Apache Tapestry Multiple-Choice Questions (MCQs)

Apache Tapestry is an open-source component-oriented Java web application framework conceptually similar to JavaServer Faces and Apache Wicket.

Apache Tapestry MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Apache Tapestry. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Apache Tapestry.

List of Apache Tapestry MCQs

1. Apache Tapestry is a framework written in ____?

  1. Python
  2. Java
  3. React
  4. PHP

Answer: B) Java

Explanation:

Apache tapestry is a framework written in Java.

Discuss this Question


2. Is Apache Tapestry an open-source framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Apache tapestry is an open-source framework.

Discuss this Question


3. Which type of architecture does Apache tapestry use?

  1. Component-based architecture
  2. MVC
  3. MVVM
  4. Layered architecture

Answer: A) Component-based architecture

Explanation:

Apache tapestry follows component-based architecture.

Discuss this Question


4. Tapestry components are____?

  1. Plain old java objects
  2. Java classes
  3. Both A and B
  4. Only A
  5. Only B

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Java Classes make up the Tapestry components. They are neither inherited from a framework-specific base class nor are they interface implementations; they are just POJOs (Plain Old Java Objects).

Discuss this Question


5. ____is a key component of the Java utilised by tapestry.

  1. Components
  2. Modules
  3. Annotation

Answer: C) Annotation

Explanation:

Annotation is a key component of Java utilised by tapestry.

Discuss this Question


Advertisement

6. The ____ is in charge of rendering the page by contacting numerous dispatchers in a predetermined order.

  1. MasterDispatcher
  2. AssetDispatcher
  3. RootDispatcher

Answer: A) MasterDispatcher

Explanation:

The MasterDispatcher is in charge of rendering the page by contacting numerous dispatchers in a predetermined order.

Discuss this Question


7. How many types of dispatchers are called by MasterDispatcher?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: B) 4

Explanation:

Four main types of dispatchers which are called by MasterDispatcher are as follows:

  • RootPath Dispatcher
  • Asset Dispatcher
  • PageRender Dispatcher
  • Component Dispatcher

Discuss this Question


8. Which of the following dispatcher matches the URL of the page with the pattern?

  1. RootPath Dispatcher
  2. Asset Dispatcher
  3. PageRender Dispatcher
  4. Component Dispatcher

Answer: D) Component Dispatcher

Explanation:

Component Dispatcher matches the URL of the page with the pattern.

Discuss this Question


9. Which of the following dispatcher detects a specific page of that request and its activation context, then renders and transmits that page to the client?

  1. RootPath Dispatcher
  2. Asset Dispatcher
  3. PageRender Dispatcher
  4. Component Dispatcher

Answer: C) PageRender Dispatcher

Explanation:

PageRender Dispatcher detects a specific page of that request and its activation
context then renders and transmits that page to the client.

Discuss this Question


10. Tapestry's only dependency is ____?

  1. Core Java
  2. Python
  3. PHP
  4. HTML CSS

Answer: A) Core Java

Explanation:

Tapestry's only dependency is Core Java.

Discuss this Question


Advertisement

11. Tapestry is created upon which third-party library?

  1. Jackson
  2. Maven
  3. Google-JSON.
  4. All of the above
  5. None, Tapestry was created entirely on its own

Answer: E) None, Tapestry was created entirely on its own

Explanation:

Tapestry was created entirely on its own, without the use of any third-party libraries or frameworks.

Discuss this Question


12. To verify the Maven installation which of the following you would use?

  1. Mn--version
  2. Maven-version
  3. mvn --version

Answer: C) mvn --version

Explanation:

mvn --version command is used to verify the installation of Maven.

Discuss this Question


13. What is the default port of the application in development mode?

  1. 8000
  2. 8080
  3. 3000

Answer: B) 8080

Explanation:

The default port of the application in development mode is 8080.

Discuss this Question


14. All of a web application's static resources, like images, style sheets, and JavaScript libraries/modules, are often stored in which of the following subdirectory?

  1. src/test/java
  2. WEB-INF/classes
  3. src/test/Resources
  4. /src/main/webapp

Answer: D) /src/main/webapp

Explanation:

All of a web application's static resources, like images, style sheets, and JavaScript libraries/modules, are often stored under the /src/main/webapp subdirectory.

Discuss this Question


15. Which of the following statement is TRUE?

  1. Apache Tapestry follows Convention over Configuration.
  2. Apache Tapestry follows Configuration over Convention.

Answer: A) Apache Tapestry follows Convention over Configuration.

Explanation:

Apache Tapestry follows Convention over Configuration.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which of the following annotation category is used in Pages, Components, and Mixings Classes?

  1. Component Annotations
  2. IoC Annotations
  3. Annotation for Data Holding Classes

Answer: A) Component Annotations

Explanation:

Component Annotations are used in Pages, Components, and Mixings Classes.

Discuss this Question


17. Which of the following component annotation is used to allow multiple components to share a private field?

  1. @property
  2. @parameter
  3. @environmental
  4. @import

Answer: C) @environmental

Explanation:

@environmnetal annotation is used to allow multiple components to share a private field.

Discuss this Question


18. Which of the following component annotation is used to include Assets, CSS and JavaScript?

  1. @property
  2. @parameter
  3. @environmental
  4. @import

Answer: D) @import

Explanation:

@import annotation is Used to include Assets, CSS, and JavaScript.

Discuss this Question


19. In which of the following annotation category objects are injected into the IoC Container?

  1. Component Annotations
  2. IoC Annotations
  3. Annotation for Data Holding Classes

Answer: B) IoC Annotations

Explanation:

In IoC annotation, objects are injected into the IoC Container.

Discuss this Question


20. ____ should be defined in the root element of the template?

  1. Tapestry Namespace
  2. Expansions
  3. Elements
  4. Components

Answer: A) Tapestry Namespace

Explanation:

Namespaces should be defined in the root element of the template.

Discuss this Question


Advertisement

21. ____ is a simple and efficient approach for changing the XML Template dynamically during the page rendering process?

  1. Tapestry Namespace
  2. Expansions
  3. Elements
  4. Components

Answer: B) Expansions

Explanation:

Expansion is a simple and efficient approach for changing the XML Template dynamically during the page rendering process.

Discuss this Question


22. ____ are preset tags specified in the Tapestry namespace.?

  1. Tapestry Namespace
  2. Expansions
  3. Elements
  4. Components

Answer: C) Elements

Explanation:

Elements are preset tags specified in the Tapestry namespace.

Discuss this Question


23. Static resource files like as style sheets, pictures, and JavaScript files are examples of ____.

  1. Assets
  2. Data
  3. Module
  4. Elements
  5. Components

Answer: A) Assets

Explanation:

Static resource files like style sheets, pictures, and JavaScript files are examples of assets.

Discuss this Question


24. Which of the following begins the rendering process?

  1. BeforeRenderBody
  2. AfterRender Body
  3. BeginRender
  4. SetupRender

Answer: D) SetupRender

Explanation:

SetupRender begins the rendering process.

Discuss this Question


25. Is BeginRender and SetupRender the same thing?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

SetupRender begins the rendering process whereas BeginRender starts rendering the component.

Discuss this Question


26. Does Apache tapestry support Two Way Data Binding?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, Apache tapestry supports Two Way Data Binding.

Discuss this Question


27. A method of converting an item of one type to another with identical content is known as ____?

  1. Validation
  2. Type checking
  3. Type Coercion

Answer: C) Type Coercion

Explanation:

A method of converting an item of one type to another with identical content is known as Type Coercion.

Discuss this Question


28. Is pages and components the same thing in Apache tapestry?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

The Page and Component are identical, with the exception that the Page is a root component that is often generated by an application developer.

Discuss this Question


29. How many parameters does the Loop component have?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 2

Answer: D) 2

Explanation:

The loop component has the following two parameters –source and var.

Discuss this Question


30. Who developed Apache tapestry?

  1. Cherry Chroma
  2. Macholand Chris
  3. Howard Lewis Ship

Answer: C) Howard Lewis Ship

Explanation:

Howard Lewis Ship developed Apache tapestry.

Discuss this Question


Advertisement

31. Which of the following is the IOC annotations?

  1. @Log
  2. @Path
  3. @import
  4. @value

Answer: D) @value

Explanation:

@value and @inject are the two IOC annotations.

Discuss this Question


32. @Log, @Path, @import are which type of annotations?

  1. Component Annotations
  2. IoC Annotations
  3. Annotation for Data Holding Classes

Answer: A) Component Annotations

Explanation:

Component annotations are:

  • @Log
  • @Path
  • @import
  • @Property
  • @Parameter
  • @Environmental

Discuss this Question


33. Which of the following is utilised to get rid of the objects that were formed during the rendering process? It is the SetupRender's inverse?

  1. ClearRender
  2. CleanupRender

Answer: B) CleanupRender

Explanation:

CleanupRender is utilised to get rid of the objects that were formed during the rendering process. It is the SetupRender's inverse.

Discuss this Question


34. We may communicate and transmit data using parameters, components, and their related pages in ____?

  1. Two-way data binding
  2. One-way/single data binding

Answer: A) Two-way data binding

Explanation:

We may communicate and transmit data using parameters, components, and their related pages in two-way data binding.

Discuss this Question


35. Which of the following is a customized string used to indicate an object's validation rule?

  1. Expression
  2. Validate expansion
  3. Validate string

Answer: B) Validate expansion

Explanation:

Validate expansion is a customized string used to indicate an object's validation rule.

Discuss this Question


36. Which of the following is used to build a form for user input on the tapestry page?

  1. Apacheforms
  2. FormsTape
  3. Form template
  4. Form component

Answer: D) Form component

Explanation:

The form component is used to build a form for user input on the tapestry page.

Discuss this Question


37. Is the JSP Tag library used by Apache Tapestry?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) No

Explanation:

JSP Tag library is not used by Apache Tapestry.

Discuss this Question


38. How many ways are provided by Apache Tapestry to persist the data?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 2

Answer: D) 2

Explanation:

There are two ways provided by Apache Tapestry to persist the data are:

  • Session Storage
  • Persistence page data

Discuss this Question


39. What is the full form of SSO in Apache Tapestry?

  1. Session store object
  2. Session supply object
  3. Session storage object

Answer: A) Session store object

Explanation:

SSO stands for Session store object.

Discuss this Question


40. Can many Tapestry apps be run in the same web application?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) No

Explanation:

Tapestry 5 did not allow several Tapestry apps in the same web application.

Discuss this Question


41. Can you use the same component in many templates?

  1. Yes
  2. No

Answer: B) NO

Explanation:

No, you cannot use the same component in many templates.

Discuss this Question


42. Which of the following are the alternatives of Apache Tapestry?

  1. JHipster.
  2. Spring Framework.
  3. Grails.
  4. Vaadin
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Following are the alternatives to Apache tapestry:

  • JHipster.
  • Spring Framework.
  • Grails.
  • Vaadin

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.