Google Chrome Multiple-Choice Questions (MCQs)

Google Chrome is a cross-platform web browser developed by Google.

Google Chrome MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Google Chrome. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Google Chrome.

List of Google Chrome MCQs

1. Google Chrome was launched in -

  1. 2006
  2. 2007
  3. 2008
  4. 2009

Answer: C) 2008

Explanation:

Google Chrome was launched in 2008.

Discuss this Question


2. ____, JavaScript, and Python are some of the programming languages used in Chrome's design and scripting.

  1. C
  2. C++
  3. Java
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

C, C++, Java, JavaScript, and Python are some of the programming languages used in Chrome's design and scripting.

Discuss this Question


3. What is the full form of FOSS?

  1. Free and open-source software
  2. Free and open-side software
  3. Full and open-side software
  4. Full and open-source software

Answer: A) Free and open-source software

Explanation:

The full form of FOSS is Free and open-source software.

Discuss this Question


4. With Google Chrome, you can manage bookmarks and settings, ____, and more.

  1. Sync your Google Account
  2. Manage Passwords
  3. Block malware
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

With Google Chrome, you can manage bookmarks and settings, sync your Google account, manage passwords, block malware, and more.

Discuss this Question


5. Using ____ technology, Chrome OS runs.

  1. Java
  2. C
  3. Linux kernel
  4. C++

Answer: C) Linux kernel

Explanation:

Using Linux kernel technology, Chrome OS runs.

Discuss this Question


Advertisement

6. In addition to operating on a wide range of working devices that have internet connections, ____ is an open-source operating system.

  1. Windows OS
  2. Linux- Kernel
  3. Kernel
  4. None

Answer: B) Linux- Kernel

Explanation:

In addition to operating on a wide range of working devices that have internet connections, Linux- Kernel is an open-source operating system.

Discuss this Question


7. A ____ was the first device to run Chrome OS.

  1. Chromenet
  2. Chromebook
  3. Chromesite
  4. Chromebrowse

Answer: B) Chromebook

Explanation:

A Chromebook was the first device to run Chrome OS.

Discuss this Question


8. Netbooks such as Chromebooks, which are inexpensive and have limited functionality, are used mostly for ____.

  1. Web pages
  2. Web Browsing
  3. Web sites
  4. Web nodes

Answer: B) Web Browsing

Explanation:

Netbooks such as Chromebooks, which are inexpensive and have limited functionality, are used mostly for web browsing.

Discuss this Question


9. Chromebook was launched in -

  1. 2010
  2. 2011
  3. 2012
  4. 2013

Answer: B) 2011

Explanation:

Chromebook was launched in 2011.

Discuss this Question


10. Feature(s) of Chrome OS -

  1. Easy Setup
  2. Intelligent Search
  3. Super Sync
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Features of Chrome OS -

  1. Easy Setup
  2. Intelligent Search
  3. Super Sync

Discuss this Question


Advertisement

11. Security measure(s) included in Chrome OS include:

  1. Google Security Chip
  2. Sandboxing Technique
  3. Safe Sharing
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Security measures included in Chrome OS include -

  1. Google Security Chip
  2. Sandboxing Technique
  3. Safe Sharing

Discuss this Question


12. In addition to ____, Flash can make an application, game, or webpage more visually appealing.

  1. Animations
  2. Interactive Content
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In addition to animations and interactive content, Flash can make an application, game, or webpage more visually appealing.

Discuss this Question


13. In addition to being able to be viewed over the Internet, flash also saves its work with a ____ extension.

  1. .PSD
  2. .PDF
  3. .FLV
  4. .MP3

Answer: C) .FLV

Explanation:

In addition to being able to be viewed over the Internet, flash also saves its work with a .FLV extension.

Discuss this Question


14. Bookmarks can be ____ in Google Chrome.

  1. Saved
  2. Imported
  3. Exported
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Bookmarks can be saved, imported, and exported in Google Chrome.

Discuss this Question


15. Browsers that are set to launch automatically as a result of a user clicking on a Web link or opening a Web document on the Web, for example, the homepage of an application, are called ____.

  1. Pre browsers
  2. Prerequisite browsers
  3. Default browsers
  4. None of the above

Answer: C) Default browsers

Explanation:

Browsers that are set to launch automatically as a result of a user clicking on a Web link or opening a Web document on the Web, for example, the homepage of an application, are called default browsers.

Discuss this Question


Advertisement

16. ____ is Apple's default browser and you cannot change it to Chrome or another browser, so Chrome can only be accessed from your home screen.

  1. Opera
  2. Microsoft Edge
  3. Safari
  4. Firefox

Answer: C) Safari

Explanation:

Safari is Apple's default browser and you cannot change it to Chrome or another browser, so Chrome can only be accessed from your home screen.

Discuss this Question


17. As part of Google Chrome, you are able to manage and sync your data by connecting your Google account to Chrome. You can also ____, manage search engines, and fulfill privacy and security concerns.

  1. Auto-fill passwords
  2. Payment methods and Addresses
  3. Modify the appearance of the browser
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

As part of Google Chrome, you are able to manage and sync your data by connecting your Google account to Chrome. You can also auto-fill passwords, payment methods, and addresses, modify the appearance of the browser, manage search engines, and fulfill privacy and security concerns.

Discuss this Question


18. A ____ window is a small portion of the GUI that displays while browsing the web.

  1. Taskbar
  2. Pin
  3. Pop-up
  4. Browser

Answer: C) Pop-up

Explanation:

A pop-up window is a small portion of the GUI that displays while browsing the web.

Discuss this Question


19. An ____ is a small software program or application that enhances the functionality of a browser.

  1. Extension
  2. Estimation
  3. ESC
  4. Enumeration

Answer: A) Extension

Explanation:

An extension is a small software program or application that enhances the functionality of a browser.

Discuss this Question


20. Chrome extensions can be disabled by simply flipping the ___ switch.

  1. Blue
  2. Red
  3. Green
  4. Orange

Answer: A) Blue

Explanation:

Chrome extensions can be disabled by simply flipping the blue switch.

Discuss this Question


Advertisement

21. With ____ Tool, you can rectify the targeted program or function that displays pop-up ads, changes your default browser, or changes your web engine without your awareness.

  1. Clean
  2. Chrome Cleanup
  3. Vanish
  4. Erase

Answer: B) Chrome Cleanup

Explanation:

With Chrome Cleanup Tool, you can rectify the targeted program or function that displays pop-up ads, changes your default browser, or changes your web engine without your awareness.

Discuss this Question


22. In Google Chrome, the Recent tab can be opened by -

  1. Ctrl + Shift + R
  2. Ctrl + Shift + W
  3. Ctrl + Shift + T
  4. Ctrl + Shift + U

Answer: C) Ctrl + Shift + T

Explanation:

In Google Chrome, the Recent tab can be opened by Ctrl + Shift + T.

Discuss this Question


23. A ____ is an alert or reminder sent by a website, application, or extension to the user.

  1. Remember
  2. Notification
  3. Attribute
  4. Tuple

Answer: B) Notification

Explanation:

A notification is an alert or reminder sent by a website, application, or extension to the user.

Discuss this Question


24. Screenshots are images showing the ____ contents of a screen.

  1. Invisible
  2. Visible
  3. Alternate
  4. None

Answer: B) Visible

Explanation:

Screenshots are images showing the visible contents of a screen.

Discuss this Question


25. On the top right of the screen, click the ____ dots to access the update option for Google Chrome.

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B) Three

Explanation:

On the top right of the screen, click the three dots to access the update option for Google Chrome.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.