking

Explanation:

If there is no specific category of blog post to be updated, there are less chances of it to get ranked.


41. Which of these is not a valid blogging category?

  1. Teaching
  2. Biking
  3. Swimming
  4. None of these

Answer: D) None of these

Explanation:

Blogging can be done on any topic as there is plenty of stuff on each thing happening in the world.


42. Which of these is the better blogging category?

  1. Education
  2. Fitness
  3. Health
  4. None of these

Answer: D) None of these

Explanation:

No category is better than another when it comes to blogging, it depends on the knowledge of the blogger.


43. Is it possible to blog in other forms other than written content?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

There are other forms of blogging too which are now getting popular.


44. Which of these is a type of blogging?

  1. Podcasts
  2. Vlog
  3. instaBlog
  4. All of these

Answer: D) All of these

Explanation:

Blogging has evolved a long way and the type and method of blogs has also changed a lot. There can be audio, video or photos as contents of a blog.


45. Blogger platform is owned by Google?

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

Blogger is a blogging platform which is owned by Google.


46. What is a widget?

  1. A special picture in the blog
  2. Application with add on functionality
  3. Application to count the number of visitors
  4. Header Tag

Answer: B) Application with add on functionality

Explanation:

A widget is an application which is added to the blog inorder to provide an add-on functionality to it.


47. What is a Guest Post?

  1. A post with guest comment
  2. A post on another blog
  3. Post which is shared by guest users
  4. All of these

Answer: A) A post with guest comment

Explanation:

A guest post is a post which is written on the blog of someone else.


48. Can a blog post include a guest video?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

A blog post can contain a guest video or any other guest content as a part of it.


49. What is CTA in a blog?

  1. Creator Time Assessment
  2. Call Time Automation
  3. Call To Action
  4. Create Time Allocation

Answer: C) Call To Action

Explanation:

CTA stands for Call To Action.


50. CTR stands for ___.

  1. Call To Read
  2. Click Through Read
  3. Call Through Rate
  4. Click Through Rate

Answer: D) Click Through Rate

Explanation:

CTR stands for Click Through Rate.


ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.