Bulma Multiple-Choice Questions (MCQs)

Bulma is a free, open source framework that provides ready-to-use frontend components that you can easily combine to build responsive web interfaces.

Bulma MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Bulma. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Bulma.

List of Bulma MCQs

1. BULMA is modern ____framework.

  1. Python
  2. CSS
  3. JavaScript

Answer: B) CSS

Explanation:

BULMA is modern CSS framework.

Discuss this Question


2. Is the BULMA framework frontend or backend?

  1. Frontend
  2. Backend

Answer: A) Frontend

Explanation:

BULMA is a modern CSS framework which is extensively used to design the frontend components.

Discuss this Question


3. Is BULMA and bootstrap similar?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Bulma and Bootstrap are CSS frameworks that allow developers to easily create web interfaces.

Discuss this Question


4. Is Bulma open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Bulma is an open-source framework.

Discuss this Question


5. Can you build responsive websites with Bulma?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Bulma is 100 percent responsive.

Discuss this Question


Advertisement

6. Bulma framework is based upon?

  1. Components
  2. Flexbox
  3. Div

Answer: B) Flexbox

Explanation:

Bulma framework is based upon Flexbox.

Discuss this Question


7. Who developed Bulma?

  1. Håkon Wium
  2. Tim Berners-Lee
  3. Jeremy Thomas

Answer: C) Jeremy Thomas

Explanation:

Jeremy Thomas developed Bulma.

Discuss this Question


8. In which year Bulma framework launched?

  1. 2014
  2. 2013
  3. 2015
  4. 2016

Answer: D) 2016

Explanation:

In the year 2016 Bulma framework was launched.

Discuss this Question


9. Can you combine Bulma with any other JavaScript framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Bulma is a pure CSS framework that can be used with any JavaScript framework such as AngularJS, ReactJS, and so on.

Discuss this Question


10. Which is more popular Bulma or Bootstrap?

  1. Bulma
  2. Bootstrap

Answer: B) Bootstrap

Explanation:

Bootstrap is more popular than Bulma.

Discuss this Question


Advertisement

11. How many font sizes are available in Bulma?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: C) 7

Explanation:

In total 7 font sizes are available in Bulma.

Discuss this Question


12. Among font size is-size-1 and is-size-7 which is largest?

  1. is-size-1
  2. is-size-7

Answer: A) is-size-1

Explanation:

is-size-1 is the largest font size.

Discuss this Question


13. ____ are used to indicate the current page's position.

  1. Loc
  2. Session
  3. Cookies
  4. Breadcrumbs

Answer: D) Breadcrumbs

Explanation:

Breadcrumbs are used to indicate the current page's position.

Discuss this Question


14. How many button sizes are provided by Bulma?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: C) 4

Explanation:

4 button sizes are provided in Bulma: small, normal, medium, and large.

Discuss this Question


15. Which of the following are the alternatives of Bulma?

  1. Bootstrap
  2. Foundation
  3. Materialize CSS
  4. Tailwind CSS
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Following are the alternatives of Bulma: Bootstrap, Foundation, Materialize CSS, Tailwind CSS.

Discuss this Question


Advertisement

16. What does is-marginless helper do in Bulma?

  1. It sets the margin
  2. It removes the margin
  3. It sets the width of margin
  4. It creates the margin

Answer: B) It removes the margin

Explanation:

is-marginless helper in Bulma is used to remove the margin.

Discuss this Question


17. Suppose you are asked to remove the shadow from some element then which of the following helper would you use in Bulma?

  1. clear-shadow
  2. remove-shadow
  3. shadowless
  4. is-shadowless

Answer: D) is-shadowless

Explanation:

is-shadowless helper removes the shadow.

Discuss this Question


18. How many types of alignment helper does Bulma provides?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: B) 4

Explanation:

Bulma provides 4 types of alignment helpers to align the text in the container:

  • has-text-centered
  • has-text-justified
  • has-text-left
  • has-text-right

Discuss this Question


19. How many types of text transformation helpers does Bulma provides?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: D) 4

Explanation:

Bulma offers four different types of text transformation tools for transforming the text in the container:

  • is-capitalized
  • is-lowercase
  • is-uppercase
  • is-italic

Discuss this Question


20. Can you include HTML forms in Bulma?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, you can include HTML forms in Bulma.

Discuss this Question


Advertisement

21. ____are used by Bulma to symbolise a fundamental layout element and to wrap the site's contents?

  1. Wraps
  2. Modules
  3. Columns
  4. Containers

Answer: D) Containers

Explanation:

Containers are used by Bulma to symbolise a fundamental layout element and to wrap the site's contents.

Discuss this Question


22. How many types of Level does Bulma provides?

  1. 2
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: A) 2

Explanation:

Bulma provides 2 types of level:

  • Centred Level
  • Mobile-level

Discuss this Question


23. If you want to display the items horizontally on mobile, then which of the following level you would use?

  1. Centred Level
  2. Mobile-level

Answer: B) Mobile-level

Explanation:

If you want to display the items horizontally on mobile, then we will use mobile-level.

Discuss this Question


24. Bulma develops a 2-dimensional layout or Metro Menu style by employing a single element class named ____?

  1. Flex
  2. Container
  3. Tile
  4. Component

Answer: C) Tile

Explanation:

Bulma develops a 2-dimensional layout or Metro Menu style by employing a single element class named tile.

Discuss this Question


25. How many levels of nesting tiles hierarchy does Bulma uses?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: A) 3

Explanation:

Nesting of tiles uses 3 levels of hierarchy −

  • is-ancestor
  • is-parent
  • is-child .

Discuss this Question


26. How many types of modifiers does input field supports in Bulma?

  1. 5
  2. 6
  3. 4
  4. 3

Answer: D) 3

Explanation:

The input field supports 3 types of modifiers −

  • Color
  • Size
  • State

Discuss this Question


27. Bulma ____are utilised when numerous lines of input are required?

  1. Area
  2. Textline
  3. Textareas
  4. Text

Answer: C) Textareas

Explanation:

Bulma textareas are utilised when numerous lines of input are required.

Discuss this Question


28. Which class does Bulma uses to display the image?

  1. .img
  2. .image
  3. .src
  4. .picture

Answer: B) .image

Explanation:

.image class is used in Bulma to display the images.

Discuss this Question


29. Which of the following class does Bulma uses for notification?

  1. .notify
  2. .warning
  3. .notification

Answer: C) .notification

Explanation:

.notification class does Bulma uses for notification.

Discuss this Question


30. How many types of dimensions to display the images does Bulma provides?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: C) 7

Explanation:

Bulma provides 7 types of dimensions to display the images −

  • is-16x16
  • is-24x24
  • is-32x32
  • is-48x48
  • is-64x64
  • is-96x96
  • is-128x128

Discuss this Question


31. Which of the following is a bottom part of the table?

  1. <foot>
  2. <tfoot>
  3. <tf>

Answer: B) <tfoot>

Explanation:

<tfoot> is a bottom part of the table.

Discuss this Question


32. Bulma offers little labels known as ____to display additional information?

  1. namespace
  2. textarea
  3. pre
  4. tags

Answer: D) tags

Explanation:

Bulma offers little labels known as tags to display additional information.

Discuss this Question


33. Which of the following company uses Bulma?

  1. LinkedIn
  2. IBM
  3. Twitter
  4. All of the above
  5. None

Answer: A) LinkedIn

Explanation:

LinkedIn, opinion Lab uses Bulma.

Discuss this Question


34. Which of the following is a hamburger icon, that toggles navbar menu on small devices?

  1. navbar-brand
  2. navbar-burger
  3. navbar-menu

Answer: B) navbar-burger

Explanation:

navbar-burger is a hamburger icon, that toggles navbar menu on small devices.

Discuss this Question


35. navbar-end appears on ____side of the menu?

  1. Left
  2. Right
  3. Center

Answer: B) Right

Explanation:

navbar-end appears on right side of the menu.

Discuss this Question


36. navbar-start appears on ____side of the menu?

  1. Left
  2. Right
  3. Center

Answer: A) Left

Explanation:

navbar-start appears on left side of the menu.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.