CherryPy Multiple-Choice Questions (MCQs)

CherryPy is an object-oriented web application framework using the Python programming language. It is designed for rapid development of web applications by wrapping the HTTP protocol but stays at a low level and does not offer much more than what is defined in RFC 7231. (Wikipedia)

CherryPy MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of CherryPy. Practice these MCQs to test and enhance your skills on CherryPy.

List of CherryPy MCQs

1. CherryPy is a web framework of ____?

  1. Python
  2. C
  3. Java
  4. All of the above

Answer: A) Python

Explanation:

CherryPy is a web framework of Python.

Discuss this Question


2. Who developed CherryPy?

  1. James Gosling
  2. Dennis Ritchie
  3. Guido van Rossum
  4. Remi Delon

Answer: D) Remi Delon

Explanation:

CherryPy Developed by Remi Delon.

Discuss this Question


3. In which year CherryPy was developed?

  1. 2009
  2. 2001
  3. 2002
  4. 2003

Answer: C) 2002

Explanation:

CherryPy is a web framework that was developed in the year 2002.

Discuss this Question


4. Which of the following uses CherryPy Framework?

  1. Netflix
  2. Amazon Prime
  3. Hulu
  4. Both A and C
  5. Only B
  6. Only C

Answer: D) Both A and C

Explanation:

Netflix and HULU use CherryPy.

Discuss this Question


5. When was CherryPy's first version released?

  1. In June 2002
  2. In January 2002
  3. In December 2002
  4. In November 2002

Answer: A) In June 2002

Explanation:

CherryPy's first version was released in June 2002.

Discuss this Question


6. Is CherryPy an open-source framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy is an open-source framework.

Discuss this Question


7. Does CherryPy follow object-oriented concepts?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy is an object-oriented python framework.

Discuss this Question


8. Does CherryPy allow users to perform CRUD operations?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy allows us to perform CRUD operations and we can also manage the project from anywhere.

Discuss this Question


9. Does CherryPy follow the MVC architecture?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy follows the MVC architecture.

Discuss this Question


10. Does CherryPy have its production-ready HTTP server to host your application?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy has its production-ready HTTP server to host your application.

Discuss this Question


11. Which of the following are the features of CherryPy?

  1. Simplicity
  2. Open-source
  3. Community help
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Features of CherryPy are as follows:

  • CherryPy is very simple to use and understand as it is a python framework.
  • CherryPy is an open-source project that means anyone, anywhere on the internet can use this and can download this for free.
  • It has a devoted community that provides complete support.

Discuss this Question


12. Using which of the following ways can you install CherryPy?

  1. Using a Tarball
  2. Using easy_install
  3. Using Subversion
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Using any of the following ways you can install CherryPy:
Using a Tarball, using easy_install, Using Subversion.

Discuss this Question


13. A ____ is a compressed archive of files or a directory?

  1. Tarball
  2. Directory
  3. Subversion
  4. All of the above

Answer: A) Tarball

Explanation:

A Tarball is a compressed archive of files or a directory.

Discuss this Question


14. In which of the following situations, it is suggested to install CherryPy using Subversion?

  1. To fix bugs in the previous release.
  2. When the developer is working on CherryPy.
  3. When a branch from the main branch in the versioning control repository is requested by the user.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

It is suggested to install CherryPy using Subversion, in the following situations:

  • To fix bugs in the previous release.
  • When the developer is working on CherryPy.
  • When a branch from the main branch in the versioning control repository is requested by the user.

Discuss this Question


15. ____ is the component that facilitates one or more applications?

  1. Application
  2. Application server
  3. Web server
  4. Web application server

Answer: B) Application server

Explanation:

The application server is the component that facilitates one or more applications.

Discuss this Question


16. Which of the following is known to be a hybrid of a web server and an application server?

  1. Application
  2. Application server
  3. Web server
  4. Web application server

Answer: D) Web application server

Explanation:

A web application server is a hybrid of a web server and an application server.

Discuss this Question


17. ____ is a connector for something like the HTTP protocol?

  1. Application
  2. Application server
  3. Web server
  4. Web application server

Answer: C) Web server

Explanation:

A web server is a connector for something like the HTTP protocol.

Discuss this Question


18. Which of the following is known to be a piece of software that involves the collection of data?

  1. Application
  2. Application server
  3. Web server
  4. Web application server

Answer: A) Application

Explanation:

An application is a piece of software that involves the collection of data.

Discuss this Question


19. Which of the following keeps track of requests and responses?

  1. Application
  2. Application server
  3. Web server
  4. Web application server

Answer: C) Web server

Explanation:

The web server keeps track of requests and responses.

Discuss this Question


20. Which of the following functions starts the web server in CherryPy?

  1. cherryPy.server.initiate()
  2. cherryPy.server.quickstart()
  3. cherryPy.server.start()

Answer: B) cherryPy.server.quickstart()

Explanation:

cherryPy.server.quickstart() function starts the web server in CherryPy.

Discuss this Question


21. Which of the following are the responsibilities of the internal engine of Cherry?

  1. Creation of request and response objects.
  2. Management of request and response objects.
  3. Controlling the CherryPy process.
  4. Managing the CherryPy process.
  5. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Following are the responsibilities of the internal engine Cherry:

  • Creation of request and response objects.
  • Management of request and response objects.
  • Controlling the CherryPy process.
  • Managing the CherryPy process.

Discuss this Question


22. Does CherryPy have its configuration system?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy has its configuration system.

Discuss this Question


23. If a client states that it supports ____, it must include a header field in any request by using the protocol version?

  1. HTTP
  2. HTTP/1.1
  3. HTTP/1.0

Answer: B) HTTP/1.1

Explanation:

If a client states that it supports HTTP/1.1, it must include a header field in any request by using the protocol version.

Discuss this Question


24. Which of the following are the thread data containers in CherryPy?

  1. CherryPy.response
  2. CherryPy.request
  3. CherryPy.client
  4. Cherry.server
  5. Both A and B
  6. Both C and D

Answer: E) Both A and B

Explanation:

CherryPy.response and CherryPy.request are the thread data containers in CherryPy.

Discuss this Question


25. CherryPy is centered around the concept of ____?

  1. Single threading
  2. Multithreading
  3. User-level threading

Answer: B) Multithreading

Explanation:

CherryPy is centered around the concept of multithreading.

Discuss this Question


26. HTTP supports how many types of authentications?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

HTTP supports 2 types of authentications: Basic and digest.

Discuss this Question


27. In which of the following HTTP authentications, the user submits the credential in clear text with minimal authentication, thus any potential hacker who sees the request may read the password?

  1. Basic
  2. Digest.

Answer: A) Basic

Explanation:

In Basic authentication, the user submits the credential in clear text with minimal authentication, thus any potential hacker who sees the request may read the password.

Discuss this Question


28. How many arguments are there in basic authentication tools?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: C) 3

Explanation:

Basic authentication tools have three arguments: Realm, Users, and encrypt.

Discuss this Question


29. Which of the following functions returns a hard-coded dictionary and also fetches the values from databases?

  1. Get_users
  2. User_get
  3. Users
  4. get

Answer: A) Get_users

Explanation:

Get_users returns a hard-coded dictionary and also fetches the values from databases.

Discuss this Question


30. Is the basic authentication tool secure?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

No, the basic authentication mechanism is insecure since an adversary may encode and decode the password.

Discuss this Question


31. Which of the following tool's objective is to provide basic authentication to the application's desired purposes?

  1. Decoding tool
  2. Caching tool
  3. Basic authentication tool

Answer: C) Basic authentication tool

Explanation:

Basic authentication tool's objective is to provide basic authentication to the application's desired purposes.

Discuss this Question


32. Which of the following tool's objectives is to offer memory caching of CherryPy-produced material?

  1. Decoding tool
  2. Caching tool
  3. Basic authentication tool

Answer: B) Caching tool

Explanation:

Caching tool This tool's objective is to offer memory caching of CherryPy-produced material.

Discuss this Question


33. How many arguments are there in the caching tool?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: D) 2

Explanation:

Caching tools have two arguments: invalid_methods, and cache_class.

Discuss this Question


34. Which of the following tool's mission is to decipher the receiving response parameters?

  1. Decoding tool
  2. Caching tool
  3. Basic authentication tool

Answer: A) Decoding tool

Explanation:

Decoding tool's mission is to decipher the receiving response parameters.

Discuss this Question


35. How many arguments are there in the decoding tool?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: D) 2

Explanation:

Decoding tools have two arguments encoding, and default_encoding.

Discuss this Question


36. All of the objects that will be mounted on the CherryPy.tree are implemented in which of the following files?

  1. Config.py
  2. Model.py
  3. Controllers.py
  4. Server.py

Answer: C) Controllers.py

Explanation:

All of the objects that will be mounted on the CherryPy.tree are implemented in controllers.py.

Discuss this Question


37. Which of the following file interacts directly with the database to provide various services or to store permanent data?

  1. Config.py
  2. Model.py
  3. Controllers.py
  4. Server.py

Answer: B) Model.py

Explanation:

Model.py file interacts directly with the database to provide various services or to store permanent data.

Discuss this Question


38. Which of the following communicates with a production-ready web server that is interoperable with a load-balancing proxy?

  1. Config.py
  2. Model.py
  3. Controllers.py
  4. Server.py

Answer: D) Server.py

Explanation:

Model.py file interacts directly with the database to provide various services or to store permanent data.

Discuss this Question


39. Which of the following files includes all the CSS and image files?

  1. Static
  2. View
  3. Controllers.py
  4. Server.py

Answer: A) Static

Explanation:

Static files include all the CSS and image files.

Discuss this Question


40. Which of the following files includes all the template files for a given application?

  1. Static
  2. View
  3. Controllers.py
  4. Server.py

Answer: B) View

Explanation:

View files include all the template files for a given application.

Discuss this Question


41. Which of the following functions is a default function that is loaded initially when a certain controller is called?

  1. Initiate()
  2. Get()
  3. Index()
  4. Users()

Answer: C) Index()

Explanation:

The index function is a default function that is loaded initially when a certain controller is called.

Discuss this Question


42. The values to be stored will be shown in the URL when using the ____ method?

  1. POST
  2. PUT
  3. GET

Answer: C) GET

Explanation:

The values to be stored will be shown in the URL when using the "GET" method.

Discuss this Question


43. What is the full form of REST?

  1. Representational state transfer
  2. Represent electronic state transfer
  3. Recognize state transfer

Answer: A) Representational state transfer

Explanation:

REST stands for Representational state transfer.

Discuss this Question


44. A sort of remote access protocol in which state is sent from client to server and may be used to alter state rather than invoking remote operations?

  1. Representational state transfer
  2. Application Programming Interface
  3. Hypertext Transfer Protocol

Answer: A) Representational state transfer

Explanation:

REST is a sort of remote access protocol in which state is sent from client to server and may be used to alter state rather than invoking remote operations.

Discuss this Question


45. If the REST infrastructure is built on the HTTP foundation, these IDs are known as ____?

  1. Application Programming Interface
  2. Hypertext Transfer Protocol
  3. Uniform resource locator
  4. Uniform resource identifiers

Answer: D) Uniform resource identifiers

Explanation:

If the REST infrastructure is built on the HTTP foundation, these IDs are known as Uniform Resource Identifiers (URIs).

Discuss this Question


46. How many subsets does URI have?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

URI has two subsets: URL and URN.

Discuss this Question


47. What is URN?

  1. Uniform reserve name
  2. Unified resource nomenclature
  3. Uniform resource name

Answer: C) Uniform resource name

Explanation:

URN stands for the uniform resource name.

Discuss this Question


48. What is a URL?

  1. Uniform reserve location
  2. Unified resource location
  3. Uniform resource locator

Answer: C) Uniform resource locator

Explanation:

URL stands for uniform resource locator.

Discuss this Question


49. How many components does CherryPy have?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B) 3

Explanation:

Three components are there in CherryPy: cherrypy.engine, cherrypy.server, cherrypy.tools.

Discuss this Question


50. Which of the following components in CherryPy controls the start/stop of processes and event processing?

  1. cherrypy.engine
  2. cherrypy.server
  3. cherrypy.tools.

Answer: A) cherrypy.engine

Explanation:

The cherrypy.engine component controls the start/stop of processes and event processing.

Discuss this Question


51. Which of the following components in CherryPy It sets up and manages the WSGI or HTTP server?

  1. cherrypy.engine
  2. cherrypy.server
  3. cherrypy.tools.

Answer: B) cherrypy.server

Explanation:

Cherrypy.server sets up and manages the WSGI or HTTP server.

Discuss this Question


52. Which of the following components in CherryPy is a collection of utilities that are unrelated to the execution of an HTTP request?

  1. cherrypy.engine
  2. cherrypy.server
  3. cherrypy.tools.

Answer: C) cherrypy.tools.

Explanation:

Cherrypy.tools is a collection of utilities that are unrelated to the execution of an HTTP request.

Discuss this Question


53. ____ aids in the validation of the users with whom we engage?

  1. Authentication
  2. Authorization

Answer: A) Authentication

Explanation:

Authentication aids in the validation of the users with whom we engage.

Discuss this Question


54. The ____ process ensures the URI process remains sane?

  1. Authentication
  2. Authorization
  3. Encapsulation

Answer: B) Authorization

Explanation:

The authorization process ensures the URI process remains sane.

Discuss this Question


55. Does CherryPy support encapsulation?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) YES

Explanation:

Yes, CherryPy supports encapsulation.

Discuss this Question


56. ERROR CODE 400 in CherryPy indicates ____?

  1. Bad request
  2. Unauthorized request
  3. Unauthorized access

Answer: A) Bad request

Explanation:

ERROR CODE 400 in CherryPy indicates a bad request.

Discuss this Question


57. ERROR CODE 403 in CherryPy indicates ____?

  1. Bad request
  2. Unauthorized request
  3. Unauthorized access

Answer: B) Unauthorized request

Explanation:

ERROR CODE 403 in CherryPy indicates an unauthorized request.

Discuss this Question


58. In which of the following HTTP methods a request is made to the server to create a new resource based on the data contained in the request body?

  1. HEAD
  2. PUT
  3. POST
  4. GET

Answer: C) POST

Explanation:

In the POST, HTTP method a request is made to the server to create a new resource based on the data contained in the request body.

Discuss this Question


59. Which of the following HTTP method specifies that a resource enclosed in the request body should be replaced by the one requested?

  1. HEAD
  2. PUT
  3. POST
  4. GET

Answer: B) PUT

Explanation:

PUT method specifies that a resource enclosed in the request body should be replaced by the one requested.

Discuss this Question


60. What do you mean by APP in CherryPy?

  1. Application process protocol
  2. Atom publishing protocol
  3. Application publishing protocol

Answer: B) Atom publishing protocol

Explanation:

APP stands for Atom publishing protocol.

Discuss this Question


61. What is the Atom publishing protocol?

  1. A protocol that allows the publishing and editing of web resources.
  2. A protocol that performs a set of operations between APP service and user agent.
  3. All of the above

Answer: C) All of the above

Explanation:

Atom publishing protocol is a protocol that allows the publishing and editing of web resources, also it performs a set of operations between the APP service and user agent.

Discuss this Question


62. In CherryPy, APP is an ____?

  1. Application-level protocol
  2. Transport level protocol
  3. Network level protocol

Answer: A) Application-level protocol

Explanation:

Atom publishing protocol is an application-level protocol.

Discuss this Question


63. As part of its role, the ____layer ensures that the communication passing through it is directed toward the intended audience?

  1. Application-layer
  2. Transport layer
  3. Presentation layer
  4. Network layer

Answer: C) Presentation layer

Explanation:

As part of its role, the Presentation Layer ensures that the communication passing through it is directed toward the intended audience.

Discuss this Question


64. In CherryPy Kid template is written in which of the following languages?

  1. Python
  2. C
  3. C++
  4. Java

Answer: A) Python

Explanation:

The kid template is written in python.

Discuss this Question


65. Which of the following kid template commands in CherryPy returns a string representation of the output content?

  1. write
  2. Serialize
  3. Generate

Answer: B) Serialize

Explanation:

Serialize function returns a string representation of the output content.

Discuss this Question


66. Which of the following kid template commands in CherryPy returns the output content as an iterator?

  1. write
  2. Serialize
  3. Generate

Answer: C) Generate

Explanation:

The generate command returns the output content as an iterator.

Discuss this Question


67. With which of the following kid template commands in CherryPy, a file object is created with the output content?

  1. write
  2. Serialize
  3. Generate

Answer: A) write

Explanation:

With the Write command, a file object is created with the output content.

Discuss this Question


68. What is the full form of AJAX?

  1. Asynchronous JavaScript
  2. Asynchronous JavaScript and XML
  3. Asynchronous Java and XML

Answer: B) Asynchronous JavaScript and XML

Explanation:

AJAX stands for Asynchronous JavaScript and XML.

Discuss this Question


69. Which of the following are examples of AJAX applications?

  1. Google Maps
  2. Gmail
  3. YouTube
  4. Facebook
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Google Maps, Gmail, YouTube, and Facebook are examples of AJAX applications.

Discuss this Question


70. Which of the following are the alternatives of CherryPy?

  1. Django
  2. Bottle
  3. Pyramid
  4. BlueBream
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Django, Bottle, Pyramid, BlueBream, TurboGears, ActiveState Platform.

Discuss this Question




👇 More MCQs (Category-Wise) 👇

Web Technologies MCQs

Computer Science Subjects MCQs

Databases MCQs

Programming MCQs

Testing Software MCQs

Digital Marketing Subjects MCQs

Cloud Computing Softwares MCQs

AI/ML Subjects MCQs

Engineering Subjects MCQs

Office Related Programs MCQs

Commerce MCQs

Graphic Design Softwares MCQs

General Knowledge (GK) MCQs

Class-wise MCQs

Others

Comments and Discussions!

Load comments ↻





Copyright © 2024 www.includehelp.com. All rights reserved.