Jackson Multiple-Choice Questions (MCQs)

In computing, Jackson is a high-performance JSON processor for Java. Its developers extol the combination of fast, correct, lightweight, and ergonomic attributes of the library. Wikipedia

Jackson MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Jackson. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Jackson.

List of Jackson MCQs

1. Which programming language is the foundation of the Jackson Library?

  1. Java
  2. Python
  3. Ruby
  4. C++
  5. C#

Answer: A) Java

Explanation:

Java is the foundation of the Jackson library.

Discuss this Question


2. Does Jackson support data binding?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, Jackson library supports the data binding concept.

Discuss this Question


3. How many ways does Jackson provide to process JSON?

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: D) 3

Explanation:

Jackson offers three methods for processing JSON:

  • Streaming API
  • Tree Model
  • Data Binding

Discuss this Question


4. Is Jackson library open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Jackson library is open-source and free to use.

Discuss this Question


5. Is there any additional library required by the Jackson library outside the JDK?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) No

Explanation:

Jackson library does not require any other library apart from JDK.

Discuss this Question


Advertisement

6. How many types of data binding does Jackson support?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: D) 2

Explanation:

Jackson library supports two types of binding:

  • Simple data binding
  • Full data binding

Discuss this Question


7. JSON is converted into Map, List, String, Number, Boolean, and null objects using ____ binding.

  1. Simple data binding
  2. Full data binding

Answer: A) Simple data binding

Explanation:

JSON is converted into Map, List, String, Number, Boolean, and null objects using Simple Data Binding.

Discuss this Question


8. The primary actor class in the Jackson library is ____?

  1. DataMapper
  2. JackonBinder
  3. ObjectMapper

Answer: C) ObjectMapper

Explanation:

The primary actor class in the Jackson library is ObjectMapper.

Discuss this Question


9. ____ Binding can convert JSON to any Java type and vice versa?

  1. Simple data binding
  2. Full data binding

Answer: B) Full data binding

Explanation:

Full Data Binding can convert JSON to any Java type and vice versa.

Discuss this Question


10. For constructing Tree Model, do we need the ____ class?

  1. DataMapper
  2. JackonBinder
  3. ObjectMapper

Answer: C) ObjectMapper

Explanation:

For constructing Tree Model, we need the ObjectMapper class.

Discuss this Question


Advertisement

11. The process of transforming a Java object into its JSON representation is known as ____?

  1. Deserialisation
  2. POJO
  3. ObjectMapper
  4. serialisation

Answer: D) serialisation

Explanation:

The process of transforming a Java object into its JSON representation is known as serialisation.

Discuss this Question


12. The process of turning a JSON string into a Java object is known as ____.

  1. Deserialisation
  2. POJO
  3. ObjectMapper
  4. serialisation

Answer: A) Deserialisation

Explanation:

The process of turning a JSON string into a Java object is known as deserialization.

Discuss this Question


13. ____ creates an in-memory tree representation of the JSON content.

  1. DataMapper
  2. Tree Model
  3. Streaming API
  4. Annotations

Answer: B) Tree Model

Explanation:

The tree Model creates an in-memory tree representation of the JSON content.

Discuss this Question


14. Which of the following annotations indicates which fields of a Java object, based on their values, should be included or omitted during serialization?

  1. @Json
  2. @JsonInclude
  3. @Include
  4. @IncludeJson

Answer: B) @JsonInclude

Explanation:

@JsonInclude annotations indicate which fields of a Java object, based on their values, should be included or omitted during serialization.

Discuss this Question


15. For constructing Tree Model, do we need the ____ class?

  1. DataMapper
  2. JackonBinder
  3. ObjectMapper

Answer: C) ObjectMapper

Explanation:

For constructing Tree Model, we need the ObjectMapper class.

Discuss this Question


Advertisement

16. @JsonTypeInfo, @JsonSubTypes comes under which type of annotations?

  1. Property Inclusion annotation
  2. General annotation
  3. Serialization
  4. Type handling

Answer: D) Type handling

Explanation:

Some of the type handling annotations are:@JsonTypeInfo, @JsonSubTypes.

Discuss this Question


17. Which of the following is the property inclusion annotation?

  1. @JsonCreator
  2. @JsonValue
  3. @JsonInclude
  4. All of the above

Answer: C) @JsonInclude

Explanation:

Some of the property inclusion annotations are:@JsonInclude, @JsonIgnore, @JsonAutoDetect.

Discuss this Question


18. @JsonCreator, @JacksonInject are which type of annotations?

  1. Serialization
  2. Deserialization
  3. Property Inclusion
  4. Type Handling

Answer: B) Deserialization

Explanation:

Some of the deserialization annotations are:@JsonCreator, @JacksonInject, @JsonSetter.

Discuss this Question


19. @JsonAnyGetter, @JsonGetter, @JsonValue are the which type of annotations?

  1. Serialization
  2. Deserialization
  3. Property Inclusion
  4. Type Handling

Answer: A) Serialization

Explanation:

Following are the serialization annotations:@JsonAnyGetter, @JsonGetter, @JsonValue, @JsonValue, @Serialize.

Discuss this Question


20. Which of the following annotations should be used to indicate the name of the POJO to be serialized?

  1. @JsonRoot
  2. @RootPojo
  3. @JsonRootName
  4. @RootObject

Answer: C) @JsonRootName

Explanation:

@JsonRootName annotations should be used to indicate the name of the POJO to be serialized.

Discuss this Question


Advertisement

21. What is POJO?

  1. Plain old java object
  2. Programming object java oriented
  3. Program oriented java object

Answer: A) Plain old java object

Explanation:

POJO stands for plain old java object.

Discuss this Question


22. Which of the following is the file extension of JSON?

  1. .csv
  2. .jackson
  3. .xml
  4. .json

Answer: D) .json

Explanation:

.json is the file extension of JSON.

Discuss this Question


23. Jackson library was created by ____?

  1. Tatrya Saloranta.
  2. Tatu Saloranta.
  3. Samoi Saloranta.

Answer: B) Tatu Saloranta.

Explanation:

Jackson library was created by Tatu Saloranta.

Discuss this Question


24. Which of the following companies use Jackson?

  1. Google
  2. IBM
  3. Netflix
  4. Amazon
  5. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following companies use Jackson:

  • Google
  • IBM
  • Netflix
  • Amazon

Discuss this Question


25. Which of the following are the alternative of Jackson?

  1. Gson
  2. Boon
  3. Json.simple
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following are the alternatives of Jackson:

  • Gson
  • Boon
  • Json.simple

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.