Phalcon Framework Multiple-Choice Questions (MCQs)

Phalcon is a PHP web framework that was released in 2012. It is based on the model–view–controller (MVC) pattern. Phalcon framework is an open-source framework and is licensed under the terms of the BSD License.

Phalcon Framework MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Phalcon Framework. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Phalcon Framework.

List of Phalcon Framework MCQs

1. Phalcon is a ____ framework?

  1. Java
  2. C++
  3. PHP
  4. Python
  5. JavaScript

Answer: C) PHP

Explanation:

Phalcon is a PHP framework.

Discuss this Question


2. Is Phalcon a full-stack open-source framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, Phalcon is a full-stack open-source framework.

Discuss this Question


3. Controller class names must have the suffix "____"?

  1. Control
  2. Controller
  3. Con
  4. Cont

Answer: B) Controller

Explanation:

Controller class names must have the suffix "controller".

Discuss this Question


4. Does Phalcon support both relational and non-relational databases?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, Phalcon supports both relational and non-relational databases.

Discuss this Question


5. Phalcon's ORM is written entirely in ____?

  1. C
  2. C++
  3. Python
  4. Java

Answer: A) C

Explanation:

Phalcon's ORM is written entirely in C.

Discuss this Question


6. The logic of the application is included in the ____ in MVC design?

  1. View
  2. Model
  3. Controller

Answer: B) Model

Explanation:

The logic of the application is included in the model in MVC design.

Discuss this Question


7. ____ are pieces of information that are shown to the end user?

  1. View
  2. Model
  3. Controller

Answer: A) View

Explanation:

Views are pieces of information that are shown to the end user.

Discuss this Question


8. Views in Phalcon are classified into how many types?

  1. 4
  2. 5
  3. 2
  4. 3

Answer: C) 2

Explanation:

Views in Phalcon are classified into two types −

  • Volt
  • phtml

Discuss this Question


9. Volt template is written in ____ language?

  1. Java
  2. Python
  3. C++
  4. C

Answer: D) C

Explanation:

The volt template is written in C language.

Discuss this Question


10. Volt is compiled to pure ____ code?

  1. C
  2. PHP
  3. C++
  4. Java

Answer: B) PHP

Explanation:

Volt is compiled into pure PHP code.

Discuss this Question


11. Phalcon views support ____ rendering?

  1. Hierarchical
  2. Default
  3. Linked
  4. All of the above

Answer: A) Hierarchical

Explanation:

Phalcon views support hierarchical rendering.

Discuss this Question


12. When the template engine is PHP, the extension. ____ is utilized?

  1. Volt
  2. .phtml
  3. Html

Answer: B) .phtml

Explanation:

When the template engine is PHP, the extension .phtml is utilized.

Discuss this Question


13. ____ cannot be used as a stand-alone component?

  1. Volt
  2. Html
  3. .phtml

Answer: C) .phtml

Explanation:

.phtml cannot be used as a stand-alone component.

Discuss this Question


14. Volt can be used as a stand-alone component? Yes or No

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, volt can be used as a stand-alone component.

Discuss this Question


15. Every web application router has how many modes?

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: C) 2

Explanation:

Every router in the web application has two modes:

  • MVC mode
  • Match-only mode

Discuss this Question


16. The ____ mode is best suited to dealing with MVC applications?

  1. MVC mode
  2. Match-only mode

Answer: A) MVC mode

Explanation:

The first mode is best suited to dealing with MVC applications.

Discuss this Question


17. ____ is a sort of code generation in which we direct it to a web application database, resulting in the creation of a simple CRUD (Create, Read, Update, Delete) application.

  1. Framing
  2. Constructor
  3. Scaffolding
  4. Bootstrap

Answer: C) Scaffolding

Explanation:

Scaffolding is a sort of code generation in which we direct it to a web application database, resulting in the creation of a simple CRUD (Create, Read, Update, Delete) application.

Discuss this Question


18. PHQL (Phalcon Query Language), sometimes known as ____?

  1. PhalconSQL
  2. PhalconQL
  3. PhalconSQLite

Answer: C) PhalconSQLite

Explanation:

PHQL (Phalcon Query Language), sometimes known as PhalconQL.

Discuss this Question


19. Tables are handled as ____ in the Phalcon query language?

  1. Models
  2. Attributes
  3. Class
  4. Frames

Answer: A) Models

Explanation:

Tables are handled as models in the Phalcon query language.

Discuss this Question


20. In the Phalcon query language columns are treated as ____?

  1. Frames attributes
  2. Query attributes
  3. class attributes
  4. Framing

Answer: C) class attributes

Explanation:

In the Phalcon query language and columns are treated as class attributes.

Discuss this Question


21. ____ aids in the movement of data across the various storage formats.

  1. Shifting
  2. Data Assets
  3. Data attributes
  4. Database migration

Answer: D) Database migration

Explanation:

Database migration aids in the movement of data across various storage formats.

Discuss this Question


22. Cookies are also known as ____.

  1. Search pies
  2. Browsers pies
  3. Browsers cookies
  4. Browsers Session

Answer: C) Browsers cookies

Explanation:

Cookies are also known as browser cookies.

Discuss this Question


23. How many types of cookies are there?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

There are two types of cookies:

  • Session cookies
  • Persistent cookies

Discuss this Question


24. Which of the following types of cookies remain on the browser and save the information until the browser is closed?

  1. Session cookies
  2. Persistent cookies

Answer: A) Session cookies

Explanation:

Session cookies remain on the browser and save the information until the browser is closed.

Discuss this Question


25. Which of the following cookies has a set lifespan and remains in the browser throughout that time?

  1. Session cookies
  2. Persistent cookies

Answer: B) Persistent cookies

Explanation:

Persistent cookies have a set lifespan and remain in the browser throughout that time.

Discuss this Question


26. ____ are server-side data storage that facilitates user interaction with a website or online application?

  1. Cookies
  2. Data
  3. Session

Answer: C) Session

Explanation:

Sessions are server-side data storage that facilitates user interaction with a website or online application.

Discuss this Question


27. Phalcon is based upon which of the following architecture?

  1. MVVM
  2. MVC
  3. Layered architecture
  4. Client-server architecture

Answer: B) MVC

Explanation:

Phalcon is based on MVC architecture.

Discuss this Question


28. What is ODM?

  1. Object data model
  2. Oriented data model
  3. Object document model
  4. Oriented data model

Answer: C) Object document model

Explanation:

ODM stands for object document model.

Discuss this Question


29. What is CSRF?

  1. Cross-system response forgery
  2. Cross-security request forgery
  3. Combine security response forgery
  4. Combine secure request forgery

Answer: B) Cross-security request forgery

Explanation:

CSRF stands for Cross security request forgery.

Discuss this Question


30. ____ is an attack that compels authorized web application users to undertake undesirable activities?

  1. CSRF
  2. Hashing
  3. Session loss
  4. Cookie damage

Answer: A) CSRF

Explanation:

CSRF is an attack that compels authorized web application users to undertake undesirable activities.

Discuss this Question


31. A ____ is a component in Phalcon that is in charge of loading classes and files depending on their namespaces or prefixes.

  1. Injector
  2. Launcher
  3. Per-loader
  4. Loader

Answer: D) Loader

Explanation:

A loader is a component in Phalcon that is in charge of loading classes and files depending on their namespaces or prefixes.

Discuss this Question


32. The ____ class provides access to the Phalcon loader?

  1. Phalcon/Loader
  2. PhalconLoad
  3. Phalcon/pre-Loader

Answer: A) Phalcon/Loader

Explanation:

The Phalcon/Loader class provides access to the Phalcon loader.

Discuss this Question


33. The autoloader is registered with the PHP SPL autoloader using which of the following method?

  1. Create()
  2. Linked()
  3. Register()
  4. Loaded()

Answer: C) Register()

Explanation:

The autoloader is registered with the PHP SPL autoloader using the register() method.

Discuss this Question


34. ____ is a portable, tiny platform for app development and deployment.

  1. Nanobox
  2. Framebox
  3. Nanocontainer

Answer: A) Nanobox

Explanation:

Nanobox is a portable, tiny platform for app development and deployment.

Discuss this Question


35. ____ is an object-oriented array?

  1. Phalcon\Array
  2. Phalcon\Collection
  3. Phalcon\Countables
  4. Phalcon\map

Answer: B) Phalcon\Collection

Explanation:

Phalcon\Collection is an object-oriented array.

Discuss this Question




👇 More MCQs (Category-Wise) 👇

Web Technologies MCQs

Computer Science Subjects MCQs

Databases MCQs

Programming MCQs

Testing Software MCQs

Digital Marketing Subjects MCQs

Cloud Computing Softwares MCQs

AI/ML Subjects MCQs

Engineering Subjects MCQs

Office Related Programs MCQs

Commerce MCQs

Graphic Design Softwares MCQs

General Knowledge (GK) MCQs

Class-wise MCQs

Others

Comments and Discussions!

Load comments ↻





Copyright © 2024 www.includehelp.com. All rights reserved.