FuelPHP Multiple-Choice Questions (MCQs)

FuelPHP is a free, open source framework that provides ready-to-use frontend components that you can easily combine to build responsive web interfaces.

FuelPHP MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of FuelPHP. Practice these MCQs to test and enhance your skills on FuelPHP.

List of FuelPHP MCQs

1. Is FuelPHP open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, FuelPHP is free and open-source.

Discuss this Question


2. FuelPHP is written in which of the following language?

  1. Python
  2. C++
  3. PHP
  4. JavaScript

Answer: C) PHP

Explanation:

FuelPHP is written in PHP language.

Discuss this Question


3. Which of the following architecture does FuelPHP follow?

  1. MVC
  2. MVP
  3. HMVC

Answer: C) HMVC

Explanation:

FuelPHP follows HMVC architecture i.e., Hierarchical Model-View-Controller.

Discuss this Question


4. Does FuelPHP follow object-oriented concepts?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

FuelPHP is purely an object-oriented approach.

Discuss this Question


5. ____ is a meta-programming technique used to create database operations?

  1. Scaffolding
  2. Shell
  3. Kroobe

Answer: A) Scaffolding

Explanation:

Scaffolding is a meta-programming technique used to create database operations.

Discuss this Question


Advertisement

6. ____ is a command line program that may be used to aid speed up development?

  1. CLI
  2. Oil
  3. CommandI
  4. All of the above

Answer: B) Oil

Explanation:

Oil is a command line program that may be used to aid speed up development.

Discuss this Question


7. ____ is the business entity of the application?

  1. View
  2. Model
  3. Controller

Answer: B) Model

Explanation:

The model is the business entity of the application.

Discuss this Question


8. ____ is the presentation layer of the MVC application?

  1. View
  2. Model
  3. Controller

Answer: A) View

Explanation:

View is the presentation layer of the MVC application.

Discuss this Question


9. The ____ class serves as an object wrapper for "views," abstracting all view code away from the controller?

  1. View
  2. Model
  3. Controller
  4. Presenter

Answer: D) Presenter

Explanation:

The Presenter class serves as an object wrapper for "views," abstracting all view code away from the controller.

Discuss this Question


10. Is the Package and module the same thing in FuelPHP?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

A Package is distinct from a Module in that it does not contain any web pages or partial web pages.

Discuss this Question


Advertisement

11. Suppose you want to create a new project named as a student in FuelPHP then which of the following commands would you use?

  1. Create Student
  2. Oil create project Student
  3. Create project student
  4. Oil create student

Answer: D) Oil create student

Explanation:

Oil create student would be the correct command.

Discuss this Question


12. Which of the following folders in FuelPHP contains all the PHP files?

  1. Public
  2. Fuel
  3. Oil
  4. Views

Answer: B) Fuel

Explanation:

The fuel folder contains all the PHP files.

Discuss this Question


13. Which of the following folders contains all assets that can be accessed directly through the browser, such as JavaScript, CSS, pictures, and so on?

  1. Public
  2. Static
  3. Oil
  4. Views

Answer: A) Public

Explanation:

Public folder contains all assets that can be accessed directly through the browser, such as JavaScript, CSS, pictures, and so on.

Discuss this Question


14. In which of the following folder/file Fuel framework itself lives?

  1. Fuel/app/config
  2. Fuel/config
  3. Fuel/core
  4. Fuel/packages

Answer: C) Fuel/core

Explanation:

The fuel/core folder/file is where the Fuel framework itself lives.

Discuss this Question


15. Which of the following controllers can be used to wrap your view in a layout with a header, footer, sidebar, etc?

  1. Base controller
  2. Template controller
  3. Rest controller
  4. Hybrid controller

Answer: B) Template controller

Explanation:

Template controller can be used to wrap your view in a layout with a header, footer, sidebar, etc.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which of the following controllers has pre-defined support for REST API programming?

  1. Base controller
  2. Template controller
  3. Rest controller
  4. Hybrid controller

Answer: C) Rest controller

Explanation:

The rest controller has built-in functionality for REST API development.

Discuss this Question


17. The ____ controller combines the capabilities of the REST and Template controllers into a single base controller.

  1. Base controller
  2. Template controller
  3. Rest controller
  4. Hybrid controller

Answer: D) Hybrid controller

Explanation:

The hybrid controller combines the capabilities of the REST and Template controllers into a single base controller.

Discuss this Question


18. Error 404 is shown when ____?

  1. when HttpNoAccessException is found.
  2. when the page is not found.
  3. when HttpServerErrorException is found.

Answer: B) when the page is not found.

Explanation:

Error code 404 is displayed when the page is not found.

Discuss this Question


19. Error 500 is shown when ____?

  1. when HttpNoAccessException is found.
  2. when the page is not found.
  3. when HttpServerErrorException is found.

Answer: C) when HttpServerErrorException is found.

Explanation:

Error code 500 throws when HttpServerErrorException is found.

Discuss this Question


20. How many methods does the Request class in FuelPHP provide to get the details of the HTTP request?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: C) 3

Explanation:

The request class provides three methods to get the details of the HTTP request. They are as follows:

  • Active
  • Param
  • Params

Discuss this Question


Advertisement

21. Which of the following Request class method is a static method that returns the active HTTP request?

  1. Active
  2. Param
  3. Params

Answer: A) Active

Explanation:

Active method is a static method that returns the active HTTP request.

Discuss this Question


22. Which of the following Request class methods returns the value of the specified parameter?

  1. Active
  2. Param
  3. Params

Answer: B) Param

Explanation:

The param method returns the value of the specified parameter.

Discuss this Question


23. Which of the following Request class methods returns all the parameters as an array?

  1. Active
  2. Param
  3. Params

Answer: C) Params

Explanation:

Params Request class method returns all the parameters as an array.

Discuss this Question


24. How many arguments does the Response class provide in FuelPHP to create the HTTP response?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: C) 3

Explanation:

The response class provides three arguments to create the HTTP response:

  • $Body
  • $status_code
  • $headers

Discuss this Question


25. Which of the following Response class methods is the same as the response class constructor?

  1. Forge
  2. Redirect
  3. Set_status
  4. a.url

Answer: A) Forge

Explanation:

Forge Response class method is the same as the response class constructor.

Discuss this Question


26. Is the redirect and redirect_back method both the same?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

They are not the same, redirect_back method redirects to the previous page whereas, the redirect method is to a specific URL.

Discuss this Question


27. Which of the following methods offers an option to set the HTTP status code?

  1. Status
  2. Set
  3. Set_status
  4. Custom_status

Answer: C) Set_status

Explanation:

set_status method offers an option to set the HTTP status code.

Discuss this Question


28. Which of the following methods offers an option to set the HTTP headers?

  1. Setup_headers
  2. Set_header
  3. header

Answer: B) Set_header

Explanation:

set_header method offers an option to set the HTTP headers.

Discuss this Question


29. Among set_header and set_headers which of the following methods delivers an option to set multiple headers using an array?

  1. set_header
  2. set_headers

Answer: B) set_headers

Explanation:

set_headers method delivers an option to set multiple headers using an array.

Discuss this Question


30. Which of the following methods permits access to the previous set of header information?

  1. Previous_header
  2. Last_header
  3. Get_header

Answer: C) Get_header

Explanation:

get_header method permits access to the previous set of header information.

Discuss this Question


Advertisement

31. Which of the following separates the application logic from the presentation logic?

  1. View
  2. Controller
  3. Model
  4. Presenter

Answer: A) View

Explanation:

Views separate the application logic from the presentation logic.

Discuss this Question


32. set_global method in FuelPHP is a global method or a static method?

  1. Global
  2. Static

Answer: B) Static

Explanation:

set_global in FuelPHP is a static method.

Discuss this Question


33. Which of the following view methods gets the value of one or more variables?

  1. Get
  2. Get_var
  3. Var_get

Answer: A) Get

Explanation:

Get method to get the value of one or more variables.

Discuss this Question


34. Does FuelPHP support Nested views?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, FuelPHP supports nested views.

Discuss this Question


35. When the controller has finished processing the input and the business logic, it transmits the control to the ____?

  1. Model
  2. Presenter
  3. Launcher

Answer: B) Presenter

Explanation:

When the controller has finished processing the input and the business logic, it transmits the control to the Presenter.

Discuss this Question


36. Which of the following databases does FuelPHP support?

  1. MySQL
  2. MySQLi
  3. PDO.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

FuelPHP supports: MySQL, MySQLi, and PDO.

Discuss this Question


37. The ____ is the most basic way for an application to access a database?

  1. DB API
  2. DB QUERY
  3. DB CLASS

Answer: C) DB CLASS

Explanation:

The DB class is the most basic way for an application to access a database.

Discuss this Question


38. Which of the following DB class methods creates and returns the new Database_Connection instance?

  1. Instance
  2. Query
  3. Select
  4. Create

Answer: A) Instance

Explanation:

The instance DB class method creates and returns the new Database_Connection instance.

Discuss this Question


39. Suppose you want all the data from the table named as a student then which of the following syntax you will use?

  1. $query = DB:query('SELECT * FROM 'student'');
  2. $query = DB::query('SELECT * FROM 'student'');
  3. $query = ::query('SELECT * FROM 'Student'');

Answer: B) DB::query('SELECT * FROM 'student'');

Explanation:

$query = DB::query('SELECT * FROM 'student''); is the correct syntax.

Discuss this Question


40. If you want to get the last executed query then which of the following DB class methods you will use?

  1. Previous_query
  2. Last
  3. Last_query

Answer: C) Last_query

Explanation:

The last_query method is used to get the last executed query.

Discuss this Question


41. Which of the following is the correct syntax to use for the update method?

  1. $query = DB::update('student');
  2. $query = $DB:update('student');
  3. $query = DB::$update('student');

Answer: B) $query = $DB:update('student');

Explanation:

$query = DB::update('student'); is the correct syntax.

Discuss this Question


42. Which of the following methods is used to set a variable to the parameter defined in the Query object?

  1. Data
  2. Select
  3. Bind

Answer: C) Bind

Explanation:

The bind method is used to set a variable to the parameter defined in the Query object.

Discuss this Question


43. The ____ class allows you to manage and conduct regular database operations?

  1. DB class
  2. Query builder API
  3. DBUtil

Answer: C) DBUtil

Explanation:

The DBUtil class allows you to manage and conduct regular database operations.

Discuss this Question


44. How many classes does FuelPHP provide to perform Form programming?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B) 3

Explanation:

FuelPHP provides three classes, Form, Fieldset, and Input, to perform Form programming.

Discuss this Question


45. Which of the following methods is used to create a new form?

  1. Open()
  2. New()
  3. Create()

Answer: A) Open()

Explanation:

Open() method is used to create a new form.

Discuss this Question


46. Which of the following methods simply closes the form?

  1. Del()
  2. Delete()
  3. End()
  4. Close()

Answer: D) Close()

Explanation:

Close() method simply closes the form.

Discuss this Question


47. Which of the following methods returns the HTTP protocol used in the request?

  1. Used_IP
  2. IP
  3. Protocol
  4. Used_protocol

Answer: C) Protocol

Explanation:

The protocol method returns the HTTP protocol used in the request.

Discuss this Question


48. ____ provides an object-oriented way to create a form?

  1. Fieldset
  2. Forms
  3. Inputs

Answer: A) Fieldset

Explanation:

Fieldset provides an object-oriented way to create a form.

Discuss this Question


49. Which of the following methods sets the initial value of the fields in the fieldset using a model instance?

  1. Model
  2. Populate
  3. Repopulate
  4. Validation

Answer: B) Populate

Explanation:

Populate method sets the initial value of the fields in the fieldset using model instances.

Discuss this Question


50. Which class in FuelPHP handles the uploading of files?

  1. Upload
  2. Load
  3. Get_load
  4. Up_load

Answer: A) Upload

Explanation:

The upload class in FuelPHP handles the uploading of files.

Discuss this Question


51. Which of the following methods determines whether the request is AJAX or not?

  1. Isajax
  2. Ajax_file
  3. Is_ajax
  4. Ajax_req

Answer: C) Is_ajax

Explanation:

is_ajax method determines whether the request is AJAX or not.

Discuss this Question


52. Which of the following methods allows you to build a new theme?

  1. Creates
  2. New
  3. Theme
  4. Instance

Answer: D) Instance

Explanation:

The instance method allows you to build a new theme.

Discuss this Question


53. Suppose you want to set the active theme then which of the following methods you would use?

  1. Set_active
  2. Active
  3. Use_active

Answer: B) Active

Explanation:

Active method is used to set the active theme.

Discuss this Question


54. ____ are an excellent method to create reusable online functionality such as a blog, album, chat, and so on?

  1. Presenter
  2. Themes
  3. Packages
  4. Modules

Answer: D) Modules

Explanation:

Modules are an excellent method to create reusable online functionality such as a blog, album, chat, and so on.

Discuss this Question


55. Are packages and modules the same thing?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

Packages are not straight online functions like a blog or an album. Instead, it is a collection of functions, such as email processing.

Discuss this Question


56. ____ allows client-side data storage but only supports a limited amount of data?

  1. Cookies
  2. Session

Answer: A) Cookies

Explanation:

Cookie allows client-side data storage but only supports a limited amount of data.

Discuss this Question


57. ____ stores data on the server and can handle a big quantity of data?

  1. Cookies
  2. Session

Answer: B) Session

Explanation:

Session stores data on the server and can handle a big quantity of data.

Discuss this Question


58. Cookies are created, assigned, and deleted using the ____ class?

  1. Session
  2. Create_cookies
  3. Cookies
  4. Cookie

Answer: D) Cookie

Explanation:

Cookies are created, assigned, and deleted using the Cookie class.

Discuss this Question


59. Which of the following cookie class methods is used to create a Cookie variable?

  1. Create()
  2. Set()
  3. Use()
  4. New()

Answer: B) Set()

Explanation:

To create a Cookie variable, use the set method.

Discuss this Question


60. A Cookie variable is read using which of the following cookie class methods?

  1. Read()
  2. Instance()
  3. Get()

Answer: C) Get()

Explanation:

A Cookie variable is read using the get method.

Discuss this Question


61. To keep the application's state, FuelPHP offers the ____ class?

  1. Session
  2. State
  3. Public
  4. Assemble

Answer: A) Session

Explanation:

To keep the application's state, FuelPHP offers the Session class.

Discuss this Question


62. Which of the following session class methods returns a default or a specific instance?

  1. This
  2. Instance
  3. Get
  4. Set

Answer: B) Instance

Explanation:

The instance method returns either a generic or a particular instance.

Discuss this Question


63. With which of the following session class methods you may create a new session?

  1. New()
  2. Start
  3. Creates()

Answer: C) Creates()

Explanation:

You may create a new session using the create method.

Discuss this Question


64. To terminate an existing session, which of the following session class methods is used?

  1. Del()
  2. Delete()
  3. End()
  4. Destroy()

Answer: D) Destroy()

Explanation:

To terminate an existing session, use the destroy method.

Discuss this Question


65. The ____ method allows you to obtain session key components?

  1. Unique
  2. Session
  3. Key
  4. All

Answer: C) Key

Explanation:

The key method allows you to obtain session key components.

Discuss this Question


66. Which of the following returns a new event object?

  1. New
  2. Forge
  3. Instance

Answer: B) Forge

Explanation:

Forge method returns a new event object.

Discuss this Question


67. Which of the following methods set the mail's priority?

  1. Set()
  2. Set_mail()
  3. Set_priority()
  4. Priority()

Answer: D) Priority()

Explanation:

The priority method sets the mail's priority.

Discuss this Question


68. Profiling is ____ by default?

  1. Enabled
  2. Disabled

Answer: B) Disabled

Explanation:

Profiling is disabled by default.

Discuss this Question


69. Which of the following profiler class methods simply add a log entry to the profiler?

  1. Console()
  2. Log()
  3. CLI()

Answer: A) Console()

Explanation:

The console method simply adds a log entry to the profiler.

Discuss this Question


70. HttpServerErrorException class handles ____?

  1. Server error
  2. Handle the unknown requests.
  3. Handle the access violations.

Answer: A) Server error

Explanation:

HttpServerErrorException class handles server errors.

Discuss this Question


71. HttpNoAccessException class ____?

  1. Server error
  2. Handle the unknown requests.
  3. Handle the access violations.

Answer: C) Handle the access violations.

Explanation:

HttpNoAccessException class Handles the access violations.

Discuss this Question


72. Do We need to install ____ before we can develop a unit test for the FuelPHP framework?

  1. Test
  2. PHP TEST
  3. PHPUnit

Answer: C) PHPUnit

Explanation:

We need to install PHPUnit before we can develop a unit test for the FuelPHP framework.

Discuss this Question


73. Which of the following commands runs all the tests in the directory?

  1. $ php oil run
  2. $ php oil test
  3. $ php test run
  4. $ php all test

Answer: B) $ php oil test

Explanation:

$ php oil test command runs all the tests in the directory.

Discuss this Question


74. Which of the following is the alternative to FuelPHP?

  1. Laravel
  2. Angular
  3. CakePHP
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following are the alternatives of FuelPHP:

  • Laravel
  • Angular
  • CakePHP

Discuss this Question


75. Which of the following companies are using FuelPHP?

  1. Amitum
  2. Spookies
  3. InventoryBase
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following companies used FuelPHP: Amitum, Spookies, and InventoryBase.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.