Agile Methodology Multiple-Choice Questions (MCQs)

The Agile methodology is a way to manage a project by breaking it up into several phases. It involves constant collaboration with stakeholders and continuous improvement at every stage.

Agile Methodology MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Agile Methodology. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Agile Methodology.

List of Agile Methodology MCQs

1. What is agile methodology?

  1. Agile methodology is a sequential approach to software development.
  2. Agile methodology is an iterative approach to software development.
  3. Agile methodology is a circular approach to software development.
  4. Agile methodology is a prototype approach to software development.

Answer: B) Agile methodology is an iterative approach to software development.

Explanation:

An agile methodology is an iterative approach to software development.

Discuss this Question


2. When agile methodology was introduced?

  1. 2001
  2. 2009
  3. 2000
  4. 2004

Answer: A) 2001

Explanation:

Agile methodology was introduced in the year 2001.

Discuss this Question


3. How much time does each iteration in agile methodology take?

  1. 1-2 weeks
  2. 2-3 weeks
  3. 1-4 weeks
  4. 1-2 months

Answer: C) 1-4 weeks

Explanation:

Agile methodology's each iteration takes approx. 1-4 weeks of the time interval.

Discuss this Question


4. Does agile methodology ask user's feedback?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Agile methodologies frequently ask for user's feedback.

Discuss this Question


5. How many roles are there in agile methodology?

  1. 3
  2. 2
  3. 4
  4. 5

Answer: B) 2

Explanation:

Agile methodology consists of two roles: Scrum master and Product owner.

Discuss this Question


Advertisement

6. Which of the following are the responsibilities of a Scrum master role in agile methodology?

  1. Scrum master is a team leader.
  2. Scrum master helps other members included in the project to work with agile methodology.
  3. Scrum master is responsible for planning meetings regularly.
  4. All of the above.

Answer: D) All of the above

Explanation:

In Agile methodology, a scrum master is a team leader who is responsible for cooperating with the customer as well as the team members so that project meets the requirement. The scrum master is also responsible for planning regular meet-ups, reviewing the agile process, daily calls, etc.

Discuss this Question


7. Which of the following are the responsibilities of a Product owner role in agile methodology?

  1. Product owner explains the requirements of the project.
  2. Product owner also takes part in meetings and daily stand-up calls.
  3. Product owners fix the final release date of the project.
  4. All of the above.

Answer: D) All of the above

Explanation:

In Agile methodology, the Product owner is the one who wants his application to be built. It explains his project requirement, also in every iteration product owner plays a huge role. It is the project owner who sets the deadline according to his business requirement.

Discuss this Question


8. Do you think user requirements and tasks are both the same?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

User requirement tells what the customer wants in the project, and how we achieve that requirement comes under task.

Discuss this Question


9. Do you think the agile methodology is best suitable for a small development project?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

No, agile methodology is not best suited for small development projects.

Discuss this Question


10. Which of the following is/are the advantages of using agile methodology?

  1. Customer is satisfied.
  2. Application’s development is rapid.
  3. Last-moment changes are also accepted.
  4. All of the above.

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following are the advantages of agile methodology: Customer is satisfied, Application's development is rapid, Last moment changes are also accepted, and regular meet-ups.

Discuss this Question


Advertisement

11. Can you fix the error in the middle of the project in agile methodology?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, if any error occurred in the middle of the project, we can easily manage them in agile methodology, but in the case of a waterfall model this cannot be done.

Discuss this Question


12. Does every iteration in agile methodology go through a testing phase?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, every iteration in agile methodology goes through a separate testing phase.

Discuss this Question


13. In which model testers and developers work together in the project?

  1. Agile model
  2. Waterfall model

Answer: A) Agile model

Explanation:

In the agile model, testers and developers work together in the project as testing is performed after every iteration, whereas in the waterfall model testing is performed once all the phases are completed.

Discuss this Question


14. Agile project management is classified into how many frameworks?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

Agile project management is classified into 2 frameworks: Scrum and Kanban.

Discuss this Question


15. Which framework helps the team to work together?

  1. Scrum
  2. Kanban

Answer: A) Scrum

Explanation:

Scrum framework helps the team to work together.

Discuss this Question


Advertisement

16. ____ defines a set of consultations and tools that work in to aid teams' structure and accomplish their work.

  1. Scrum
  2. Kanban

Answer: A) Scrum

Explanation:

Scrum framework defines a set of consultations and tools that work in to aid teams' structure and accomplish their work.

Discuss this Question


17. A product is built in a series of repetitions called ____

  1. Scrum
  2. Kanban
  3. Sprints

Answer: C) Sprints

Explanation:

A product is built in a series of repetitions called Sprints.

Discuss this Question


18. ____is a framework that is used to execute agile software development. It also involves real-time communication of capacity and full transparency of work.

  1. Scrum
  2. Kanban
  3. Sprints

Answer: B) Kanban

Explanation:

Kanban is a framework that is used to execute agile software development. It also involves real-time communication of capacity and full transparency of work.

Discuss this Question


19. How many components does the Kanban board have?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: C) 5

Explanation:

Kanban board has 5 components: Visual signals, columns, work-in-progress limits, a commitment point, and a delivery point.

Discuss this Question


20. Are agile and scrums the same?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

Agile is the approach by which we complete software development whereas scrum is a framework with the help of which teams work together.

Discuss this Question


Advertisement

21. What do you mean by FDD in agile methodology?

  1. Feature development driven
  2. Feature-driven development
  3. Feature dynamic development
  4. Feature development dynamic

Answer: B) Feature-driven development

Explanation:

FDD stands for feature-driven development which mainly focuses on the designing and building features of the project.

Discuss this Question


22. What do you mean by DSDM in agile methodology?

  1. Dynamic system development methodology
  2. Development of system dynamic development
  3. Dynamic software development method

Answer: C) Dynamic software development method

Explanation:

DSDM stands for dynamic software development method. It is a kind of Rapid application development approach but provides an agile delivery framework.

Discuss this Question


23. How many phases does DSDM consist of?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 7

Answer: D) 7

Explanation:

DSDM projects consist of seven phases: Pre-project, Feasibility Study, Business Study, Functional Model Iteration, Design and build Iteration, Implementation, and Post-project.

Discuss this Question


24. What is SAFe in agile methodology?

  1. Scaled agile framework
  2. Social agile framework
  3. Scrum agile framework

Answer: A) Scaled agile framework

Explanation:

SAFe stands for scaled agile framework, it is a framework that scales agile in large organizations.

Discuss this Question


25. Which of the following are involved in releasing the plan?

  1. Product owner
  2. Scrum master
  3. Development team
  4. Stakeholders
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Following are involved in releasing the plan: product owner, scrum master, development team, and stakeholders.

Discuss this Question


26. Which of the following consist of the rapid explanation of all the functionalities desired in the product?

  1. User manual
  2. Documentation
  3. Product backlog
  4. All of the above

Answer: C) Product backlog

Explanation:

Agile product backlog consists of the rapid explanation of all the functionalities desired in the product.

Discuss this Question


27. Which chart represents the amount of work done in the project?

  1. Burn-up chart
  2. Burn down chart

Answer: A) Burn-up chart

Explanation:

Burn up chart describes the amount of work down on the project.

Discuss this Question


28. Which chart represents the amount of work remaining in the project?

  1. Burn-up chart
  2. Burn down chart

Answer: B) Burn down chart

Explanation:

Burn down chart describes the amount of work left/remaining in the project.

Discuss this Question


29. Are daily stand-ups important in agile methodology?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

In agile methodology, daily stand-up calls are really important as all the progress is discussed over here, moreover if anyone has any doubt related to any requirement they can ask here.

Discuss this Question


30. Which of the following frameworks are used in agile methodology?

  1. FDD
  2. Kanban
  3. Scrum
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Kanban, scrum, and FDD are the most popular framework which is used in agile methodology.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.